Atklāj savu vasaras dzērienu - grieķu iecienītā Frappe jeb aukstā kafija

Paruna vēsta, ka labai kafijai jābūt karstai kā ellei, melnai kā velnam un saldai kā mīlai. Ko darīt, ja vasarā nav vēlēšanās dzert karstu dzērienu, bet kafiju tāpat tīkojas.

Wikipedia.com ziņo, ka Frappe kafija ir grieķu putu klāts ledus kafijas dzēriens, kas gatavots no šķīstošās kafijas. Tā  nejauši izgudrota 1957. gadā Saloniki pilsētā un šobrīd ir populārākais kafijas dzēriens grieķu jauniešu un ārvalstu tūristu vidū. Frappe ir ļoti populāra Grieķijā un Kiprā, jo īpaši vasarā, bet tagad ir izplatījusies arī uz citām valstīm. Travelnews.lv redaktore piebilst: "Viesojoties Grieķijā, Frappe jeb aukstā kafija bija neatņemama dienas sastāvdaļa - ar vairāk vai mazāk piena un cukura, stiprāka vai vājāka - kā nu katrs vēlas. Latvijā pati mēģināju pagatavot auksto kafiju, jāatzīst, ka labākā Frappe tomēr ir un būs gatavota Grieķijā - greznā restorānā, nelielā bārā vai kafejnīcā jūras krastā."

Dažādas receptes var atrast Kafijasdraugs.lv, Sirmais.com, Eugesta.jura.com, Wikihow.com, Bonapetit.lv un citās interneta vietnēs.

Tvnet.lv ziņo ka grieķu Frappe pagatavot ir tik vienkārši, ka to spēj ikviens aukstās kafijas cienītājs. Proti, glāzē ieber vienu vai divas tējkarotes šķīstošās kafijas, cukuru pēc garšas un mazliet ūdens, ar mikseri maisa tik ilgi, līdz izveidojas stingras, brūnas putas. Dzērienu lej augstā glāzē, kurā ir iebērti ledus gabali. Papildina ar ūdeni vai pienu un samaisa. Frappé kafijai mēdz pievienot arī saldējumu, sīrupu vai kādu alkoholu, taču klasiski tās pagatavošanā izmanto tikai kafiju un ūdeni. Dzēriens atvēsina un uzmundrina.

Plašu klāstu ar aukstajām kafijām piedāvā Čilli Pica, un to cenas sākot no 1,79 Ls.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60737586sec.