Pārtikas nozare attīstās – liecina izstāde «Riga Food 2014»

7. septembrī Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā veiksmīgi noslēdzās pārtikas izstāde “Riga Food 2014”, kas pulcēja nozares ekspertus, speciālistus, valsts un nevalstisko organizāciju pārstāvjus, uzņēmējus un gardēžus no visas pasaules.

“Riga Food 2014” piedalījās 682 kompānijas no 37 valstīm. 49 % no dalībniekiem bija Latvijas ražotāji, 23 % – Latvijas importētāji un vairumtirgotāji, savukārt 28 % uzņēmumu bija no ārvalstīm. Izstādē varēja paviesoties 11 valstu nacionālajos kopstendos – Baltkrievijas, Gruzijas, Igaunijas, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Kanādas,  Polijas, Ungārijas, Uzbekistānas. Pirmo reizi izstādē varēja skatīt arī Ukrainas nacionālo stendu.  Četru dienu laikā izstādi apmeklēja 37 783 interesenti, kas ir par 2 % vairāk nekā pērn.

“Izstādes „Riga Food” vēsturē šī bija vislielākā izstāde. Pagājušajā gadā dalībnieku pieaugums bija 14 %, šogad šī tendence turpinās – dalībnieku skaits pieauga vēl par 4 %. Tā ir zīme, ka, par spīti sarežģītajai politiskajai un ekonomiskajai situācija pasaulē, pārtikas nozare attīstās. Esmu saņēmis apliecinājumus no dalībniekiem, ka izstādē iegūti jauni klienti un sadarbības partneri, ieplānoti jauni kopprojekti un iegūtas produktu attīstībai ļoti noderīgas atsauksmes,” stāsta “Riga Food” projektu vadītājs Rolands Nežborts un piebilst: „Lai vēl vairāk attīstītu izstādes profesionālo sadaļu, 2015. gadā “Riga Food” tiek mainīts norises laiks – tā sāksies vienu dienu agrāk nekā šogad, trešdien, un notiks līdz sestdienai!”

Izstādi atklāj zemkopības ministrs, apsveikumus sūta Valsts prezidents un Rīgas domes mērs

Izstādes “Riga Food” atklāšanas ceremonijā piedalījās zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Ukrainas pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Anatolijs Oļeiņiks (Anatoliy Oliynyk), Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 valdes priekšsēdētājs Viesturs Tīle un projekta “Riga Food” vadītājs Rolands Nežborts. Atklāšanas ceremonijā tika uzsvērta “Riga Food” nozīme pārtikas nozares attīstības veicināšanā un starpvalstu sadarbības sekmēšanā.

Izstādes rīkotāji, dalībnieki un apmeklētāji saņēma Valsts prezidenta Andra Bērziņa apsveikumu. Prezidents ir pārliecināts, ka dalība izstādē uzņēmumiem pavērs vēl plašākas attīstības perspektīvas ne tikai pašmāju, bet arī Eiropas un pasaules mērogā. Viņš norāda, ka nelieli uzņēmumi var būt spēcīgi, ja tie strādā kopā. Savukārt valstis ir lielas, ja tās sadarbojas. Sadarbība un atvērtība ir tie vadmotīvi, kas var veicināt pārtikas ražošanas attīstību. A. Bērziņš uzsvēra, ka mūs vieno viena ideja – kopīgiem spēkiem atrast labākos iespējamos partnerus Latvijas uzņēmējiem, lai atbalstītu viņu veiksmīgu darbību strauji augošos tirgos.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs savā apsveikumā norādīja, ka izstāde „Riga Food” ir lieliska iespēja pārliecināties par mūsu uzņēmēju augsto konkurētspēju, izpētīt kaimiņu pieredzi, uzzināt nozares jaunumus un nodibināt svarīgus kontaktus. N. Ušakovs novēlēja veiksmīgus atradumus un jaunu pieredzi.

Kuplā skaitā arī Latvijas uzņēmumi!

Izstādē īpaši kupli un krāšņi bija pārstāvēti Latvijas uzņēmumi, kuri startēja ne tikai atsevišķos stendos, bet arī Latvijas nacionālajā kopstendā un visu četru Latvijas reģionu ekspozīcijās.  Mājražotāji, sīkražotāji, mazie un vidējie uzņēmumi piedāvāja izbaudīt Latgales, Kurzemes, Vidzemes un Zemgales kolorītu, viesmīlību un tradicionālos ēdienus.

Lai noskaidrotu tautas garšu, pirmo reizi izstādē tika rīkots konkurss "Tautas garša", kurā izstādes apmeklētājiem bija iespēja pagaršot un nobalsot par savu iecienītāko produkta garšu sešās kategorijās.

Maizes grupā 1. vietu ieguva sēklu maize "Svētes maize", 2. vietu – rudzu maize "Sēļu zeme", 3. vietu – "JK Dzīles" ražotā „Latgales maize”. Sieru grupā par labāko apmeklētāji atzina "Blūdži" marinēto sieru, 2. vietā ierindoja z/s "Krišjāņi" kūpināto ķiploku sieru, savukārt 3. vietā – z/s "Āres" mājas sieru. Gaļas izstrādājumu grupā 1. vietu ieguva "Alias Products" auksti kūpinātā strausu gaļas desa, 2. vietu – z/s "Kraujas" žāvētā gaļa, 3. vietu – z/s "Apogi" žāvētā jēra gaļa. Par vislabāko vīnu grupā tika atzīts z/s "Kalni" upeņu vīns, 2. vietā – "Vējkalnietis" ērkšķogu vīns, 3. vietā ierindojās "Cremon 6" muižas vīns. Savukārt konditorejas izstrādājumu grupā vislielākās simpātijas izpelnījās "Kuldīgas labumu" riekstu un dzērveņu cepumi, "Ineses tortes" šokolādes torte un "Suitu maizes" sklandrauši. Par tautas garšu saldumu grupā 1. vieta tika "JU Liepa" ābolu aveņu konfektēm, 2. vieta – "Garzeķe" rabarberu sukādēm 3. vieta – "Sortus" dzērveņu konfektēm.

Konkursa „Tautas garšas” uzvarētājiem būs unikāla iespēja savus produktus prezentēt starptautiski plaši pazīstamajā izstādē „Zaļā nedēļa 2015”, kas no 16. līdz 25. janvārim notiks Berlīnē. Turklāt 2015. gadā Latvija ir starptautiskās pārtikas un lauksaimniecības produktu izstādes „Zaļā nedēļa“ partnervalsts.

Plaša pasākumu programma

Līdztekus plašajai ekspozīcijai notika arī virkne prezentāciju, semināru, meistarklašu un biznesa tikšanos.

Ķīpsalā profesionāļi sprieda gan par ražotāju un tirgotāju ilgtspējīgām sadarbības iespējām, gan par pārtikas drošumu un izsekojamību, gan intelektuālo īpašumu pārtikas nozarē, kā arī piedalījās starptautiskā brokerpasākumā, kura tēmas šogad bija bioloģiskā, ekoloģiskā un funkcionālā pārtika, lauksaimniecība un ar to saistītās tehnoloģijas.

Savukārt daudzi gardēži izmantoja iespēju uzzināt ko jaunu un noderīgu meistarklasēs un semināros par galda kultūru, ēdieniem bez glutēna, virtuves tehniku, pastas veidiem u. c. Interesenti varēja doties gan sprintā kopā ar „Latvijas Maiznieku”, gan konditorejas ceļojumā apkārt pasaulei, izbaudot Eiropas eleganci, Amerikas klasiku, Āfrikas un Āzijas noslēpumus. Izstādes apmeklētāji atzina, ka šie pasākumi ir ļoti vērtīgi, jo var uzdot sev interesējošus jautājumus, smelties jaunākās idejas un zināšanas.

Noskaidroti labākie konditori, pavāri, bārmeņi un baristas

Izstādē “Riga Food” ik gadu tiekas pārtikas un dzērienu nozares profesionāļi, labākie pavāri, konditori, bārmeņi un baristas, lai mērotos profesionalitātē, izveicībā un cīnītos par balvām konkursos.

Lai noskaidrotu, kurš Latvijas konditors gatavo meistarīgākās kūkas kā kleitas, izstādes laikā notika konkurss „Latvijas gada konditors 2014”. „Konditoru konkurss ir mūsu šī gada lielākais pārsteigums, prieks un lepnums!" atzīst gan "Pavāru kluba" valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova, gan konkursa idejas autore Maija Kaire. Arī izstādes apmeklētāju sajūsma apliecina – tēma „Kūkas kā kleitas, kleitas kā kūkas” ir trāpījusi desmitniekā!

Par labāko gan sastāva, gan noformējuma ziņā tika atzīta Līgas Bušmanes (SIA "BL Partneri”) veidotā kūka latviešu tautastērpa noskaņās. Arī skatītāju balsojums tieši šo kūku bija noteicis par savu favorītu. Otrajā vietā ierindojās Jānis Kairis no „Tallink Hotel Riga” restorāna "Elements" ar savu hokeja līdzjutēja formu un kūku, kuras pamatā bija hokeja laukums. Trešajā vietā gozējās Madaras Puķes („Kanēļa konditoreja”) tumšbrūnā pumpiņkleita un pieskaņotā piecstāvīgā torte.

Savukārt godpilno titulu „Latvijas 2014. gada pavārs”, ceļojošo balvu „Reaton Zelta pavārnīca” un naudas balvu 1000 eiro saņēma Kristīne Strode no restorāna "Trīs naži", 2. vietā ierindojās Romans Uglanica no „Tallink Hotel Riga” restorāna "Elements" un 3. vietā Māris Astičs no restorāna "Le Dome".

 „Pirmo reizi šī konkursa žūrijā biju pirms septiņiem gadiem un varu teikt, ka progress gan organizatoriskajā ziņā, gan jauno censoņu izpildījumā ir acīmredzams un ļoti iepriecinošs. Šī brīža konkursantu līmenis ir ļoti augsts!” norāda konkursa "Latvijas 2014. gada pavārs" žūrijas loceklis, Zviedrijas Pavāru asociācijas loceklis Jari Kārlsons (Jari Karlsons).

Izstādē varēja vērot arī drosmīgāko un uzņēmīgāko jauno pavāru finālsacensības „Latvijas pavārzellis 2014”, kur uzvaras laurus plūca un zelta medaļu ieguva Edgars Balodis no restorāns „Kaļķu vārti”. 2. vietā ierindojās Kārlis Rūdolfs Aiše no „Tallink Hotel Riga” restorāna „Elements”, 3. vietā – Ints Jaansalu no restorāna „Ostas skati”.

Izstādē “Riga Food 2014” sacentās arī labākie bārmeņi un baristas. Jau otro gadu „Evian” & „Badoit” bezalkoholisko kokteiļu bārmeņu sacensībās uzvarēja bārmenis Inguss Reizenbergs no „Gemoss”, „Monin”, 2. vietu ieguva Pāvels Ļehkoduhs no bāra „Cheers”, savukārt 3. vietā ierindojās Pēteris Mičuls no kluba „Jelgavas krekli”.

Aizraujošā cīņā par titula „Ātrākais Latvijas bārmenis 2014” īpašnieku kļuva Pēteris Repečko no „Balzambāra”, bet  par „Ātrāko Latvijas bārmeni 2014” atzina Santu Pirogovu no „Double Coffee”.

Pēc septiņu gadu pārtraukuma Latvijā atkal notika profesionālās baristu jeb kafijas bārmeņu sacensības "Sanremo Opera Cup". Par labāko baristu Ķīpsalā atzina Raimondu Zadvornovu no „King Coffee Service”, 2. vietu ieguva Roberts Lukša no “Coffee & Wine Gallery”, 3. vietā ierindojās Jānis Podiņš no „Miit”.

Latvijā ražotās pārtikas kvalitātes konkursa rezultāti

Šogad izstādes laikā notika izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursi medus, maizes un piena produktu kategorijās.

Titulu “Latvijas atzītākais medus 2014” saņēma Madonas novada zemnieku saimniecības "Kalna Maruškas" biškopes Sigitas Stafeckas pļavas ziedu medus, otro vietu – Lielvārdes novada biškopes Lienas Mucenieces meža ziedu medus. Savukārt trešo vietu ieguva zemnieku saimniecības "Dorītes" biškopja Jāņa Sulutaura vāktais dažādu meža ziedu medus.

Jau 18. reizi izstādē tika apbalvoti Latvijā ražotie augstas kvalitātes piena produkti, kuri šogad tika izvērtēti sešas grupās. Kategorijā kefīrs ar tauku saturu no 1,5 % līdz 3,0 % 1. vietu, zelta medaļu, naudas prēmiju 100 eiro vērtībā un atzinības rakstu piešķīra AS „Valmieras piens” ražotajam kefīram „Valmiera” ar tauku saturu 2,0 % (meistare Emīlija Lapa). 2. vietu, sudraba medaļu, naudas prēmiju 70 eiro vērtībā un atzinības rakstu piešķīra AS „Rīgas piena kombināts” ražotajam „Limbažu piens” kefīram ar tauku saturu 2,5 % (meistare Ludmila Osipova). 3. vietu, bronzas medaļu, naudas prēmiju 50 eiro vērtībā un atzinības rakstu piešķīra AS „Smiltenes piens” ražotajam kefīram „Piena spēks” (meistare Vita Puriņa).

Savukārt biezpiena grupā tika vērtēts Latvijā ražots biezpiens ar tauku saturu 9 %. 1. vietu, zelta medaļu, naudas prēmiju 100 eiro vērtībā un atzinības rakstu piešķīra AS „Tukuma piens” ražotajam biezpienam (meistare Sarmīte Krafte). 2. vietu, sudraba medaļu, naudas prēmiju 70 eiro vērtībā un atzinības rakstu piešķīra AS „Smiltenes piens” ražotajam „Lauku biezpienam” (meistare Vita Puriņa). Savukārt 3. vietu, bronzas medaļu, naudas prēmiju 50 eiro vērtībā un atzinības rakstu piešķīra AS „Valmieras piens” ražotajam biezpienam „Valmiera” (meistare Emīlija Lapa).

Skābā krējuma konkursā par medaļām cīnījās Latvijā ražotie krējumi ar tauku saturu 20 %. Pirmo vietu, zelta medaļu, naudas prēmiju 100 eiro vērtībā un atzinības rakstu piešķīra AS „Tukuma piens” ražotajam skābajam krējumam (meistare Zeltīte Čemme), 2. vietu piešķīra AS „Valmieras piens” ražotajam skābajam krējumam (meistare Emīlija Lapa). Bronzas medaļu, naudas prēmiju 50 eiro vērtībā un atzinības rakstu pasniedza AS „Smiltenes piens” ražotajam skābajam krējumam (meistare Vita Puriņa).

Nenogatavinātā saldpiena siera kategorijā 1. vietu, zelta medaļu, naudas prēmiju 100 eiro vērtībā un atzinības rakstu saņēma AS „Valmieras piens” par nenogatavināto saldpiena sieru „Lapzemes svaigais siers” (meistare Baiba Ostašova). 2. vietu, sudraba medaļu, naudas prēmiju 70 eiro vērtībā un atzinības rakstu piešķīra AS „Latgales piens” ražotajam nenogatavinātajam saldpiena sieram „Tējas siers ar ķimenēm” (meistare Natālija Grustāne). Savukārt bronzas medaļu, naudas prēmiju 50 eiro vērtībā un atzinības rakstu piešķīra SIA „Elpa” ražotajam nenogatavinātajam saldpiena sieram „Kazdangas siers ar dillēm” (meistars Lotars Rudītis).

Nogatavinātā puscietā siera konkursā 1. vietu, zelta medaļu, naudas prēmiju 100 eiro vērtībā un atzinības rakstu piešķīra AS „Smiltenes piens” ražotajam nogatavinātajam puscietajam Krievijas sieram (meistare Agnese Balode). Savukārt sudraba medaļu, naudas prēmiju 70 eiro vērtībā un atzinības rakstu piešķīra AS „Cesvaines piens” ražotajam nogatavinātajam puscietajam sieram ar saulē kaltētiem tomātiem un ķiplokiem (meistare Mārīte Zadorožnaja). 3. vietu, bronzas medaļu, naudas prēmiju 50 eiro vērtībā un atzinības rakstu piešķīra SIA „Kalnu piens” ražotajam nogatavinātajam puscietajam sieram „Kalnu siers” (meistare Irēna Miķelsone).

Par biezpiena izstrādājuma konkursa 1. vietas ieguvēju kļuva AS „Tukuma piens” ražotais saldais biezpiens ar rozīnēm (meistare Sarmīte Krafte). 2. vietu, sudraba medaļu, naudas prēmiju 70 eiro vērtībā un atzinības rakstu piešķīra AS „Smiltenes piens” ražotajai biezpiena tortei ar melleņu ievārījumu (meistare Maija Bērziņa). Savukārt bronzas medaļu, naudas prēmiju 50 eiro vērtībā un atzinības rakstu piešķīra AS „Latgales piens” ražotajam biezpiena krēmam ar zemeņu piedevu (meistare Ludmila Čepelova).

„Riga Food 2014” tika paziņoti arī maizes kvalitātes konkursa rezultāti un apbalvojumus saņēma labākās Latvijas maiznieku ražotās maizes šķirnes. Kviešu rudzu maizes kategorijā 1. vietu un izstādes zelta medaļas saņēma SIA „N. Bomja maiznīca „Lielezers”” („Dzirnavu rudzu saldskābmaize ar sēklām”), AS „Latvijas maiznieks” (rudzu maize „Zeltene”), SIA „Maiznīca Flora” („Sējas rudzu maize ar briedinātiem graudiem”) un SIA „Baltās naktis” („Klasiskā rudzu maize”). Šajā pat kategorijā sudraba medaļas saņēma SIA „Saldus maiznieks” („Cienīgmaize”), SIA „Lāči” („Dabas rudzu-kviešu saldskābmaize”), „Fazer Latvija” („Druvas klona rupjmaize”), SIA „Dona” („Saldskābā maize”), AS „LPB” „Priekules maizes ceptuve” („Pilngraudu rudzu maize”) un SIA „Baltās Naktis” („Pilngraudu rudzu maize”).

Rudzu maizes kategorijā par labākajām atzītas šķirnes, ko ražojusi SIA "Kuldīgas maizes ceptuve" („Garšīgā saldskābmaize”), SIA "Saldus maiznieks" (rudzu maize „Kurzemnieks”), SIA "Lāči" („Salināta rudzu maize”), AS "Latvijas maiznieks" („Godu rudzu klona maize”), SIA "Dona" („Rudzu maize”) un AS "Roga Agro" („Rudzu rupjmaize”). Sudraba medaļas saņēma SIA „Madonas patērētāju biedrība” ražotne „Madonas Maiznieks” („Svētku rudzu maize”) un SIA „N. Bomja maiznīca „Lielezers”” („Salināta rudzu maize”). Savukārt divas bronzas medaļas šajā kategorija saņēma AS ”Roga Agro” par „Dižklaipa rupjmaizi” un „Rudzu saldskābo maizi”.

Konkursa nominācijā "Jaunums" pirmo vietu un zelta medaļas saņēma SIA "IMK ražotne" ("Kviešu bagete ar sezamu"), SIA "Lāči" ("Dabas maize ar sēklām un burkāniem"), SIA "N. Bomja maiznīca „Lielezers”” (rupjmaize ar sēklām "Dzirnavu Alberts"), AS "Latvijas maiznieks" ("Karaliskā baltmaize"), SIA "Fazer Latvija" ("Gardā kviešu maize ar rudzu pārslām") un SIA "Golddust Company" ("Ķirbju maize"). Otro vietu un sudraba medaļu saņēma SIA „Kuldīgas maizes ceptuve” („Kuldīgas melnā rupjmaize”), SIA „Madonas patērētāju biedrība” ražotne „Madonas Maiznieks” („Saldskābmaize ar mai-mix (kukurūzu)”), SIA „Dona” („Melderu maize”), SIA „Maiznīca Flora” („Latviskā bagete”), SIA „Golddust Company” („Zemnieku maize ar sēklām” un „Griķu maize”) un SIA „Baltās Naktis” („Brokastu saldskābmaize”).

Noteikts ”Riga Food 2014” iepakojums Nr. 1

Lai popularizētu modernu un kvalitatīvu pārtikas produktu iepakojumu, kā arī noteiktu patērētāju vērtējumā populārāko iepakojumu, izstādes laikā tika rīkots konkurss „Izstādes ”Riga Food 2014” iepakojums Nr. 1”. Konkursam savus darbus iesniedza dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Ukrainas, Itālijas un Vācijas un tos vērtēja izstādes apmeklētāji.

Kategorijā „Iepakojums dzērieniem” 1. vietu ieguva SIA „Bauskas alus” (Latvija) – „Bauskas alus” ekskluzīvā pudele dāvanu iesaiņojumā, 2. vietu un sudraba medaļu – „Green Owl Ltd” (Ukraina) „Push Top” iepakojums dzērieniem. 3. vietu un bronzas medaļu ieguva SIA „Bauskas alus” (Latvija) – „Bauskas alus” glāze dāvanu iesaiņojumā.

Kategorijā „Iepakojums konditorejai un saldumiem” 1. vietu un zelta medaļu ieguva SIA „Sortus” (Latvija) dabisku saldumu iepakojums – kārbiņa „Dzērveņu konfekšu asorti”, 2. vietu un bronzas medaļu ieguva „Meray Nuts” (Vācija) – brand „Meray” Pistacios roasted & salted Tin Can (150 g), 3. vietu un bronzas medaļu – SIA „Baltās naktis” (Latvija) uzkoda „Bagetes ar sieru un sezamu” (150 g).

Kategorijā „Iepakojums pienam un piena produktiem” 1. vietu un zelta medaļu ieguva SIA "Gemoss" (Latvija) UHT piena iepakojums "Viens piens", 2. vietu un sudraba medaļu – AS "Cesvaines piens" (Latvija) vaskotais siers "Cesvaine", nogatavināts 2, 4 un 6 mēnešus. 3. vietu un bronzas medaļa ieguva A/S “Smiltenes piens” (Latvija) kārbiņa Premium klases sieram.

Savukārt par labāko kategorijā „Iepakojums gaļai un gaļas izstrādājumiem” izstādes apmeklētāji atzina SIA „Baltic Wild” (Latvija) medījumu gaļas konservu „ASORTI”. 2. vietu un sudraba medaļu ieguva SIA "Kurzemes gaļsaimnieks" (Latvija) „Svētku cepetis”, 3. vietu un bronzas medaļu – SIA " Kurzemes gaļsaimnieks" (Latvija) cīsiņi bērniem "Bosix".

Kategorijā „Iepakojums zivīm un zivju produktiem” 1. vietu un zelta medaļu ieguva A/S “Brīvais vilnis” (Latvija) – 99 mm termiski sterilizējama polimēra cilindriska caurspīdīga kārba. 2. vietu un sudraba medaļu ieguva A/S “Brīvais vilnis” (Latvija) – 72 mm termiski sterilizējama polimēra cilindriska caurspīdīga kārba ar caurspīdīgu logu. 3. vietu un bronzas medaļu ieguva A/S “Brīvais vilnis” (Latvija) – caurspīdīgs termiski sterilizējama polimēra materiāla “easy open” tipa vāks.

Kategorijā „Iepakojums maizei un bakalejas izstrādājumiem” 1. vietu un zelta medaļu ieguva AS "Latvijas maiznieks" (Latvija) –  medus kūka „Kūko”. 2. vietu un sudraba medaļu ieguva SIA "Fazer" (Latvija) – rudzu sausmaizītes ar saulespuķu sēklām „Fazer Select”. 3. vietu un bronzas medaļu ieguva AS „Hanzas Maiznīca” (Latvija) – “Toste 3 graudu sendviču maize”. Kategorijā „Iepakojums pārtikai, kas neietilpst iepriekš minētajās produktu grupās” 1. vietu un zelta medaļu ieguva UAB "Granex" (Lietuva) – saulespuķu sēklas „Bот такие”, 2. vietu un sudraba medaļu – SIA „Milzu” (Latvija) graudaugu pārslu iepakojuma sērija. 3. vietu un bronzas medaļu ieguva SIA "Alanika” (Latvija) – tēja „Basilur”.

Visu septiņu kategoriju pirmo vietu ieguvēji savus iepakojumus varēs izstādīt starptautiskajā iepakojuma tehnoloģiju un loģistikas izstādē „TAROPAK”, kas no 28. septembra līdz 3. oktobrim norisināsies Polijas pilsētā Poznaņā.

Gastronomijas festivāls

Vienlaikus ar „Riga Food 2014” noslēdzās izstādes pavadošais pasākums – Gastronomijas festivāls, kas jau trešo gadu gardēžus veda garšu ceļojumā. No 28. augusta līdz 7. septembrim ar lieliskām maltītēm, nebijušiem piedāvājumiem un šefpavāru komplimentiem savus apmeklētājus priecēja 52 restorāni, kafejnīcas un bāri no Rīgas, Jūrmalas, Liepājas, Talsiem, Cēsīm, Daugavpils, Pūres, Inčukalna, Ādažiem, Mārupes, Rēzeknes, Ventspils, Salaspils, Alojas, Jaunpils un Siguldas. Atzinīgi tika novērtēti gan sevi pierādījuši gastronomijas dārgumi, gan jaunumi no Taizemes, Japānas, Meksikas, Itālijas un mūsdienu Latvijas virtuves, gan ēdieni, kas pieminēti klasiskajā literatūrā un redzami komēdijseriālā „KUHNJA”.

Nākamā – 20. starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, inovāciju, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2015” notiks 2015. gadā no 2. līdz 5. septembrim. Izstādi rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 19.04.2024 Pavasara pārgājiens Bērzpilī Balvu TIC
21.aprīlī 10:00 aicinām doties aptuveni 14 km garā pārgājienā Bērzpils pagastā, ko vadīs vietējā gide Anna Kriviša. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.84991384sec.