TOP 7 vēlo brokastu vietas Rīgā

Vēlās brokastis jeb brančs (brunch) ir nedēļas labākā maltīte, kad pēc saspringtas darba dunas ģimenes lokā var laiski baudīt gardus ēdienu, risināt garas sarunas ar draugiem vai mierīgi palasīt jaunākos žurnālus.

Arī Rīgā ir uzplaukusi vēlo brokastu kultūra, un labākie restorāni un kafejnīcas cenšas pārspēt viens otru, sestdienās un svētdienās piedāvājot izsmalcinātas bufetes un labus vīnus.

''Vēlās brokastis - tas ir gandrīz kā mājās, lielākā atšķirība - var panašķoties ar visādām garšīgām lietām. Un lieliskā atmosfērā nesteidzīgi iedzert kafiju, starp citu, to daru tikai svētdienās,'' atklāj dziedātājs Normunds Rutulis.

Labāko vēlo brokastu vietu TOP 7 ir apkopojis nodibinājums ''Live Rīga''.

1. Restorāns ''Aqua Luna''

Brīvdienas ir īstais brīdis, lai mierīgi ieturētos ārpus pilsētas centra, baudot satriecošu skatu Daugavas malā. Plašais modernu Eiropas ēdienu klāsts priecēs gan klasisko vērtību piekritējus, gan gardēžus, kas allaž grib izmēģināt kaut ko jaunu. Šeit ikviens varēs atrast to, kam ir jābūt kārtīgā ''brunch'' – sākot no vairākiem olu ēdieniem, izciliem desertiem līdz izsmalcinātai vēlo brokastu kokteiļu dzērienkartei par īpaši izdevīgām cenām. Ideāla vieta, kur vienlaikus baudīt dabas spēku, mājīgu gaisotni un izcilu ēdienu.

2. Restorāns ''Bibliotēka Nr1.''

Vieta, kur burvīgais Vērmanes dārzs, izsmalcināta gaisotne it visā savijas ar meistarīgi pagatavotiem latviešu modernās virtuves ēdieniem. Vēlo brokastu klāsts regulāri tiek papildināts ar šefpavāra Māra Jansona radītiem jauniem, sezonāliem ēdieniem. Plašs Itālijas vīnu klāsts.

3. Klubs ''Piens''

Viena no visiecienītākajām ballīšu vietām Rīgā, 30.gadu stilā iekārtotais klubs ''Piens'' piedāvā arī gardas brīvdienu brokastis.

4. Kafejnīca/veikals ''Sirmais & Dreibants''

Šovasar atklātā kafejnīca/veikals ''Sirmais & Dreibants'' ir jaunākais šefpavāru Mārtiņa Sirmā un Ērika Dreibanta lolojums. Sākotnēji tapušais veikals, kur tirgoti ''Sirmais&Dreibants'' garšvielu maisījumi un virtuves piederumi, papildināts ar kafejnīcu. Tajā pieejams viegls, taču pārdomāts ēdienu un vīnu piedāvājums.

5. Kafejnīca ''Illy''

Viena no vēlo brokastu kultūras pionierēm Rīgā - ''Illy'' jeb ''Innocent Cafe'' arī brīvdienās piedāvā gardu kafiju un veselīgus ēdienus no ekoloģiski audzētiem Latvijas produktiem. Mājīgā, iecienītā branča vieta būs iedvesmojošs sākums labām brīvdienām.

6. Restorāns ''Burkāns''

Eleganta, izsmalcināta un visiem saprotama vēlo brokastu vieta, kur nobaudāms aukstais zviedru galds, karstās uzkodas un deserts, kā arī var nogaršot kādu no pieciem šefpavāra izstrādātajiem branča piedāvājumiem. Starp citu, senie grieķi esot ticējuši, ka burkānu lietošana uzturā palīdzot ātrāk iemīlēties.

7. Restorāns ''Locale''

''Locale'' – tulkojumā no itāļu valodas nozīmē ''vietējais''. Šogad atklātais restorāns piedāvā itāļu versiju par latviešu virtuvi. Te nobaudāmi labākie un garšīgākie Latvijas produkti, kuru pagatavošanā šefpavārs Andrea Bresans iedvesmojas gan no Vidusjūras virtuves, gan mūsu tradīcijām. Svētki visiem jutekļiem.

PAR RĪGAS TŪRISMA ATTĪSTĪBAS BIROJU (RTAB):

2009.gada 28.oktobrī LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB). Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība airBaltic, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem aviosabiedrībai airBaltic, LVRA un ALTA - katram 10%. RTAB kā savas darbības un LIVE RĪGA zīmola vadmotīvu izvirzījis principu ''Labi rīdziniekam - labi tūristam.''

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58240485sec.