Rīgas restorānu nedēļa – garšu kārpiņu piedzīvojums un iespēja izglītoties

Gardēžiem Pavasara Rīgas restorānu nedēļas laikā ir dota lieliska iespēja apciemot Rīgas restorānus un par īpaši patīkamām cenām baudīt šefpavāru lolotu maltīti. Travelnews.lv redakcija sazinājās ar restorānu pārstāvjiem, lai noskaidrotu, ar kādām sajūtām tiek sagaidīta šī nedēļa un kādu mērķu vadīti tie piedalās šajā projektā.

Līvu laukumā esošā restorāna Kaļķu vārti izpilddirektore Sandra Sirmace skaidro, ka Pavasara restorānu nedēļā piedalās, jo tā ir laba iespēja popularizēt restorānu, iedrošināt cilvēkus un parādīt viņiem, ka restorānos paēst nav nemaz tik dārgi, kā tiek uzskatīts. "Latvijas sabiedrībā ir radies iespaids, ka restorānos ēst ir dārgi, tādēļ cilvēki labāk nopērk pārtiku un paši pagatavo ēst, nekā dodas kaut kur paēst. Taču patiesībā starpība nemaz nav tik liela un bieži vien beigu rēķins ir mazāks par gaidīto," zina teikt Sirmace. Viņa arī pastāsta, ka latvieši uzskata restorānu Kaļķu vārtus par ļoti dārgu iestādi, taču patiesībā apstaigājot Līvu laukumā esošās ēdināšanas iestādes, atklājas, ka tā nebūt nav.

Lasot Kaļķu vārtu Pavasara restorānu nedēļas piedāvājumu varbūt liksies, ka tas ir visai latvisks – kādam tas var atgādināt skolas laikā ēdnīcās pasniegto, savukārt kādam citam ēdienkarte var asociēties ar vecmāmiņas taisītajiem gardumiem no bērnības laikiem. "Piedāvāsim it kā vienkāršu ēdienkarti, taču tā būs gatavota mūsu šefpavāra Zommera izpratnē," Sirmace ieskicē Rīgas restorānu nedēļas vēsmas Kaļķu vārtos.

Restorāns Kaļķu vārti Pavasara Rīgas restorānu nedēļā ir piedalījies vienmēr. Kā atzīst restorāna izpilddirektore, Kaļķu vārti ir diezgan pieprasīti, tādēļ visus ēst gribošos diemžēl nav iespējams uzņemt ciemos. "Taču, runājot par tiem, kuri atnāks – cerams, ka pēc iepazīšanās ar mums, mūsu piedāvāto ēdienkarti un cenām, cilvēku domas mainīsies. Jebkurš restorāns gaida to, lai klients pēc paēšanas un restorāna atmosfēras iepazīšanas ar restorānu vēlētos vēl tur atgriezties," bilst Sirmace.

Restorāna Ostas Skati vadītājs Jānis Nīkrencis stāsta, ka Pavasara Rīgas restorānu nedēļa pie viņiem iesākusies ar ļoti darbīgām sajūtām. "Restorānu nedēļas laikā esam diezgan apmeklēti, tādēļ darba dienas grafiks ir saspringtāks, kā parasti. Līdz ar to jābūt vienotai komandai, lai ar visu veiksmīgi tiktu galā," norāda restorāna vadītājs.

Ostas skati ir restorānu nedēļas dalībnieki jau kopš tām pirmsākumiem. Kā atzīst Nīkrencis, restorāns piedalās, pirmkārt, tādēļ, ka projekts pats par sevi ir interesants, otrkārt, tas balstās uz pareiziem principiem, dodot iespēju ikvienam iepazīties ar ēdienu tendencēm un apmeklēt vietas, kurās iepriekš nav būts. Turklāt projekts labvēlīgi ietekmē ar restorāna tālāko darbību. "Cilvēks, kurš mūs ir apciemojis restorānu nedēļas laikā, teiksim, neatnāks ciemos nākošajā nedēļā, taču pēc kāda laika par mums atcerēsies, apciemos vai uzrakstīs savu atsauksmi par piedzīvoto," skaidro Nīkrencis, piebilstot, ka dalība restorānu nedēļā ilgtermiņā sniedz ļoti daudz.

Restorāna Burkāns vadītāja Inese Vīcupa atzīst, ka Restorānu nedēļas galvenais mērķis ir popularizēt restorānu, parādīt sabiedrībai, ka restorāni nebūt nav luksusa prece, kā arī pieteikt sevi sabiedrībai kā servisu, kurā ir sezonāla ēdienkarte, kura pagatavota no vietējiem produktiem. "Tā ir iespēja tā vietā, lai ēstu mājās, iznākt ārā, pamēģināt ko jaunu un iegūt jaunas zināšanas par restorānu kultūru," skaidro Vīcupa. Viņa piebilst, ka restorānam Burkāns dalība restorānu nedēļā jau ir kļuvusi par tradīciju un ir prieks, ka, lai tiktu uz kādu no restorāniem, ir jāveic rezervācijas: "Tā lielā mērā ir cilvēku izglītošana – teiksim, ļaut saprast, ka arī ikdienā iespējams veikt rezervācijas un tādējādi nesabojāt sev svētkus, kad ir plānots apmeklēt restorānu".


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.70853901sec.