Latviete iegūst trešo vietu Baltijas bārmeņu čempionātā

"Heineken Star Serve" Baltijas valstu bārmeņu čempionātā uzvarējis un biļeti uz pasaules konkursa finālu Amsterdamā ieguvis Lietuvas pārstāvis Andrjus Šimansks no kokteiļu bāra "Berlin". Labākā Latvijas pārstāve bija Māra Puriņa no "Donegan's Pub", kura izcīnīja trešo vietu.

"HeinekenStar Serve" čempionātā Viļņā, kas Baltijas līmenī norisinājās pirmoreiz, Latviju pārstāvēja četri dalībnieki - Kristaps Vilciņš no "Yolo", Ernests Grīks no "QueenClub", Māra Puriņa no "Donegan’sPub" un Oļa Ribakova no "Kiwi". Dalībnieki vispirms izgāja Heineken alus pasniegšanas apmācības kursu un pēc tam savas iemaņas demonstrēja žūrijai. Tā kā sacensības pulcēja labākos Baltijas alus bārmeņus, cīņa bija spraiga.

"Gan sacensības, gan pirms tām notikušās apmācības mani patiešām pārsteidza. Strādāju bārā trīs gadus, katru dienu cenšoties apkalpot klientus pēc iespējas labāk, taču Heineken iemācīja dažādas interesantas nianses par alus iepildīšanu un pasniegšanu, kādas neprasa citi zīmoli. Kaut vai tādu šķietamu sīkumu, ka Heineken zvaigznei uz glāzes vienmēr jābūt pavērstai pret klientu," piedzīvotajā dalās Māra Puriņa. Viņai iegūtās zināšanas noderēs ikdienas darbā, jo bārmene novērojusi, ka bāru apmeklētāji kļuvuši prasīgāki. Cilvēki vēlas saņemt ne vien kvalitatīvu alu, bet arī profesionālu apkalpošanu.

"Priecājos, ka katru gadu arvien vairāk bāru pievienojas pasaules "Star Serve" programmai. Tas apliecina tikai to, ka mums arvien vairāk rūp ne tikai tas, kas ieliets kausā, bet arī tas, kā tas paveikts, un to, ka klientu apkalpošanas kultūra Baltijā aug un strauji līdzinās citām Rietumu valstīm. Tas, ka šodien esat šeit, apstiprina to, ka esat labākā bārmeņa vārda vērti, bet sacensības – vēl vien pakāpiens profesionālā virzienā, – dalībniekus sveica SIA "Cido grupa" valdes loceklis un viens no komisijas tiesnešiem Marijuss Valdas Kirstukas.

Sacensību laikā bārmeņi tika vērtēti pēc pieciem "Heineken Star Serve" galvenajiem kritērijiem: kausa sagatavošana, alus ieliešana, putu nosmelšana, alus daudzums kausā un pasniegšana. Komisijas un publikas simpātijas bārmeņi pelnīja demonstrējot profesionalitāti un izveicību aiz bāra letes, kā arī ar savu harizmu.

Sacensības norisinājās trīs etapos: pirmajā etapā bārmeņiem vajadzēja saliet 2 alus kausus, otrajā – 3, bet izšķirošajā, trešajā etapā – 4 alus kausus pēc „Star Serve”spēkā esošiem noteikumiem. Viņu iemaņas vērtēja kompetenta komisija – priekšsēdētājs "Heineken" pārstāvis Baltijas valstīs un kvalificēts vīnzinis Stanislavs Smolskijs, Marijuss Valdas Kirstukas un žurnālists, kuram nekad vārdus kabatā nav jāmeklē, Giedris Drukteinis.

Profesionālo bārmeņu uzstāšanos vēroja un dalībniekus atbalstīja Lietuvā populāri cilvēki. Viesi, piedaloties totalizatorā, varēja izvēlēties savus favorītus un izteikt minējumus par sacensību iznākumu.

"Heineken Star Serve" programmai visās Baltijas valstīs ir pievienojušies 32 bāri: Lietuvā – 16, Latvijā– 14 un Igaunijā – 2. Uzvarētājs Andrjus Šimansks pārstāvēs Baltijas valstis pasaules "Heineken Star Serve" finālā, kas norisināsies aprīlī Amsterdamā un kurā pulcēsies labākie bārmeņi no Ēģiptes, Tunisijas, Brazīlijas, Puertoriko, Honkongas, Indonēzijas, Malaizijas, Jaunzēlandes, Itālijas, Grieķijas, Spānijas, Serbijas, Rumānijas, Krievijas un Nīderlandes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38431787sec.