Noskaidro sievietēm draudzīgās aviosabiedrības Indijā

Aviosabiedrība Air India Indijā piedāvā sievietēm veltītas vietas, kurās ceļot vienām pašām. "Tikai sievietēm’" vilcienu bagāžu ratiņi bijusi iezīme sabiedriskajos transportos Indijā gadu desmitiem, bet tagad šī ideja realizēta arī aviokompānijā.

Janvārī Air India kļuva par pirmo starptautisko aviokompāniju, kas piedāvā tikai sievietēm veltītas vietas, bet 8. martā – Starptautiskajā sieviešu dienā, Spicejet aviokompānija ieviesa "tikai sievietēm" rindu uz saviem Boeing 737 un Bombardier Q-400 lidaparātiem. Šī pāreja ir tikai jaunākais no sērijas pasākumiem, kas tiek veikts Indijā, lai uzlabotu valsts reputāciju, kā drošu vietu, sievietei ceļojot, pēc virknes daudzu publiskotu incidentu sabiedriskajos transportos. 

Lai mazinātu nevēlamus riskus, abas aviosabiedrības šobrīd piedāvā sēdvietu rindas, ko var rezervēt tikai sievietes, kuras ceļo vienas pašas. Tā ir pirmā reize, kad šāda veida politika ir izveidota aviosabiedrībām. 

Līdz šim, Indijas ceļotājiem bija iespēja izmantot "tikai sievietēm" ratiņus vilcienos kopš koloniālajiem laikiem. 2015. gadā tika ieviesti speciāli "tikai sievietēm" sabiedriskā transporta vilcienu tīkli uz Deli, Mumbai, Kolkata un Chennai.

Indija gan nav vienīgā valsts, kas piedāvā īpašas sēdvietas sievietēm. "Tikai sievietēm" vilcienu vagoni izmantoti arī Japānā un Meksikā kopš 2000. gada. Arī Taizeme, Brazīlija, Irāna, Indonēzija, piedāvā šādas sēdvietas vilcienos un sabiedriskajā transportā. 2016. gadā arī Lielbritānijā tika ierosināta ideja par "tikai sievietēm" vagoniem, bet ideja neguva valdības atbalstu. 

Savlaicīgs bija Spicejet aviokompānijas paziņojums par Starptautisko sieviešu dienu. Lai atzīmētu šo notikumu, vairākas aviosabiedrības visā pasaulē veica lidojumus ar ekipāžām, kuru veidoja tikai sievietes. 6. martā Air India kļuva par pirmo aviokompāniju, kas apbrauca apkārt pasaulei tikai ar sieviešu apkalpi. 

 


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


Kaļķu vārti
,


Park Hotel Latgola
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56694698sec.