Kā izvēlēties atbilstošu sēdvietu lidmašīnā?

Ja lidojums ir uz kādu tālāku galamērķi un sēžot būs jāpavada vairākas stundas, ir vērts padomāt par to, kur atrodas sēdvieta, kurā šīs stundas jāpavada. Un – ja ir iespēja, izvēlēties sev atbilstošāko sēdvietu. Tomēr ko ņemt vērā, izvēloties sēdvietu lidmašīnā?

Turbulence

Ja jums ir nepatika pret lidmašīnas šūpošanos vai vienkārši – bailes no turbolences, noteikti jāizvēlas sēdvieta, kas atrodas vistuvāk aviolainera viduspunktam. Jo tuvāk lidmašīnas vidum, jo turbolence ir mazāka un lidmašīna arī šūpojas mazāk.

Vieta kājām

Tomēr, ja jums svarīga ir vieta kājām (esat garš), visvairāk vietas kājām iegūsiet, izvēloties sēdvietu avārijas izeju rindās vai pirmajā salona rindā. Acīmredzamu iemeslu dēļ šīs parasti kļūst par vispopulārākajām sēdvietām, tādēļ tās bieži tiek rezervētas īpašiem aviokompāniju klientiem vai tiem pasažieriem, kas par papildus komfortu gatavi maksāt vairāk.

Logi

Īpaši tiem ceļotājiem, kas lido pirmo reizi vai vismaz reti, sēdvieta pie loga var būt kas ļoti īpašs. Pat ja lidojums ir diennakts tumšajā laikā, nosēšanās un pacelšanās, kā arī lidojums pāri lielai pilsētai, ir ļoti iespaidīgs. Un vislabāk šo iespaidu var gūt, sēžot pie loga.

Iespēja atgāzt krēslu

Ja lidojuma laikā vēlaties ērti nosnausties, svarīgi atcerēties, ka sēdvietas avārijas izeju rindās un lidmašīnas pēdējā rindā visbiežāk nav atgāžamas.

Drošība

Ja lidojuma laikā jūs mēdz pārņemt neizskaidrojams nemiers, centieties izvēlēties sēdvietu aviolainera aizmugurē. Nesen veikta testa laikā ASV, simulējot Boeing 727 aviokatastrofu, noskaidrots, ka negadījuma laikā vislielākā izdzīvošanas iespēja ir tieši šīs salona zonas pasažieriem.

Izvairieties no pulcēšanās zonām

Ja jūsu izvēlētā sēdvieta atrodas lidmašīnas tualešu vai virtuves tuvumā, pastāv liela iespēja, ka jūsu ceļojums būs nemierīgs. Gara pārlidojuma laikā var šķist, ka jums ir paveicies ar sēdvietu tā dēvētajā izejas rindā ekonomiskajā klasē, taču, ja tā atrodas blakus tualetei, jūsu ceļojumu pastāvīgi traucēs pasažieri, kas vēlēsies to apmeklēt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67495394sec.