«British Airways» darbinieki streiko, kompānija piesaista «Qatar Airways» personālu

Lielbritānijas lidsabiedrības "British Airways" darbinieki paziņojuši par streiku, kas norisinās jau no 1.jūlija un ilgs 16 dienas - līdz 17.jūlijam. Kā galvenais streikošanas iemesls tiek minēts lidsabiedrības mēģinājumi sodīt iepriekš streikojošos darbiniekus, tiem atņemot daļu sociālo garantiju. Iepriekšējie streiki norisinājās dēļ nespējas starp arodbiedrībām un lidsabiedrības vadību panākt vienošanos par atalgojuma līmeņiem darbiniekiem.

Savukārt, lai lidsabiedrības pasažieri neciestu no darbinieku streika, pati "British Airways" sākusi izmantot gan lidmašīnas, gan arī darbiniekus no Kataras lidsabiedrības - "Qatar Airways", kas šobrīd cieš no politiskajiem konfliktiem Katarā un lidojumu atcelšanas.

Kopumā Lielbritānijas lidsabiedrība šobrīd izmantojot deviņas "Qatar Airways" A-320 lidmašīnas, kuras dodas britu īsa-attāluma maršrutos. Tas ļauj "British Airways" operēt ar teju visiem iepriekš paredzētajiem lidojumiem, kas bija paredzēti streika laikā.

Iepriekš "British Airways" ziņoja, ka maksimāli centīsies turpināt visus savus esošos un paredzētos lidojumus streika laikā. Tomēr visiem klientiem, kuriem ir veiktas kādas izmaiņas viņu lidojumu grafikos, tas jau ticis paziņots.

Kataras lidsabiedrība, kura pati piedāvājusi palīdzību britu lidsabiedrībai, ir daļa no "British Airways" īpašniekiem, jo tai pieder 20% akcijas britu lidsabiedrības mātes kompānijas "IAG". Politisko nesaskaņu dēļ Tuvajos Austrumos, Kataras lidsabiedrība bijusi spiesta pārtraukt dažus lidojumus un "turēt lidmašīnas" lidostās.

Iepriekšējo streiku dēļ, briti aizņēmušies lidaparātus no "Titan Airways", "Thomson Airways" un arī spāņu "Vueling".

Jau vēstījām par to, ka apkārtējās valstis izolē Kataras gaisa telpu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60893607sec.