«airBaltic» muļķīgi sabojājuši vienu no saviem lidaparātiem

Portāls "Pietiek.com" vestī, ka Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" pagājušajā piektdienā Rīgas lidostā sadauzījusi vienu no savas flotes lidmašīnām, pēc tam arī ilgāku laiku cenšoties izvairīties no informācijas sniegšanas par incidentu.

Kā vēstī avots, notikušajā incidentā būtiski iedragāts airBaltic lidaparāta Bombardier Q400 NextGen spārs, faktiski teju to noraujot. Lidmašīna iekļuvusi sadursmē ar kādu citu tehnikas vienību vai izbraucot no angāra.

Neviens pasažieris vai apkalpes loceklis incidentā neesot cietis, taču "Pietiek.com" avoti ziņo, ka vienkārši notikusi neuzmanīga un muļķīga lidaparāta sadauzīšana. Sīkāku detaļu par notikušo gan neesot.

Notikušā fotogrāfijas liecina, ka lidmašīnai nodarīti gana ievērojami bojājumi un internetā pieejamā informācija liecina, ka lidmašīna kopš incidenta nav pacēlusies gaisā.

Sadursme, kā rāda publiskotās fotogrāfijas, ir bijusi pietiekami nopietna, lai lidmašīnai būtu nepieciešams "amputēt" lielāko daļu no spārna gala. Turklāt avārijas sekas ir bijušas pietiekami smagas, lai kopš 3. novembra šī lidmašīna tā arī nebūtu pacēlusies gaisā.

airBaltic medijiem izplatītajā paziņojumā lidsabiedrība apstiprina, ka 3.novembrī, lidmašīnai Bombardier Q400 Nextgen uzsākot kustību no stāvvietas, tās labais spārna gals skāra lidostas termināļa gaisa tilta kāpnes. Izvērtējot notikuma apstākļus, tika noskaidrots, ka blakus esošās stāvvietas gaisa tilts bija pārvietots, aizšķērsojot lidmašīnas manevrēšanas trajektoriju.

Latvijas nacionālālidsabiedrība pauž, ka prioritāte ir lidojumu drošība. Ievērojot starptautiski noteiktās procedūras un paredzēto kārtību, tika veikta pilnīga lidmašīnas pārbaude, lai nekavējoties sāktu nepieciešamos remontdarbus, un lidmašīna varētu atsākt regulārus lidojumus šīs nedēļas gaitā.

Šobrīd lidsabiedrība airBaltic strādā ciešā sadarbībā ar iesaistītajām pusēm, lai veiktu detalizētu situācijas analīzi saskaņā ar ICAO Annex 13 noteikto kārtību. Sīkāku informāciju airBaltic varēs sniegt pēc izmeklēšanas noslēgšanas.

Foto:Pietiek.com

Par airBaltic: 2018. gada vasaras sezonā airBaltic uzsāks jaunus lidojumus uz Lisabonu (Portugāle), Malagu (Spānija), Splitu (Horvātija), Bordo (Francija) un Gdaņsku (Polija). Pilns airBaltic lidojumu saraksts pieejams aviokompānijas mājaslapā www.airbaltic.com.

airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 60 galamērķiem, piedāvājot ērtus savienojumus uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. Papildus tam airBaltic piedāvā tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas.

Kompānijas galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 80.05% akciju, bet Larsam Tūsenam ar viņam pilnībā piederošu SIA Aircraft Leasing 1 pieder aptuveni 20%. airBaltic flotē ir 30 lidmašīnas: septiņas Bombardier CS300, 11 Boeing 737 un 12 Bombardier Q400 NextGen.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 19.04.2024 Komandu rogaininga sacensības Liepājā Liepājas reģiona TIB
Jau otro gadu Liepājā notiks komandu rogaininga sacensības – 20. aprīlī Jūrmalas parkā tiks dots starts sacensībām “Liepājas Dienvidu fortu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars  Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13404799sec.