Ar ceturtdaļmiljonu lielu sodu Kanādā soda lidsabiedrību, kura kārtīgi «paspīdzinājusi» savus pasažierus

Lidsabiedrība "Air Transat" tikusi pie aptuveni 230 tūkstošu ASV dolāru liela soda (ap 200 tūkstošiem eiro) par divu lidojumu aizkavēšanu ilgāk nekā sešas stundas, kura laikā pasažieri gaidījuši iespēju iekāpt lidmašīnā jau aiz iekāpšanas vārtiem - autobusā, kas ved uz lidmašīnu. Papildu aizkavējumam, aviokompānija arī nav nodrošinājusi pasažieriem ūdeni un ēdienu, kas tiem likumiski pienākas.

Kanādas Transporta aģentūra pavēsījusi, ka šāds lēmums pieņems par diviem lidojumiem, kas notikuši šī gada jūlijā no Otavas lidostas. Pasažieri esot bijuši tik aizkaitināti, ka pat izsaukuši 911 - jeb drošības dienestus - viens no pasažieriem skaidroja, ka juties kā bagāža un nav bijis iespējams tiem pamest transporta līdzekli ar kuru parasti uzreiz pēc iekāpšanas tajā, pasažieri tiek aizvesti uz lidmašīnu, lai tajā iekāptu.

Kā norādīts pašas lidsabiedrības noteikumos, tai ir jāļauj pasažieriem izkāpt no busiņa, ja lidmašīnas aizkavējums ir lielāks par 90 minūtem.

Kanādas atbildīgie dienesti arī nav ņēmuši vērā lidsabiedrības skaidrojumu, ka notikušais ir bijis ārpus viņu kontroles - slikto laikapstākļu un citu kompāniju rīcību rezultātā. "Air Transat" arī pagājušajā nedēļā paziņoja, ka atvainojas par jūlijā notikušo incidentu un katrs no pasažieriem saņems 500 dolāru lielu kompensāciju.

Lidojumi bija paredzēts no Otavas uz Briseli un Romu. Abas lidojumus izpildošās lidmašīnas, sliktu laikapstākļu dēļ, tika pārvirzītas no nosēšanās Otavā uz citām Kanādas pilsētām - Monreālu un Toronto.

Pasažieri norāda, ka tikuši uz sešām stundām vienkārši "iesprostoti" bez atbilstošas gaisa kondicionēšanas, ēdiena, dzēriena vai pat strādājošām tualetēm. Tāpat lidsabiedrības darbinieki bijuši tik nekompetenti, ka neesot spējuši ar pasažieriem pat normāli komunicēt, pauž pasažieri, kuri bija spiesti sešas stundas pavadīt murgā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15792704sec.