ASV aviokompānijas azliegs daļu no «viedajām somām»

No 2018.gada janvāra vidus "American Airlines" pasažieriem būs liegts reģistrējamajā bagāžā nodot "viedās somas", kuru baterijas nav izņemamas. Divas citas lidsabiedrības - Delta un "Alaska Airlines" arī plānojušas ieviest ierobežojumus šāda veida bagāžai.

Ar ierobežojumiem lidsabiedrības nākušas klajā kā daļu no to "drošības kontroles un riska izslēgšanas" programmām. Ar terminu "viedā soma" tiek saprastas somas, kurās ir ievietota elektronika - vai nu soma ir pašbraucoša, tajā ir ievietots "power bank", GPS lokācijas ierīce, jeb digitāli kontrolēta slēdzene. Šādas somas kļūst arvien populārākas.

Somu pārvadāšana gan būs atļauta, ja bateriju varēs izņemt - un to ņemt līdzi savā rokas bagāžā. Tāpat arī šādas somas tiks atļautas vienkārši rokas bagāžā - ja tām ir izņemama baterija.

"Viedās somas" izmanto litija jonu akmulatorus - līdzīgi kā mobilie telefoni, kas atļauj dažādu īpašu ekstru pievienošanu somai - jau minēto atrašanās vietas noteikšanu, "Bluetooth" savienojumu, kā arī pat somas svara noteikšanu.

Lidsabiedrības gan uzsver, ka bateriju ievietošana nododamajā bagāžā rada zināmus drošības riskus, tāpēc tās ierobežos to izmantošanu. "Līdz šodienai neviena no ASV drošības institūcijām nav paudušas, ka šāda veida somas ir atļautas lidojumos," vēstī aviokompānijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.17837691sec.