Kāda lidmašīna Turcijā noslīd no skrejceļa un gandrīz iegāžas Melnajā jūrā (+foto)

Laime nelaimē - šādi varētu raksturot kāda Turcijas iekšzemes lidojuma iznākumu, kurā lidaparāts, pēc nolaišanās Trabzonas lidostā, noskrējusi no skrejceļa un gandrīz iegāzusies turpat tuvumā meklējamajā Melnajā jūrā.

Kā vēstī Turcijas mediji, lidsabiedrības "Pegasus" lidaparāts ar aptuveni 160 pasažieriem, bijis ceļā no Turcijas galvaspilsētas Ankaras uz Melnās jūras kūrortpilsētu Trabzonu. Lidojums jau bijis teju beidzies, taču nosēžoties, lidaparāts uz skrejceļa nav spējis taisni braucot sabremzēties un visai lielā ātrumā triecies pa kreisi - uz krauju, kuras beigās ir arī Melnā jūra. Te gan esot darbinātas avārijas bremzes, kas palīdzējušas lidaparātam samazināt ātrumu un no kraujas noslīdēt tikai daļēji, apstājoties kraujas vidū.

Neviens no pasažieriem vai apkalpes locekļiem incidentā nav cietis, taču incidents apliecinājis cik svarīgi ir lietot drošības jostas lidaparātā.

Lidaparāts pats bijis apdrošināts un drīz vien arī no kraujas uzvilkts augšā. Lidosta bijiusi slēgta uz pāris stundām, taču tajā pašā dienā atsākusi darbību.

Trabzona atrodas Melnās jūras dienvidaustrumu krastā, un pilsētu no dienvidiem ieskauj Austrumpontijas kalni.

Trapezas pilsētu (Trabzonas vēsturiskais nosaukums), iespējams, 756. gadā p.m.ē. dibināja senie grieķi no Sinopas. Līdzīgi kā daudzas citas Melnās jūras apmetnes, tā asociējās ar leģendu par karojošajām sievietēm amazonēm. Pilsēta ir bijusi Senās Romas, Bizantijas, Persijas, Osmaņu impērijas un pat Krievijas (no 1916. līdz 1918. gadam) sastāvā.

A post shared by The Telegraph (@telegraph) on

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.27390981sec.