Lidojums ir atcelts. Kā uzzināt, vai pienākas kompensācija?

Lidojumi kavējas un tiek atcelti regulāri. Tā ir mūsdienu ceļotāju realitāte, kas var nepatik, taču no kuras nav iespējams izvairīties.

Labā ziņa ir tāda, ka bieži vien šajos gadījumos ceļotājiem no lidsabiedrības ir iespējams saņemt līdz pat 600 eiro kompensāciju. Kā uzzināt, vai arī Tev pienākas kompensācija?

Uz šo jautājumu mums atbildēs Refundor. Šim latviešu uzņēmumam tā ir ikdiena. Refundor speciālisti palīdz ceļotājiem no visas pasaules iegūt kompensāciju no aviokompānijām lidojuma kavējuma un atcelšanas gadījumos.

Vai Tev pienākas kompensācija no aviokompānijas un vai vari saņemt vairāku simtu eiro kompensāciju? Lai atbildētu uz šo jautājumu, ir jāsaprot 2 lietas.

1. Kad tika atcelts Tavs lidojums?

Tas bija laicīgi vai pēdējā brīdī?

Ja tas notika vairāk nekā 2 nedēļas pirms lidojuma datuma, parasti kompensācija nepienākas. Šajos gadījumos ir jāskatās, ko piedāvā aviokompānija. Parasti tiek piedāvāti divi varianti - jauns lidojums vai naudas atmaksa. Jāizvēlas tas, kas der vislabāk. Vēl var palīdzēt laba ceļojumu apdrošināšana, kas iespējams piedāvā segt radušos papildus izdevumus, taču nekāda cita kompensācija nepienākas.

Ja tas notika mazāk nekā 2 nedēļas pirms lidojuma datuma, bieži vien pienākas līdz pat 600 eiro kompensācija par katru pasažieri.

Turklāt arī par zīdaini var saņemt tikpat lielu kompensāciju. Tomēr pirms tam ir jāsaprot, kas tieši notika ar lidojumu.

2. Kāpēc tika atcelts Tavs lidojums?

Ja tā bija aviokompānijas vaina, un ja tas notika pēdējā brīdī - kompensācija pienākas.

Ja lidojums tika atcelts aviokompānijas vainas dēļ, un ja tas notika mazāk nekā 2 nedēļas pirms lidojuma, katram pasažierim pienākas kompensācija. Tās apjoms ir atkarīgs no tā, cik tuvs vai tāls bija lidojums. Jo tālāks lidojums, jo vairāk ir iespējams saņemt. Minimālā summa vairākumā gadījumu ir 250 eiro, bet maksimālā - 600 eiro.

Ja tā tomēr nebija aviokompānijas vaina, kompensācija nepienākas. Arī tad, ja tas notika pēdējā brīdī. Tomēr tas neatbrīvo aviokompāniju no pienākuma nogādāt Tevi līdz galamērķim.

Ko darīt tad, ja ir šaubas?

Ko darīt, ja nezini, kas tieši notika ar lidojumu? Ir jāpiesakās kompensācijai. Arī tad, ja nezini, kas notika ar lidojumu, un patiesībā arī tad, ja aviokompānija saka, ka tas notika kāda nepārvarama iemesla dēļ. Tāpēc, ka nereti ir gadījumi, kad aviokompānijas melo par patiesajiem apstākļiem. Tev ir tiesības pieprasīt oficiālu skaidrojumu par to, kas notika ar lidojumu.

Ja nu vienīgi ārā ir stipra migla, un visi lidojumi, ieskaitot Tavu, ir atcelti miglas dēļ. Tad nav vērts pieteikties kompensācijai.

Vēl svarīgi atcerēties

Cik labi, ka mēs esam Eiropas Savienībā! Kāpēc?

Tāpēc, ka Eiropas Savienībā (ES) šajā jomā noteikumi ir vienādi pilnīgi visās valstīs. Tādi pat noteikumi attiecas gan uz latviešiem, gan arī, piemēram, spāņiem un portugāļiem. Citur pasaulē savukārt noteikumi atšķiras atkarībā no valsts. Šajā rakstā mēs runājam tieši par Eiropas Savienību.

Ja Tavs lidojums ir ar ES aviokompāniju, augstāk minētais attiecas uz lidojumiem gan no Eiropas, gan uz Eiropu. Jā, arī uz lidojumiem, piemēram, no Taizemes uz Rīgu. Tāpat tas attiecas arī uz savienotajiem lidojumiem.

Ja Tavs lidojums ir ar citur reģistrētu aviokompāniju, viss šis attiecas tikai uz lidojumiem no Eiropas.

Un pats svarīgākais - lai kompensāciju saņemtu, tā ir jāpieprasa. To var darīt pašu spēkiem vai nododot lietas izskatīšanu profesionāļiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59975719sec.