Jaunie ABC vārti padara robežšķērsošanu lidostā «Rīga» ērtāku un ātrāku

Kopš lidostā “Rīga” darbu sākusi Valsts robežsardzes automatizētās robežpārbaudes sistēma jeb ABC vārti, robežšķērsošana pasažieriem kļuvusi ātrāka un ērtāka.

Sistēma ļauj ceļotājam šķērsot robežu, ABC vārtos noskenējot ceļošanas dokumentu – biometrisko pasi. Automatizētā sistēma salīdzina ceļotāja biometriskos datus ar pasē esošo informāciju, un, ja tā atbilst, pasažieris var šķērsot robežu.

Izmantojot ABC vārtus, vidējais caurlaidības laiks uz vienu pasažieri ir 17 - 20 sekundes, kas ļauj caur vieniem vārtiem apkalpot līdz 180 pasažieriem stundā. Turklāt viens robežsargs var vienlaikus uzraudzīt četrus ABC vārtus. Savukārt, veicot robežpārbaudi manuāli caur robežsargu kabīnēm, caurlaidības kapacitāte ir vairāk nekā divreiz mazāka - 60-70 pasažieru stundā.

“Ātra un ērta robežšķērsošana lidostai “Rīga” ir ļoti būtiska, ņemot vērā mūsu stratēģisko mērķi kļūt par Ziemeļeiropas gaisa satiksmes mezglu. Pirms globālās pandēmijas izraisītās krīzes tranzītpasažieru skaits lidostā “Rīga” veidoja ap 30% no kopējā pasažieru apjoma, un liela daļa no tiem caur Rīgu ceļoja no un uz valstīm ārpus Šengenas zonas. Turklāt lidosta “Rīga” ir slavena ar saviem īsajiem savienojumiem starp lidojumiem, tāpēc visu pasažieru apkalpošanas procesu ātrums ir īpaši svarīgs,” norāda lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Kopumā lidostā “Rīga ierīkoti astoņi ABC vārti visos robežšķērsošanas punktos, caur kuriem Latvijā ieceļo un izceļo pasažieri, kas ierodas no vai dodas uz valstīm ārpus Šengenas zonas, kā arī tranzītpasažieri. Četri ABC vārti atrodas pirmā stāva C sektora ielidošanas zonā, divi – pirmā stāva C sektora transfēra zonā un divi – otrā stāva C sektora izlidošanas zonā.

Caur ABC vārtiem robežu var šķērsot Eiropas Savienības dalībvalsts, Eiropas Ekonomikas zonas valsts vai Šveices Konfederācijas pilsoņi, kuri ir sasnieguši 18 gadu vecumu un kā ceļošanas dokumentu izmanto biometriskās pases. Ja ceļotājs izmanto ID karti, ABC vārtus izmantot nevar un robeža jāšķērso parastajā kārtībā.

Projektu „ABC vārtu uzstādīšana starptautiskajā lidostā „Rīga””  Valsts robežsardze ar lidostas “Rīga” atbalstu īstenoja Iekšējās drošības fonda 2014. - 2020. gadam ietvaros. Projekta kopējais finansējums 1 862 587 eiro.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55402398sec.