Lidostā «Rīga» darbu sāk bezkontakta Covid-19 analīžu nodošanas punkts

Lai sagādātu pasažieriem un lidostā strādājošo uzņēmumu darbiniekiem papildus iespējas nepieciešamības gadījumā ērti nodot analīzes uz Covid-19, lidostā “Rīga” no 2021. gada 7. janvāra darbu sācis E.Gulbja laboratorijas bezkontakta analīžu nodošanas punkts.

E.Gulbja laboratorijas mobilajā testēšanas punktā, kas atrodas pie izejas no E atlidošanas zāles, Covid-19 analīzes var nodot ceļotāji, lidostas viesi un lidostas un lidostā strādājošo uzņēmumu darbinieki, kuriem ir pieejami Latvijā atzīti autentifikācijas rīki - Swedbank, SEB, Luminor vai Citadele internetbanka, e-parakstsID vai e-paraksts mobile  vai Smart-ID. Ārvalstu pilsoņi, kuriem nav pieejamas šīs autentificēšanās lietotnes, ierīci šobrīd izmantot nevar, taču lidosta sadarbībā ar E.Gulbja laboratoriju strādā pie risinājumiem, lai šāda iespēja tiktu radīta.

Analīžu nodošana bezkontakta punktā ir maksas pakalpojums. Lai nodotu analīzes, klientiem ir jāautorizējas E.Gulbja laboratorijas mājas lapā, https://ej.uz/analizes, izmantojot kādu no iepriekš minētajām autentifikācijas iespējām. Autorizējoties klients apliecina savu personību un apmaksā testu. Tiklīdz tas ir izdarīts, klients saņem telefonā un e-pastā PIN kodu un, sekojot instrukcijām uz iekārtas, var nodot siekalu paraugu.

Lidosta aicina izlidojošos pasažierus ņemt vērā, ka testa rezultāts bezkontakta punktā nav pieejams uzreiz - E.Gulbja laboratorija to klientiem nosūta uz e-pastu. Līdz ar to bezkontakta analīžu nodošanas punktā nav iespējams saņemt testa rezultātu tieši pirms lidojuma. Lidosta aicina pasažierus rūpīgi iepazīties ar ieceļošanas noteikumiem galamērķa valstī un testa nodošanu ieplānot laikus.

Saskaņā ar E.Gulbja laboratorijas mājas lapā sniegto informāciju, siekalu tests Latvijā tiek atzīts par oficiālu testu SARS-CoV-2 vīrusa RNS noteikšanai. Arī Eiropas slimību profilakses un kontroles centra vadlīnijās ir noteikts, ka SARS-CoV-2 vīrusa RNS klātbūtnes noteikšanai cilvēka organismā var izmantot siekalu paraugus. Plašāka informācija par bezkontakta punkta darbību pieejama E.Gulbja laboratorijas mājas lapā: https://www.egl.lv/noderiga-informacija/automatizeta-analizu-nodosanas-iekarta

Vienlaikus lidostā darbu turpina MFD laboratorijas pagaidu Covid-19 testēšanas punkts, kurā bez maksas analīzes var nodot visi ceļotāji, kas Latvijā ierodas no Lielbritānijas.

Ņemot vērā, ka aizvien vairāk valstu ieceļotājiem prasa uzrādīt Covid-19 analīžu rezultātus, lidosta sadarbībā ar E.Gulbja laboratoriju strādā pie pastāvīga Covid-19 analīžu nodošanas punkta izveides, kas atradīsies pasažieru termināļa ielidošanas zālē.

Lidosta atgādina, ka pozitīvs testa rezultāts neatceļ pienākumu personai ievērot 10 dienu pašizolāciju un citus Latvijā noteiktos ierobežojumus Covid-19 infekcijas ierobežošanai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54180408sec.