Futurologi prognozē, kā ceļosim lidmašīnā pēc 10 gadiem

Visai mokošu drošības pārbaužu, nomācošu lidostu un nekomfortablu lidojumu nogurdinātus ceļotājus jau visai tuvā nākotnē varētu priecēt tādi jaunievedumi kā lidostās ierīkotas mākslīgās pludmales, pilnībā nemanāma drošības caurskate un īpaši ergonomiski, ķermeņa formām pielāgojami sēdekļi lidmašīnā – vismaz tā uzskata nozares eksperti un futurologi.

Aviobiļešu cenu salīdzināšanas vietne Skyscanner.net nesen nākusi klajā ar ziņojumu "Future of Travel", kurā apcerēts, kā ceļosim 2024. gadā. Ziņojums, kura saturu daudzi, iespējams, dēvētu par fikciju un ilūzijām, tapis, sadarbojoties ar tendenču prognozēšanas aģentūru un vismaz 50 nozares ekspertiem un futurologiem. Ja viņu prognozes piepildīsies, jau pēc desmit gadiem ceļošana lidmašīnā varētu visai radikāli atšķirties no tā, kā tas notiek šodien.

Eksperti sagaida, ka jau desmit gadu laikā visas pasažieriem veicamās darbības lidostās būs pilnībā automatizētas. Reģistrēšanās lidojumam notiks tikai ar mobilo ierīču starpniecību, turklāt līdzīgā veidā būs iespējams noskaidrot arī sagaidāmo rindu garumu lidostā. Drošības pārbaudes noritēs, pasu vietā izmantojot biometrisko datu kartes, bet skeneri katru pasažieri spēs caurskatīt laikā, kamēr viņi vienkārši pārvietosies pa lidostu, ļaujot pārtvert aizliegtas vielas vai bīstamus priekšmetus, izvairoties no garu rindu veidošanās. Arī iespējamā bagāžas nozaudēšana varētu kļūt par pagātnes raizēm, jo ceļasomas tiks aprīkotas ar izsekojamām digitālajām birkām, kas saturēs visu nepieciešamo informāciju par lidojumu un galamērķi.

Jau šībrīža tendences liek domāt, ka tuvākajā desmitgadē lidostu kompleksos visā pasaulē aizvien straujāk tiks ieviesti 3D kinoteātri, dārzi un oranžērijas, SPA centri, kā arī citu veidu izklaides vietas un atpūtas stūrīši. Jāatzīst, ka šajā ziņā progress jūtams jau šobrīd – piemēram, Singapūras Čangi lidosta, kura vairākās starptautiskās aptaujās nodēvēta par vienu no labākajām pasaulē, slēpj visdažādākos pārsteigumus ceļotājiem, tostarp peldbaseinu, ūdens slidkalniņu, taureņu dārzu un kinoteātri.

Futurologi ir pārliecināti, ka tuvākajā desmitgadē visdažādākās inovācijas skars arī pašu lidojuma posmu. Piemēram, lidojuma laikā – kaut 10 kilometru augstumā – pasažieri varēs veikt videozvanus un redzēt sarunas biedra hologrāfisku attēlu. Savukārt optimālu komfortu nodrošinās visdažādākajās pozīcijās regulējamas un atšķirīgām ķermeņa formām pielāgojamas sēdvietas – visai pārsteidzoši, taču ar līdzīgu izgudrojumu nesen jau nāca klajā kāds Lielbritānijas uzņēmums, kamēr Eiropas aviobūves gigants "Airbus" ziņojis par plāniem ieviest platākas sēdvietas korpulentākiem pasažieriem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13511515sec.