Dubaijā apstiprina pasaulē lielākās lidostas izveides plānu

Dubaijas valdnieks apstiprinājis gandrīz 25 miljardus eiro vērtu Al Maktūma starptautiskās lidostas paplašināšanas plānu, kura ietvaros iecerēts radīt pasaulē lielāko lidostu, kas ambiciozi tiek dēvēta arī par aerotropoli jeb "lidostpilsētu".

Jāatzīmē, ka patlaban pasaulē noslogotākā ir Atlantas Hārtsfīlda-Džeksona starptautiskā lidosta ASV, kas pērn apkalpoja 94,4 miljonus pasažieru. Tikmēr Al Maktūma lidostas paplašināšanas ietvaros iecerēts tās kapacitāti pakāpeniski palielināt līdz pat 200 miljoniem pasažieru gadā.

Kā atzīst uzņēmuma "Dubai Airports" vadītājs Pols Grifits, lidostas paplašināšanas projekta pirmo fāzi, kas ietver divu jaunu skrejceļu un divu terminālu izbūvi, iecerēts noslēgt tuvāko sešu līdz astoņu gadu laikā. Taču, projektu īstenojot pilnībā, lidostā būs pieci paralēli skrejceļi, kuri viens no otra izvietoti pietiekami tālu, lai tos visus varētu izmantot vienlaicīgi, kā arī nepieciešamais aprīkojums, lai vienlaikus apkalpotu vairākus simtus platfizelāžas aviolaineru un 120 miljonus pasažieru gadā.

Bijušā Dubaijas valdnieka šeiha Maktūma bin Rašīda Al Maktūma vārdā nosauktā lidosta tuksnesī uz dienvidiem no emirāta centrālās daļas kravas pārvadājumiem tika atvērta 2010. gada vasarā, bet pirmos pasažierus tā apkalpoja dažus mēnešus vēlāk. 

Aizvadītajā gadā emirāta otra lidosta – Dubaijas Starptautiskā lidosta – tika atzīta par septīto lielāko pasaulē apkalpoto pasažieru skaita ziņā. Arī tā šobrīd tiek paplašināta. Grifits norāda, ka lidostu paplašināšana Dubaijā, ņemot vērā straujo aviopārvadājumu apjoma pieaugumu, ir vitāli nepieciešama.

Tiesa gan, Al Maktūma lidostas paplašināšanas darbus, visticamāk, pilnībā nebūs iespējams noslēgt līdz 2020. gadam, kad Dubaijā tiks rīkota vispasaules izstāde "World Expo".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.96447182sec.