Pasaulē lielākās pasažieru lidmašīnas dienas var būt skaitītas

Lai gan pasaulē lielākais aviolaineris "Airbus A380" iemieso augstākos civilās aviobūves sasniegumus, kā arī kļuvis iecienīts pasažieru vidū, "Airbus" amatpersona paziņojusi, ka jau tuvākajos gados var tikt pārtraukta tā ražošana.

Sanāksmē Londonā Eiropas aviobūves koncerna finanšu direktors Haralds Vilhelms šonedēļ paziņojis, ka pārdošanas grūtību dēļ jau 2018. gadā varētu tikt pārtraukta pasaulē lielākās pasažieru lidmašīnas ražošana.

Vilhelms atzinis, ka kompānijai 2014. gadā nav izdevies atrast nevienu "Airbus A380" pircēju. Tiesa, citu "Airbus" aviolaineru, piemēram, "A330", pārdošanas rādītāji ir daudzsološi, tā ziņo "Bloomberg".

Lai īstenotu ieceri par divstāvu aviolaineri, "Airbus" savulaik investēja aptuveni 20 miljardus eiro. Taču septiņu gadu laikā izdevies pārdot vien 318 gaisa kuģus, kas ir gandrīz četrreiz mazāk nekā savulaik tika prognozēts.

Lai gan pasažieri parasti ir sajūsmā par lidojumu ar plašo, komfortablo un moderno debesu milzi, tam ir daži būtiski tūkumi. Tie saistīti galvenokārt ar apkalpošanas un degvielas izmaksām, kā arī problēmām, kas saistītas ar iespaidīgā gaisa kuģa apkalpošanu tam nepielāgotās lidostās.

Aviokompānijas mēdz saskarties ar grūtībām piepildīt visas "A380" pasažieru sēdvietas, tādēļ lidojumi bieži vien ir nerentabli. "Airbus" pārstāvis Kriss Baklijs atzinis, ka tajā daļēji vainojama pati kompānija, jo aviokompānijām, iegādājoties "A380", ļauts pašām izvēlēties salona konfigurāciju un pasažieru vietu skaitu. Rezultātā daļa lidsabiedrību izvēlas pārāk maz sēdvietu, kas var novest pie zaudējumiem.

Tiesa, citi "Airbus" vadības pārstāvji nepiekrīt Vilhelma izteikumiem, norādot, ka situācija vis nav tik bezcerīga. ""A380" tuvāko gadu laikā tirgū piedzīvos uzvaras gājienu," atzinis "Airbus" pārdošanas vadītājs Džons Līhijs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29862595sec.