Airbus apsver iespēju ieviest katapultējamas «melnās kastes»

Aviobūves gigants "Airbus" nesen uzsācis sarunas ar Eiropas Aviācijas drošības aģentūru (EASA), lai savos gaisa kuģos ieviestu jaunas paaudzes katapultējamas "melnās kastes".

"Airbus" paziņojumā min, ka gaisa kuģi "A380" un "A350" varētu kļūt par pirmajiem pasažieru aviolaineriem, kas būtu aprīkoti ar šādu tehnoloģiju. Tāpat aviobūves koncerns devis mājienus, ka nākotnē katapultējamās "melnās kastes" varētu tikt uzstādītas arī aviolaineru "A330" un "A320" jaunākajos variantos.

"Airbus" sarunas ar EASA uzsācis pēc tam, kad nirējiem no decembrī avarējušās "AirAsia" lidmašīnas izdevās atgūt lidojuma datu ierakstītāju, tomēr balss ierakstītāja atrašana bija apgrūtināta. Katapultējama iekārta šādos gadījumos nodrošinātu vieglāku un ātrāku aviokatastrofas analīzei nepieciešamo datu atgūšanu.

Līdzīga tehnoloģija jau šobrīd tiek izmantota militārajā aviācijā. Proti, lidojuma datu un balss ierakstītāji īsi pirms sadursmes tiek automātiski atdalīti no lidaparāta, turklāt tie izgatavoti tā, lai noturētos virs ūdens.

Šādas iekārtas aviokatastrofu izmeklētāji ieteica jau 2009. gadā pēc "Air France" aviolainera avārijas virs Atlantijas okeāna, un nu tehnoloģija ieguvusi ANO Starptautiskās Civilās aviācijas organizācijas (ICAO) atbalstu. Šobrīd organizācija gatavojas ierosināt ar šādām iekārtām aprīkot visus pasažieru aviolainerus, kas tiks sertificēti pēc 2016. gada.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.16921306sec.