Lidmašīnas pirmās klases attīstība sākot no 1927. gada

Kad British Airlines aviokompānija sāks jaunā Boeing 787-9  pakalpojumus 2015. gada oktobrī, pirmās klases klientiem tas būs kā sapņu kuģis. Tehnoloģiskās inovācijas būs privilēģija astoņiem aviokompānijas pasažieriem. Lai gan mūsdienās pirmās klases pasažieriem ir daudz un dažādas luksusa iespējas, senākos laikos pirmajā klasē ceļotāji bija priecīgi par septiņu ēdienu vakariņām un bezmaksas cigaretēm pēc nolaišanās. 

Turpinājumā hronoloģiskā secībā aprakstīta British Airways un priekšteču pirmās klases pieredzes stāsti.

1927. gads. British Airlines priekštecis Imperial Airways uzsāk lidojumu. 18 sēdvietas. Lidojums no Londonas uz Parīzi. Reklāmas materiāli  ziņoja, ka lidmašīnai ir "Zelta spārni" un biļetes cena ir 11 £ (15 EUR).

1951. gads.  Lidojumos starp Ņujorku un Londonu uzsāk luksusa pakalpojumus par papildus cenu. Pasažieriem tiek piedāvātas septiņu ēdienu vakariņas un brokastis gultā. Sieviešu kārtas pārstāvēm tika dāvināti Speedbird skaistumkopšanas komplekti.

1952. gads. Londona - Parīze. Lidojuma laiks ir samazināts par 80 minūtēm. 40 pasažieri neseidzīgi baudīja pusdienas, kurās pasniedza ceptu pīli ar apelsīnu mērci. Šampanieša pasniegšana bija jaunums un dāvanā cigaretes, kā ierasts. Lidojums izmaksāja £ 15 (20 EUR).

1966. gads. Aviokompānija uzsāk gaisa kondicionēšanu lidmašīnā. Tā ir pārsteidzoši klusa un tiek saukta par "svaigo gaisu". Pirmās klases sēdekļi ir izveidoti tik ērti un universāli kā vēl nekad.

1976. gads. Komerciālā lidojuma atklāšana. Concorde lidojums no Londonas uz Bahreinu. Jauni standarti gaisa kuģa greznībai, bet šie lidojumi tika atsaukti 2003. gadā. Lai gan citas kompānijas piedāvāja atjaunot Concorde, tomēr līdz šim laikam tas vēl nav noticis. 

1978. gads. British Airways pirmās un biznesa klasespasažieriem tiek piedāvāta ēdināšana. Ēdienu veidu iedvesmas avots bijis karalienes Elizabetes I virtuve. Tika gatavots Elizabetes I laika dzēriens -  karsts piens ar garšvielām un liķieri. 

1981. gads. Pirmā klase pārsaukta par "Crown First Class" un pasažieriem ir iespēja iekārtoties krēslos guļus. Tiek piedāvāta iespēja klausīties mūziku ar jaunajām Sony elektriskajām austiņām. 

1989. gads. Sēdvietās tiek integrēta poga, lai regulētu sēdekli un pasažieriem piedāvātas "komforta somas". Tie ir komplekti, kuros bija gan smaržas sievietēm, gan dažādas dāvanas vīriešiem. 

1995. gads. Pirmo reizi tiek piedāvātas pilna auguma gultas. Maltītes tiek pasniegtas arī tad, kad vēlas pasažieri. Apkalpes locekļi tiek apmācīti, lai nodrošināt labākos pakalpojumus klientiem. 

2009. gads. Lidojuma laikā no Londonas uz Ņujorku piedāvā Wi-Fi.

2010. gads. British Airways tērē 100 miljonus jaunām augstākās klases kajītēm. Izkārtojumā ir pasažieru personīgais skapītis, apavu nodalījums, rakstāmgaldi ar ādas apdari un luksusa tualetes. Ēdieni un dzērieni tiek pasniegti kā un kad vēlas. 

2013. gads. Pirmās klases salonā izmitina 14 cilvēkus, kura izkārtojums ir veidots sadarbībā ar Londonas Langham viesnīcu. 

2015. gads.  Aviosabiedrības "sapņu kuģa" jauninājumu pamatā ir jaunās tegnoloģijas, piemēram, viedtālrunis, kas kontrolē sēdekli, lidojuma izklaides konsole ar diviem ekrāniem, lai varētu skatīties divas lietas vienlaicīgi. Uzlādes punkti elektroierīcēm. Šie pakalpojumi sāksies ar 25. oktobri lidojumā uz Deli. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Riga Islande Hotel
,


Grand Palace Hotel
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10427713sec.