Kuģa Romantika radara antenai un priekšējam iluminatoram radīti vētras bojājumi (Papildināts 16:35)

Kuģis Romantika Rīgā pienāks plkst. 22:00 un plānots, ka dosies ceļā uz Stokholmu pusnaktī.

Kruīza kuģis Romantika, kas 11.01. devās ceļā no Stokholmas uz Rīgu 4 stundas vēlāk nekā paredzēts ikdienas grafikā un vētras laikā guva bojājumus radara antenai un vienam iluminatoram, šodien Rīgā ienāks plkst. 22:00. Nākamais reiss ir plānots pusnaktī, līdzko ostā cieši tiks noslēgts bojātais iluminators.

Saskaņā ar kuģniecības kompāniju AS Tallink Grupp uz kuģa Romantika, kas bija ceļā no Stokholmas uz Rīgu, 12.01. naktī ap plkst. 03:40 tika radīti vētras bojājumi – nolauzta radara antena, kas vētras lidojumā skāra vienu no kuģa priekšējiem iluminatoriem un salauza to. Situācija uz kuģa pilnībā tiek kontrolēta, un Romantika šobrīd turpina ceļu uz Rīgu.

Bojātais kuģa iluminators atrodas kuģa priekšgalā Tango bāra telpā uz 6.klāja, un ūdens bojājumi skāra galvenokārt tikai šo telpu. Ūdens pavisam nedaudz skāra arī atsevišķas kajītes uz 5. klāja, un pasažieriem nekavējoties tika nodrošinātas citas kajītes. Ūdens iekļūšanas kuģa telpās bija minimāla un nevienā brīdī neradīja nekādu apdraudējumu cilvēku drošībai.

Situācija pilnībā tiek kontrolēta, un vētras bojājumu skartā zona ir nepārtrauktā kuģa komandas stingrā uzraudzībā. Uz kuģa šobrīd atrodas 277 pasažieri un 178 apkalpes locekļi.

Vakar vakarā Kuģa Kapteinis pārcēla kuģa Romantika atiešanas laiku no Stokholmas ostas, lai izvairītos no vētras augstākās ietekmes kuģa ceļā. Negadījuma iemesls tiks izmeklēts, tomēr varētu būt, ka gadījums līdzinās situācijai, kas notika ar māsas kuģi Victoria I 2015. gada decembrī. Lai gan Romantika radara masta pozīcija tika noņemta un izmainīta drošākā pozīcijā, tas tomēr nenovērsa šādu situācijas atkārtošanos.

Uzņēmums atvainojas visiem pasažieriem, kurus ietekmējis šis gadījums, un rūpējas par ceļotājiem labākā iespējamā veidā. Pienākšanas laiks Rīgas ostā tiks paziņots pēc iespējas ātrāk.

Romantika ir būvēta 2002. gadā Somijā, un no 2016. gada 12. decembra tā atsāka kursēt maršrutā starp Rīgu un Stokholmu. Romantika spēj uzņemt līdz 2500 pasažieru.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38286304sec.