Meyer Turku kuģu buvētava uzsākusi jaunā Tallink LNG prāmja būvniecību

AS Tallink Grupp un Meyer Turku Oy ir paziņojuši, ka šodien, 2015. gada 4. augustā, ar metāla griešanas ceremoniju Turku kuģu būvētavā ir uzsākta jaunā Tallink LNG ātrgaitas prāmja būvniecība. Prāmi paredzēts izmantot satiksmei maršrutā starp Tallinu un Helsinkiem.

AS Tallink Grupp CEO Janek Stalmeister pastāstīja, ka jaunais ātrgaitas prāmis bruģēs ceļu jaunai ērai ātrgaitas prāmju satiksmei Tallina – Helsinki maršrutā. "Videi draudzīga darbība un daudzi inovatīvi tehniski risinājumi, kā arī servisa un pakalpojumu klāsts būs jauns mērogs – etalons jūras satiksmes tirgū un arī mūsu ātrgaitas Shuttle servisam kopumā," piebilda Janek Stalmeister.

"Līdz ar šo jauno Tallink prāmi mēs ieviešam jaunu LNG prāmju tehnoloģijas attīstības līmeni, strādājot atbilstoši mūsu klienta noteiktām specifiskām prasībām. Turku kuģu būvētavai 2016. gadā šis pasūtījums palielinās produkcijas apjomu par 30%, salīdzinot ar 2015. gadu," sacīja Meyer Turku Oy CEO Jan Meyer.

Prāmis būs aptuveni 212 m garš ar 2 800 pasažieru vietām. Prāmja būvniecība izmaksās aptuveni 230 miljonus eiro. Prāmis tiks būvēts Turku kuģu būvētavā Meyer Turku Oy, un tā piegāde ir plānota 2017. gada sākumā. Uz jaunā prāmja tiks nodrošinātas aptuveni 300 darbavietas. Jaunais videi draudzīgais prāmis kā degvielu izmantos sašķidrināto dabasgāzi (LNG), un prāmis būs atbilstošs jaunajiem un stingrākajiem emisijas noteikumiem emisijas kontroles rajonā (ECA), tai skaitā Baltijas jūrā. Ar bruto tonnāžu 49 000 t un ātrumu 27 mezgli jaunais prāmis būs ar būtiskiem uzlabojumiem energoefektivitātē. Īpaši inovatīvā korpusa forma samazinās straumes pretestību un nodrošinās prāmim labu kursēšanu ledus apstākļos. Jaunās paaudzes ātrgaitas prāmja uzbūvē ir ņemta vērā arī efektīva un ātra kravu izkraušana un iekraušana ostā.

Tallink finansēs jaunā prāmja būvniecību ar ilgtermiņa aizdevumu 184 miljonu EUR apmērā no Nordea bankas ar Somijas Eksporta kredītu aģentūras Finnvera garantiju.

Dizaina izstrāde ar sākotnējo projekta nosaukumu NB1391 ilga 6 mēnešus. Šobrīd, kad 3D digitālie prāmja modeļi ir sagatavoti, ražošana – būvniecība tiks uzsākta ar metāla griešanu, kas tiks izmantots prāmja korpusa būvniecībai. Ķīļa ielikšana plānota 2015. gada nogalē. Prāmi paredzēts nodot 2017. gada sākumā. Prāmis kursēs maršrutā starp Tallinu un Helsinkiem ar Tallink ātrgaitas servisa zīmolu Tallink Shuttle.

Šobrīd maršrutā starp Tallinu un Helsinkiem Tallink piedāvā jūras satiksmi ar diviem ātrgaitas prāmjiem M/S Star un M/S Superstar un vienu kruīza prāmi M/S Baltic Queen, nodrošinot 14 reisus dienā. 2014. gadā maršrutā starp Igauniju un Somiju Tallink apkalpoja 4.5 miljoni pasažieru.

AS Tallink Grupp ir vadošā kuģniecības kompānija pasažieru, transportlīdzekļu un kravu pārvadājumu jomā Baltijas jūras Ziemeļu reģionā. Uzņēmumam pieder 16 kuģi, kas kursē ar Tallink un Silja Line zīmolu sešos dažādos maršrutos. AS Tallink Grupp nodrošina darba vietas aptuveni 7 000 darbiniekiem un ik gadu apkalpo aptuveni 9 miljonus pasažieru.

Meyer Turku Oy nodrošina darbavietas aptuveni 1 400 darbiniekiem un ir specializējusies kompleksu, inovatīvu un videi draudzīgu kruīza prāmju, transportlīdzekļu-pasažieru prāmju un speciālo kuģu būvniecībā. Kopā ar diviem saistītiem māsu uzņēmumiem – kuģu būvētavām Vācijā, Meyer Werft Papenburgā un Neptun Werft Rostokā, Meyer Turku ir viena no vadošajām kruīza kuģu būvētavām pasaulē. Veiksmīga kuģu būvēšanas pieredze Turku ir jau no 1737. gada. Uzņēmums šobrīd būvē kuģus kompānijām TUI Cruises, Tallink and Carnival Corporation. Meyer Turku meitas kompānijas ir Piikkio Works Oy, kajīšu rūpnīca Piikkiö, Shipbuilding Completion Oy, kas piedāvā gatavus risinājumus kuģu publiskajām telpām, un mašīnbūves uzņēmums ENG´nD Oy, kas piedāvā ar kuģu būvniecību saistītus pakalpojumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.8415668sec.