Tallink iepazīstina ar jauno ātrgaitas prāmi

Tallink jaunais LNG ātrgaitas prāmja, kas tiks piegādāts 2017. gadā, vārds būs Megastar. Šis prāmja vārds tika izvēlēts no 21 550 iesniegtajiem priekšlikumiem, kas saņemti publiskā konkursā par jaunā LNG prāmja vārdu. 2016. gada 9. februārī tiks ielikts prāmja ķīlis Meyer Turku kuģu būvētavā, aizsākot kuģa būves procesu sausajā dokā.

Saskaņā ar AS Tallink Grupp valdes priekšsēdētāju Janek Stalmeister, šis vārds ļauj saglabāt ilgtspējību Tallink Shuttle ātrgaitas prāmju ģimenē. “Tā kā Megastar būs viens no lielākajiem šāda tipa prāmjiem pasaulē, vārds perfekti izsaka prāmja īpašības un būtību. To ir arī viegli izrunāt igauņu, somu, zviedru, latviešu un citās valodās. Tā kā daudzi konkursa dalībnieki bija minējuši tieši šo vārdu, tad mēs to saskatām arī kā mūsu pasažieru vēlēšanos”, stāsta Stalmeister.

Pirmais, kas konkursā iesniedza vārdu Megastar, bija Janar no Igaunijas, kurš saņems balvu – divas biļetes pirmajam oficiālajam prāmja ceļojumam. Kopā vairāk nekā 300 ieraksti ar vārdu Megastar tika reģistrēti konkursā, līdz ar to tas ir viens no vispopulārākajiem konkursa dalībnieku ierosinātajiem vārdiem. Konkursā pavisam bija iesniegti 14 200 priekšlikumi no Somijas, 5 300 ierosinājumi no Igaunijas un 2 050 ieraksti, kas pievienoti, izmantojot kompānijas starptautisko mājaslapu.

Jaunā LNG ātrgaitas prāmja būvniecība tika uzsākta Meyer Turku kuģu būvētavā Somijā 2015. gada 4. augustā, un 2016. gada 9. februārī prāmim Megastar tiks ielikts ķīlis.

Prāmja būvniecība izmaksā 230 miljonus eiro, un to paredzēts piegādāt 2017. gada sākumā.

Megastar būs 212 m garš ar 2 800 pasažieru vietām, un prāmis kursēs maršrutā starp Tallinu un Helsinkiem.

Jaunais videi draudzīgais prāmis kā degvielu izmantos sašķidrināto dabasgāzi (LNG), un prāmis būs atbilstošs jaunajiem un stingrākajiem emisijas noteikumiem emisijas kontroles rajonā (ECA), tai skaitā Baltijas jūrā. Ar bruto tonnāžu 49 000 t un ekonomisko ātrumu 27 mezgli jaunais prāmis būs ar būtiskiem uzlabojumiem energoefektivitātē. Īpaši inovatīvā korpusa forma samazinās straumes pretestību un nodrošinās prāmim labu kursēšanu ledus apstākļos. Jaunās paaudzes ātrgaitas prāmja uzbūvē ir ņemta vērā arī efektīva un ātra kravu izkraušana un iekraušana ostā.

AS Tallink Grupp ir vadošā kuģniecības kompānija pasažieru, transportlīdzekļu un kravu pārvadājumu jomā Baltijas jūras Ziemeļu reģionā. Uzņēmumam pieder 17 kuģi, kas kursē ar Tallink un Silja Line zīmolu sešos dažādos maršrutos. AS Tallink Grupp nodrošina darba vietas aptuveni 7 000 darbiniekiem un ik gadu apkalpo aptuveni 9 miljonus pasažieru.

Meyer Turku Oy ir viena no vadošajām Eiropas kuģu būves kompānijām, kas pieder Meyer Werft (70%) un Somijas valstij ar Teollisuussijoitus starpniecību (30%). Uzņēmuma kuģu būvētava Turku nodrošina darbavietas 1 350 darbiniekiem un ir specializējusies kruīza prāmju, transportlīdzekļu-pasažieru prāmju un speciālo kuģu būvniecībā. Meyer Turku meitas kompānijas ir Piikkio Works Oy, kajīšu rūpnīca Piikkiö, Shipbuilding Completion Oy, kas piedāvā gatavus risinājumus kuģu publiskajām telpām, un mašīnbūves uzņēmums ENG´nD Oy, kas piedāvā ar kuģu būvniecību saistītus pakalpojumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46913004sec.