AKTUĀLĀ INTERVIJA ar Alekseju Kriščuku, tūroperatora «GoAdventure Latvija» izpilddirektoru [1]

AKTUĀLĀ INTERVIJA ar Alekseju Kriščuku, tūroperatora «GoAdventure Latvija» izpilddirektoru

2016. gada septembrī starptautiskais tūroperators “GoAdventure” pārtrauca darbu Igaunijā. Savukārt starptautiskā tūroperatora “GoAdventure Latvija” pašreizējā prioritāte ir izmaksāt visiem klientiem un ceļojumu aģentūrām naudu par nenotikušajiem ceļojumiem, vēlāk paredzēta uzņēmuma restrukturizācija, apstiprina tā vadītājs Aleksejs Kriščuks.

BalticTravelnews.com: Starptautiskais tūroperators “GoAdventure” nupat pārdeva biroju Igaunijā? Kādēļ tas noticis, un kāda būs “GoAdventure Latvija” nākotne?

Aleksejs Kriščuks: Jā, starptautiskais tūroperators “GoAdventure” pieņēma stratēģisku lēmumu biroju Igaunijā pārdot, un darījums veikts 2016. gada 21. septembrī. Savukārt mums – starptautiskajam tūroperatoram “GoAdventure Latvija” ir saistības pret mūsu ceļotājiem un ceļojumu aģentūrām, kam nenodrošinājām čartera lidojumus – ceļojumus uz Bulgāriju. Tos atcēlām sezonas vidū, un tas bija vienpusīgs “GoAdventure” augstākās vadības lēmums. Tā bija nestandarta situācija, bet dzīvē gadās visādi... Mūsu pašreizējā prioritāte ir visiem klientiem atgriezt iemaksāto naudu par nenotikušajiem čartera lidojumiem. Nākamais solis būs “GoAdventure Latvija” restrukturizācija, bet tas nav tuvāko nedēļu jautājums. Pēcāk tad būs arī skaidra “GoAdventure Latvija” tālākā darbība, un tieši ar ko mēs nodarbosimies. Pašreiz mēs neveicam aktīvu darbību, bet neesam arī apturējuši “GoAdventure Latvija” darbu.

BalticTravelnews.com: Lūdzu, atgādiniet kā izveidojās šāda situācija?

Aleksejs Kriščuks: Atceramies, ka 2015. gada 31. oktobra rītā Airbus-321, kas bija ceļā no Ēģiptes lidostas Šarm-el-Šeihas uz Sanktpēterburgas lidostu, avarēja Ēģiptē Sīnaja pussalas ziemeļu daļā. Līdz ar to drošības apsvērumu dēļ tika atcelti lidojumi uz Ēģipti, vēlāk nelidojām vairs arī uz Turciju. Toties uzsākām čartera lidojumus uz Bulgāriju. Taču izlīdzināt finansiālo situāciju nebija viegli, līdz ar to apstādinājām čartera lidojumus.

BalticTravelnews.com: Pastāstiet, kāda ir “GoAdventure” struktūra un biznesa apmēri?

Aleksejs Kriščuks: Līdz brīdim, kad pārdeva “GoAdventure” Igaunijā, mēs – abu valstu biroji bijām holdinga “Tourism Holding & Consulting” sastāvā. Tagad tajā no abiem palika tikai starptautiskais tūroperators “GoAdventure Latvija”. Holdingā ietilpst arī Krievijas, Turcijas un Baltkrievijas tūrisma uzņēmumi. Holdinga galvenais uzņēmums ir “Prince Group”, Turcijā. Jau pirms nepilniem diviem gadiem tika prezentēts, ka holdings nepārstāv tikai tūrismu, bet nodarbojas arī ar nekustamā īpašuma biznesu, piemēram, apsaimnieko arī savas “EUPHORIA” viesnīcas, kas galvenokārt atrodas Turcijā. Vasarā tika atklāta jauna “EUPHORIA” viesnīca Gruzijā, Batumi. Tāpat holdingam ir būvniecības u.c. uzņēmumi. Aizvadītā gada oktobrī Ēģiptē, teroraktā avarējusī lidmašīna arī piederēja mūsu holdinga aviokompānijai. Holdinga “Tourism Holding & Consulting” gada apgrozījums ir ap 590 miljoniem eiro.

BalticTravelnews.com: Vai ir zināma konkrēta summa, kas “GoAdventure Latvija” jāatgriež klientiem, un laiks, kad tas jāizdara?

Aleksejs Kriščuks: “GoAdventure” vadība ir informēta, ka pēc Latvijas likumdošanas attiecībā pret daļu klientu esam jau likumu pārkāpuši, jo fiziskām personām, par nenotikušiem čartera lidojumiem, nauda jāatgriež divās nedēļās, juridiskām personām 30 dienu laikā. Naudas izmaksa klientiem ir aizkavēta. Komercnoslēpuma dēļ nevaru atklāt kopējo summu, par kādu pašreiz esam klientiem parādā. Holdinga vadības apņemšanās ir, ka visiem klientiem visa iemaksātā nauda ir jāatgriež! Es personīgi daru visu, lai tas notiktu iespējami ātrāk. Arī par nenotikušajiem ceļojumiem uz Ēģipti diemžēl naudas atmaksa aizkavējās par četriem mēnešiem, bet visu klientiem atmaksājām. Tobrīd vēl bija arī iespēja daļai savu uz Ēģipti nenotikušo ceļojumu aizstāt ar ceļojumu uz Bulgāriju, bet tādu nebija daudz. Zinām, ka cilvēki ir vērsušies arī Patērētāju Tiesību aizsardzības centrā, bet jāuzsver, ka savās iespēju robežās es cenšos visiem atbildes sniegt savlaicīgi. Pēc vadības plāna naudas atmaksu mūsu klientiem uzsāksim šīs nedēļas laikā. Esmu pārliecināts, ka līdz oktobra beigām pakāpeniski norēķināsimies ar visiem starptautiskā tūroperatora “GoAdventure Latvija” klientiem.


Uzziņa

  • Kopš 2010. gada maija “GoAdventure” darbojas kā tūroperators. Līdz 2012.gadam kā Igaunijas biznesa filiāle, bet 2012.gadā tika nodobināts SIA “GoAdventure Latvija”
  •  “GoAdventure Latvija” piecos darbības gados bija sasniedzis 8,5 miljonu eiro apgrozījumu gadā.
  • SIA “GoAdventure” 2013. gada 14. maijā ir ieguvusi kvalitātes vadības sistēmas atbilstības sertifikātu ISO 9001:2008, kā arī ir Eiropas Tūrisma operatoru asociācijas biedrs.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 nens 10/04/2016 10:10 Gaidam savu naudu atpakal!!! Tas tik neprofesionali,bezkaunigi,sausmigi! Ka var uzticieties tadam operatom ka jus, cien.Goadventure??? Rezervejam celojumu FEBRUARI! UZ SEPTEMBRI! Nedelu pirms celojumam jus zinojat ka celojums tika atcelts!! Naudu jus neatgriezat laika lai mes atrastu pec iespejas atrak kaut ko citu uz savu atvalinajumu!! Planojam to no februara!! Ko mums tagad darit? Gaidit pa pusgadu ka visi jusu apkraptie klienti savu naudu atpak??? Ka jums nav kauna! Tagad oktobri par tadu cenu kura bija februari mes nekad sev neko neatradisim! Man pat nav vardus ko jums teikt! Bezkaunigie!!!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67976522sec.