Intervija ar lidsabiedrības Czech Airlines reģionālo vadītāju Karel Sucha [1]

Intervija ar lidsabiedrības Czech Airlines reģionālo vadītāju Karel Sucha

Šodien, 21.03.2012, lidsabiedrība Czech Airlines (www.czechairlines.com) atzīme 20 gadu jubileju maršrutam Prāga - Rīga. Travelnews.lv aicināja Czech Airlines reģionālo vadītāju Karel Sucha uz interviju, lai iepazīstinātu lasītājus ar lidsabiedrības sasniegumiem un nākotnes plāniem:

BalticTravelnews.com: Šogad lidsabiedrība Czech Airlines atzīmēs savu 20. gadu jubileju savai darbībai Baltijas valstīs. Kā Jūs raksturotu šo laiku? Kādi skaitļi vai notikumi apliecina lidsabiedrības Czech Airlines 20 gadu veiksmes stāstu?

Karel Sucha: Es vēlētos nedaudz precizēt, šogad Czech Airlines 20. gadadienu svinēs maršrutam Prāga – Rīga. Kompānijas darbība Tallinā un Viļņā sākās aptuveni 10 gadus vēlāk, 2003. un 2001. gadā. 20 gadi ir diezgan ilgs laiks, tā ir vesela paaudze! Ja paskatāmies, kas šajā "īsajā" vēstures perioda ir noticis Latvijā vai Čehijā, tad varam secināt, ka Prāga-Rīga maršruta stāsts un pagrieziena punkti ir gandrīz tādi paši: neatkarības iegūšana, jaunu valstu un galamērķu atklāšana, veco padomju lidaparātu aizstāšana ar jauno floti, jauni regulāri reisi, pieprasījuma pieaugums, iestāšanās Eiropas Savienībā, Open Sky līgums, ekonomikas augšupeja, tūkstošiem pasažieru, krīze, pēckrīzes paģiras un izmaksu samazināšanas nepieciešamība. 20 gadi Czech Airlines maršrutā Prāga – Rīga nozīmē arī vairāk nekā 1 miljonu apkalpotu pasažieru (gandrīz 750.000 tikai pēdējos 10 gados), vairāk nekā 7.000 lidojumi, vairāk nekā 5.000 tonnu kravas un vairāk kā 1.100 tonnu pasta.

 

BalticTravelnews.com: Vai Čehija ir populāra Baltijas ceļotāju vidū un otrādi – vai čehi lido uz Baltiju? Kas šogad ir interesants Čehijas tūrisma piedāvājumā?

Karel Sucha: Es teiktu, ka Čehija un jo īpaši Prāga, bija un ir labi pazīstama Baltijas valstu tūristiem. Es ticu, ka joprojām ir daudz cilvēku, kas plāno apmeklēt Čehiju. Diemžēl krīze ir spēcīgi skārusi tūrisma nozari, tajā skaitā arī gaisa satiksmi. Cilvēki bija spiesti samazināt izmaksas un noteikt prioritātes, līdz ar to ceļošanas plāni tika atlikti.  Visvairāk tūristu no Baltijas valstīm bija 2008. gadā. Gadu vēlāk, tūristu skaits samazinājās vairāk kā uz pusi, taču 2010. un 2011. gadā Baltijas valstu tūristi atkal sāka pievērst uzmanību Čehijai kā tūrisma galamērķim.

Prāga ir skaista pilsēta ar kompaktu, lielu un labi saglabājušos vecpilsētu, kas ir iekļauta UNESCO pasaules mantojumā. Šī noteikti ir vieta, kuru vērts apmeklēt! Tomēr Čehija nav tikai Prāga - šeit ir daudz skaistu piļu un cietokšņu apkārt galvaspilsētai, kalnu kūrorti, vīna dārzi ar tradicionāliem pagrabiem, kuros var nobaudīt vietējos vīnus un daudzi citi interesanti objekti. Es daudz ceļoju un, ja kāds man jautā: «Kas ir skaistākā vieta pasaulē, kuru esi apmeklējis?» Man ir vienkārša atbilde - «Prāga un Čehija! Es šeit dzīvoju un es to izbaudu!»

Kam šogad ir vērts pievērst uzmanību ir bagāts mūzikas pasākumu piedāvājums - brīvdabas festivāli, Prague Proms, Prāgas Pavasaris vai Prāgas Rudens pasākumi – klasiskās  mūzikas cienītājiem, džezs Prāgas pilī. Protams, Čehija ir arī slavena ar alu, tādēļ es iesaku apmeklēt kādu no daudzajiem tradicionālajiem alus festivāliem. Jāpiemin arī Prāgas maratonu un pusmaratonu… Vienkārši sakot, Čehijai ir piedāvājumi katrai gaumei.

 

BalticTravelnews.com: Kādus vēl galamērķus lidsabiedrība Czech Airlines piedāvā Baltijas valstu ceļotājiem un ar ko tā atšķiras no citām Eiropas lidsabiedrībām? Daudzas lidsabiedrības pastāvīgiem ceļotājiem piedāvā īpašas lojalitātes (bonusu uzkrāšanas programmas). Vai arī lidsabiedrības Czech Airlines klientiem ir iespēja uzkrāt punktus un izmantot papildus priekšrocības?

Karel Sucha: Es domāju, ka Baltijas valstu ceļotājiem kā ceļojumu galamērķi noteikti ieinteresēs Abū Dabī, Dubaija un tālie galamērķi, kurus mēs nodrošinām sadarbībā ar Etihad Airways. Ar nolaišanos Prāgā un Abū Dabī ceļotāji no  Rīgas lidostas var viegli sasniegt Bangkoku, pievilcīgās Maldivu salas, Seišelu salas un citus galamērķus Āzijā vai Tuvajos Austrumos.

Czech Airlines klienti var izmantot divu veidu OK Plus lojalitātes programmas – individuāliem klientiem (biežā lidotāja programma) un korporatīvajiem klientiem (biežā pircēja programma). Abas programmas ļauj pelnīt un tērēt punktus, piemēram, avio biļetēm, pāriešanai biznesa klasē, automašīnu nomai, autostāvvietai Prāgas lidostā, papildus bagāžas pārvadāšanai, atpūtas zonas izmantošanai Prāgas lidostā, kā arī citu priekšrocību baudīšanai. Savukārt, OK Plus Zelta karte ļauj tās īpašniekiem pārvadāt papildus bagāžu līdz pat 23 kilogramiem, izmantot SkyTeam atpūtas zonas visas pasaules lidostās, pāriet no ekonomiskās uz biznesa klasi Czech Airlines lidojumos, kā arī daudzus citus pakalpojumus (ātra reģistrēšanās un iekāpšana, bagāžas izsniegšana u.c.)

 

BalticTravelnews.com: Vai aviobiļetes uz lidsabiedrības Czech Airlines lidojumiem var iegādāties tikai ceļojumu aģentūrās? Vai to var izdarīt arī pa tiešo un kur tās ir visizdevīgākās ceļotājiem?

Karel Sucha: Ir vairāki veidi, kā iegādāties Czech Airlines aviobiļetes. Vienkāršākais un ērtākais veids ir iegādāties biļeti internetā, Czech Airlines mājas lapā www.czechairlines.com. Protams, esat laipni gaidīti Czech Airlines birojos Rīgā (Valdemāra ielā), Viļņā (viesnīcā Radisson Blu Lietuva Hotel) un Tallinā (viesnīcā Radisson Blu Olympia Hotel). Lai iegādātos biļetes, Jūs varat zvanīt arī uz Czech Airlines zvanu centru vai doties uz kādu no IATA ceļojumu aģentūrām. Pēc dažām nedēļā mēs nāksim klajā ar speciālo aplikāciju viedtālruņiem, ar kuras palīdzību vienkārši un ātri varēs gan pasūtīt, gan apmaksāt Czech Airlines avio biļetes. Tādējādi Czech Airlines piedāvās iegādāties biļetes visos iespējamos veidos, tas ir ļoti ērti!

 

BalticTravelnews.com: Kādi jauni pakalpojumi vai galamērķi tiek plānoti no Czech Airlines puses nākotnē? Kādi ir Jūsu plāni Baltijā? Kādas ir ceļotāju vēlmes un tendences?

Karel Sucha: Mēs plānojam atklāt divus jaunus maršrutus no Prāgas uz Krievijas pilsētām – Ufu un Ņižņijnovgorodu, kā arī  palielināt regulāros reisus uz Maskavu. Lielāku uzmanību šogad pievērsīsim NVS valstīm. No 2012. gada vasaras mēs piedāvāsim regulārus lidojumus uz Ženēvu. Daļu no maršrutiem mēs nodrošinām kopā ar sadarbības partneriem, kuri spēj piedāvāt mūsu klientiem labu servisu un kvalitatīvu apkalpošanu. Kā jau minēju iepriekš, mēs veidojam jaunu mobilo aplikāciju viedtālruņiem. Mēs gatavojam īpašus piedāvājumus mūsu klientiem 2012. gadam, protams lielākas atlaides saņems Premium ceļotāji (ieskaitot ekonomiskās klases ceļotājus), tiek gatavota jauna mājas lapa korporatīvajiem klientiem un daudzas citas jaunas lietas, ieskaitot jaunu Czech Airlines prezentāciju interneta vidē.

 

Lūdzu papildiniet teikumus!

Mana dzimtā pilsēta ir … Prāga

Mans sapņu ceļojums būs uz... Īslandi

Trīs pasaules pilsētas, kurās vēlētos nodzīvot 1 gadu... Kvīnstauna (Jaunzēlande), Abū Dabī (AAE) un ... Prāga

Garšīgāko alu esmu baudījis... Budějovický Budvar jeb Budweiser no České Budějovice

Mana ceļojuma tālākā valsts ir...  Jaunzēlande

Baltijas valstīs trīs interesantākās vietas ir... Man patīk visas 3 galvaspilsētas - Rīga, Tallina un Viļņa. Tām zināmā mērā ir līdzīga vēsture, kas man atgādina Prāgu. Bet visām ir sava unikālā un specifiskā atmosfēra. Es vēlētos ļoti vienkāršu, bet gandrīz neiespējamo lietu – lai būtu pietiekami daudz laika vasarā iepazīt visas trīs valstis, lai noķertu īsto atmosfēru. Viens mēnesis katrai varētu būt pietiekami pirmajam raundam.


Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv komanda apsveic savu ilggadējo partneri - lidsabiedrību Czech Airlines jubilejā un novēl radošu darba sparu iesāktajiem darbiem un inovatīvas idejas jauniem mērķiem! Vairāk informācijas par lidsabiedrību Czech Airlines interneta vietnē www.czechairlines.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 xc90 03/21/2012 20:31 kas ta ar www.czechairlines.lv noticis?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.40034103sec.