Travelnews.lv lasītāja Ilze Viļuma stāsta par savu ceļojumu uz Romu

Ar 2012. gada jūliju tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv uzsāk jaunu tradīciju un aicina  lasītājus un ceļotājus, ņemt aktīvu dalību portāla redakcijas darbībā. Esam saņēmuši pirmo ceļojumu stāstu no mūsu lasītājas multimākslinieces BONIJAS (Ilzes Viļumas):

Padalīšos ar dažām "pērlēm" no sava Romas ceļojuma.

1. Ja esiet Romā vismaz uz 2-3 dienām, iegādājieties ROMA PASS! Tāds kā bukletiņš ķiršu krāsas vāciņos - (to var izdarīt, piemēram, centrālajā stacijā - TERMINI - arī tajos "avīžu kioskos" izmaksas 25 EUR, bet dod iespējas visas 3 dienas pārvietoties ar jebkuru transportu - metro/vilcienu/autobusu/tramvaju Romas robežās. Pluss ieeja divos muzejos ir BEZ MAKSAS! Visi pārsvara izmanto to Kolizejam un Palatino ieejai, jo atsevišķi ieeja vienam cilvēkam jau ir pa padsmit eiro, tā kā Jūs jau vinnējat, ja arī sabiedrisko transportu neizmantojat. + iekšā ir Romas karte, kodi interneta pieejai un skaidrojošie bukleti. IZCILI!

P.S. Ja Romā uzturieties vēl ilgāk, un ceļojiet šurpu - turpu, tad jau ceturtajā dienā pa 11 EUR variet iegādāties jaunu biļeti uz visiem transportiem.

2. Ja Jums garšo saldējums, tad "GELATO" tirgotavas būs īstas paradīzes! Tās ir visur, bet mēs kā labāko atklājām slavenās "TREVI" strūklakas apkaimē.

3. Ja gribat sasniegt orgasmu... tā to var salīdzināt, ja runa par garšas sajūtu pārvēršanu emocijās, tad dodieties uz Spāņu kāpnēm (SPAGNA), pēc kartes atrodiet Via della Croce, 21 (3 minūšu gājienā no Spagnu strūklakas vienā no šķērsielām) un nobaudiet TIRAMISU... tur arī citi ēdieni ir izcili! Bet TIRAMISU tur ir vienkārši dievīgs (5 EUR) izcila aura, apkalpošana... Fantastiski!

4. Protams - jānobauda arī Pica! Viena laba vietiņa ir netālu no Universitates (var arī ar kājām no Termini aiziet kādās 15-20 minūtēs). Jums jāatrod iela VIA DEI SABELLI, (piedodiet, te nepiefiksēju mājas numuru, bet jāatrod picērija, kur uz durvīm ir rakstīts piedāvājums, ar īpašu atzīmi - 10 EUR - tas nozīmē, ka šajā vietā Jūs patiesi sagaida unikāls piedāvājums - Jūs ēdiet un dzeriet tik, cik variet apēst un izdzert, un no personas maksājat tikai 10 EUR! Jā - ēdat kādu picu gribiet, un izvēle tur ir liela, un dzeriet vai alu vai sulu, ūdeni, Coca Cola cik gribat! Vienīgais noteikums - viena Pica jāapēd 15-20 minūtēs, un uzreiz saņemiet nākamo. Dzērieni nav līdzņemšanai - tie baudāmi tikai iekšā! Mēs bijām trijatā - katrs pa 1 picai apēdām + vēl vienu uz visiem, un bijām pārēdušies... Vēders gāja pa priekšu. Var gadīties, ka uzreiz netiekat iekšā, tad Jūs variet "nočekot" brīvo laiku, iereģistrēties, un nākt vēlāk... Jo lielāka kompānija, jo viņi laimīgāki!

5. Par PLUDMALI... Nu jā - peldēties var arī oktobrī! Pati to prieku izbaudīju gan 12., gan 16. oktobrī - ūdens temperatūra ap +18C/+19C... nu forši! Nokļūšana - no Termini ar metro Zilo līniju, kas ved Laurentina virzienā, brauciet līdz pieturai "PIRAMIDE", tur pārsēdieties uz vilcienu, kas ved "CRISTOFORO COLOMBO" virzienā, un tad nu arī brauciet līdz galam... Kopumā ar kādu stundu jārēķinās... (mums stāstīja, ka var braukt vēl tālāk ar kādu tur autobusu, jo tur esot vēl neskartākas pludmales, bet to neizdarījām, tā kā nemācēšu komentēt kā tur ir...). Bet izkāpjot "Cristoforo Columbo" devāmies pa taisno uz tuvāko pludmali, caur cafē "VENECIA"... bija jauki, labi, viļņi forši.... paejoties kādu kilometru pa kreisi var salasīt milzum daudz gliemežvāku, kas pludmalē pie kafejnīcas ir nolasīti...

6. DISKO un Ballītes... SALSA! Nu tad tā... neatkarīgi no kuras puses Jūs brauciet vai ejiet, bet, ja par ballīšu vietu izvēlieties "PIRAMIDE" apkārtni, tad tur var atrast labas pērles... Pat svētdienas naktī tur bija "piebāzts" ar cilvēkiem, kas dejo Salsu... Piektdienas vakarā vispār uzdzīve sita augstu vilni visos lokālos... Izdejoties tur var uz nebēdu... ieeja gan tā kādi 5-7 EUR... kokteilīši vidēji 8 EUR... Mums vislabāk patika CARUSO. Meitenēm tur ir labi... Puiši māk dejot! Patiesi māk! Vidējais vecums 20 - 28 gadi..

7. Ūdens Romā... Lielveikalā nopirkto ūdeni izdzeriet (maksā ap 1 EUR), bet pudeli ārā nemetiet! Ik pa brīdim būs publiskie ūdens krāni, kur ūdens pats tek visu laiku, un Jums atliek vien savu trauku piepildīt... To var dzert un tas ir garšīgs un dzeršanai domāts. Pie visiem tūrisma apskates objektiem mazā pudelīte jau ir ap 2.40 EUR... ņemiet to vērā!

8. Itālijā Jūs cienīs un mīlēs, ja pēc pusdienām kā deserta dzērienu pasūtīsiet Limonchello... DIKTI GARDS! Tas gan ir alkoholisks padzēriens, bet glāze šī spilgti dzeltenā dzēriena patiesi ir kas fantastisks!! (Netālu no NAVONA laukuma vienā dzērienu tirgotavā notika dzērienu degustācija. Meitene bija tik laipna un jauka, ka ļāva mums nogaršot kādus 7 vai 8 veidus visādus tur "chello"... Ārprāts! Nenormāli garšīgi! Cokochello, chokochello, Peachello, Fragolachello, Melochello... mmmmm... mēs pa 16.90 EUR arī iegādājāmies vienu Melochello (ar meloņu garšu). Mmm... katrs piliens šī fantastiskā dzēriena ir kā deserts!

9. Uz pasakaino Villa Borghese iesaku doties pirms saulrieta... Noķersiet smukus foto ;) Pasakains skat! + vēl Rožu dārzi, palmas... Burvīga aura...

10. Ak... gan jau paši pie savām pērlēm ar tiksiet, padalieties tad... Baudiet Itāliju nesteidzoties... Smaidiet, sveicinieties, esiet draudzīgi, un Itālija (ROMA) iespējams kļūs par vietu kur atkal un atkal gribēsiet atgriezties... Neaizmirstiet iemest naudiņu Trevi strūklakā - atmuguriski - ar labo roku par kreiso plecu.

Autore: Ilze Viļuma (Multimāksliniece BONIJA)

Ja tev patīk ceļot, esi ziņkārīgs un aktīvs – piedalies! Iesūti mums savus ceļojumu stāstus (no 2000 līdz 3000 datorzīmēm) un saņem 20,00 Ls skaidrā naudā vai izvēlies vērtīgas dāvanu kartes lielākā vērtībā! Vairāk informācijas: spied šeit

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42008996sec.