Tunisija - valsts ar iespaidīgu vēsturi un lieliskiem kūrortiem

Tunisija atrodas Āfrikas ziemeļu daļā pie Vidusjūras. Tunisijai ir sena vēsture un skaista daba, tāpēc tā kļuvusi par iecienītu tūrisma galamērķi. Ir vairāki veidi, kā izbaudīt atpūtu Tunisijā, sākot no brīvdienu pavadīšanas Vidusjūras krastā līdz valsts apskatīšanas, dodies kādā no iespējamajām ekskursijām.

Galvenie Tunisijas kūrorti atrodas rietumu krastā – La Goulette, kas ir tuvu valsts galvaspilsētai Tunisai un Monastira, kas ir tālāk uz dienvidiem. Vairums viesnīcu atrodas jūras krastā, kurām ir sava privātā pludmale, kas pieejama tikai viesnīcas viesiem. Pludmalēs tiek piedāvātas dažādas ūdens aktivitātes, piemēram, braukšana ar ūdensmotociklu vai celšanās gaisā ar paraplānu. Tāpat kā citās Vidusjūras valstīs, ar Tunisijā iespējams atrast „apslēptās” pludmales, kurās būs mazāk cilvēku un dzidrāks ūdens. Šādas pludmales atradīsies tālāk no ierastajiem kūrortiem, piemēram, pilsētās Sidi El Mekki, Sounine un Sousse and Zarzis.

Tunisijas dienviddaļā atrodas Sahāras tuksnesis, kas ir lielākais smilšu tuksnesis pasaulē un aizņem ceturtdaļu visas Āfrikas. Tūristi ir ļoti iecienījuši doties izbraukumā ar džipiem pa tuksneša smilšu kāpām. Šāds brauciens ir visai aizraujošs, brīžiem pat ekstrēms. Džipu vada pieredzējuši vadītāji, tāpēc var droši uz viņiem paļauties. Tuksneša tūres laikā ir vairākas pieturas, atkarībā no paredzētās ekskursijas. Iespējams pieturēt pie vietas, kur tika filmēta filma „Zvaigžņu kari”, kur vēl saglabājušies smilšu-klinšu namiņi. Bez tam, tiek piedāvāta iespēja arī doties izjādē ar kamieli pa zeltaino tuksnesi. Tāpat arī var doties apskatīt Džerīda sālsezeru, kurš kādreiz atdalījies no Vidusjūras un izžuvis.

Interesanti apskatīt būs ar seno pilsētu Kartāgu. Pāris gadsimtus pirms mūs ēras pilsēta bija ļoti ietekmīga un pat sacentās ar Romas impēriju, taču tā rezultātā izcēlās konflikts, un kara laikā pilsēta tika nopostīta un pievienota Romai, kā impērijas province. Kartāgas atrašanās vieta ir tuvu Tunisijas galvaspilsētai, tāpēc nebūs problēmu to apmeklēt. Pa senās pilsētas drupām būtu vērtīgi pastaigāt gida pavadībā, lai nedaudz iepazītos ar tās vēsturi.

Kā jau jebkurā valstī, noteikti jāapmeklē arī tās galvaspilsēta. Tunisijas galvaspilsētā Tunisā varēs apskatīt vairākas mošejas un katedrāles, vēsturiskos objektus un muzejus. Viens no ievērojamākajiem muzejiem – Bardo – ietver milzīgu mozaīku kolekciju no seno romiešu laikiem, kā arī dažādas citas senlietas. Tāpat arī jāapskata Tunisas vecpilsēta jeb medina, kas apzīmē apgabalu ar daudzām, mazām ieliņām.

Tunisija tiek uzskatīta par vienu no drošākajām Āfrikas valstīm, taču neliela piesardzība par ļaunu nenāks. Visvairāk jāuzmanās no apkrāpšanas ar cenām. Pirms kādas preces pirkšanas vai kāpšanas taksī vienmēr jāprasa, cik tas izmaksās, citādi pēc tam var tikt nosaukta astronomiska summa.  

Tā kā Tunisija ir musulmaņu valsts, jāatceras, ka jāģērbjas pieklājīgi, izejot ārpus viesnīcas un pludmales zonas. Var vilkt gan šortus, gan krekliņus ar īsām piedurknēm, taču nevajag pārspīlēt. Tunisija šajā ziņā ir mazāk aizspriedumaina, nekā citas islāma valstis, taču diez vai vajag riskēt ar iekulšanos liekās problēmās par to, ka esi pārāk niecīgā apģērbā. Ejot iekšā svētvietās, piemēram, mošejā, jāatceras, ka jābūt nosegtiem gan pleciem, gan ceļiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Latvia Tours
,


Melngalvju nams
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47146392sec.