Viedoklis: Vai šefpavāri paši dodas iepirkt pārtiku restorāna maltītei?

Bieži vien filmās vērojam sadzīvisku un teju vai romantisku ainu – lieliska restorāna šefpavārs ar pītu grozu rokās dodas iepirkties uz vietējo labumu tirdziņu, kur visi to sveicina un stāsta, kas jauns tajā pieejams. Jautājam Latvijas restorānu pārstāvjiem, vai arī mūsmāju šefpavāri tikpat naski dodas iepirkt vietējos labumus, vai tomēr šo pienākumu veic kāds cits.

Īpašniece Sandija Liepkalne, restorāns "Da Roberta"

Jā, pie mums notiek gluži kā filmās! Ja ne gluži ar groziņu, tad ar iepirkuma somām mūsu šefpavārs pats dodas izvēlēties labākos un svaigākos produktus gan uz lielveikaliem, gan arī uz tuvumā esošo Matīsa tirgu. Manuprāt, šefpavārs ir tas pirmavots, caur kura garšas niansēm tiek radīta kopējā noskaņa gan ēdiena garšas ziņā, gan, protams, tā kvalitātē. Tā kā šobrīd īpaši iecienītas zivis, savā ēdienkartē esam iekļāvuši arī samu, ko šefpavārs pats personīgi izvēlējās iegādāties no zivju audzētavas Liepājas pusē. Tātad – piegādātāju un uzticamu sadarbības partneru atrašana ietilpst mūsu pašu interesē, tādēļ tajā aktīvi iesaistās gan šefpavārs, gan arī es, piemēram, banketiem meklējot svaigus augļus un dārzeņus no vietējiem ražotājiem. Paši personīgi gan neriskējam lasīt vai piedāvāt ēdienkartē savus audzētos produktus, uzticamies pārbaudītām vērtībām!

Šefpavārs Sergejs Šiporovs, Zivju restorāns "Le Dome"

Jāatzīst, ka filmas nemelo un tajās atspoguļota īsta patiesība. Regulāri pats eju uz tirgu, kur iegādājos zivis, meža produktus un dabas veltes. Tā ir lieliska iespēja aprunāties ar tiem, kas paši izaudzē vai piegādā produktus, ko ēd ikviens mūsu restorāna apmeklētājs. Bieži vien tirgū satieku arī savus kolēģus - šefpavārus no citiem restorāniem. Galvenokārt pērku tieši zivis, tāpēc ir jau izveidojušies savi ierastie tirgotāji, kas speciāli "Le Dome" restorānam atstāj svaigas zivis. Vasarās tieši no sēņotājiem vai arī tirgū pērkam sēnes (baravikas, gailenes, naktenes jeb lāčpurnes) un ogas. Augļus un dārzeņus ņemam no zemniekiem, tur dārzeņi ir svaigi, vietējie un lieliskas kvalitātes.

Restorānu vadītāja Ieva Kivle, restorāni "Steiku Haoss" un "KID*"

Jā, tā tiešām ir realitāte un notiek gluži kā filmās. Konkrētās dienās šefpavāri dodas uz tirgu pēc svaigām zivīm un citiem produktiem. Ja nav laika pašiem, to labprāt sagādā mūsu laipnie šoferi pēc iepriekšējiem pasūtījumiem. Vairākus sezonas aktuālos produktus šefpavāri arī salasa vai sagādā savās brīvdienās, apvienojot to ar labi pavadītu laiku svaigā gaisā kopā ar savām ģimenēm. Mūsu restorānu durvis ir atvērtas ik dienu, lai palutinātu izsalkušos, pārsteigtu gardēžus, iepriecinātu ģimenes un ļautu baudīt mājīgo un sirsnīgo atmosfēru draugu vai ģimenes lokā ar gardu ēdienu un vienmēr piemeklētiem dzērieniem.

Mārketinga vadītāja Alise Drosake, restorānu tīkls "Restau-Rateur"

Mūsu restorānos "International Rīga", "International Jūrmala", "Melnā Bite", "BakeBerry", "Sezona" un "Gastrobārs T73" sistēma ir diezgan stingra, un katrs darbinieks īpaši koncentrējas uz saviem pienākumiem. Tāpēc šefpavārs atbild par visu, kas notiek virtuvē, bet par svaigo produktu piegādi, pēc šefpavāra sagatavotā un rūpīgi izvēlētā saraksta, atbild atsevišķa persona. Tā kā mūsu restorāni ir diezgan lieli un darba daudz, uzskatām, ka šāda sistēma strādā mūsu gadījumā vislabāk, jo šefpavārs var veltīt savu laiku kvalitatīvai un garšīgai ēdienu sagatavošanai. Neatkarīgi no tā, restorānu svarīgākais uzdevums ir rūpēties par to, lai ikviens viesis pie mums jūtas labi, izbauda maltīti un ikreiz jūtas gaidīts ar īpašu, tieši viņam pagatavotu maltīti, par ko rūpējas liela komanda.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48072886sec.