Viedoklis: Kādas mobilās aplikācijas ikdienā ir visnoderīgākās?

Mūsdienās ikdienas steigā ļoti liela loma ir piešķirta viedtālruņiem un iespējai ar šo ierīču palīdzību iegūt visdažādāko informāciju. Katru dienu tiek radītas arvien jaunas aplikācijas, lai mūsu ikdienu padarītu vienkāršāku vai arī palīdzētu aizgaiņāt garlaicību ar dažādu spēļu palīdzību. Tāpēc dažādu nozaru pārstāvjiem jautājām, kādas aplikācijas viņi izmanto ikdienā un kuras no aplikācijām var palīdzēt, dodoties ceļojumā.

Valdes priekšsēdētāja Agnese Paegle, Lattelecom BPO

Mana ikdiena paiet saspringtā darbā, tādēļ parasti izmantoju tās aplikācijas, kas dod iespēju uzzināt kontaktus sadarbības partneriem un potenciālajiem klientiem. Tam ļoti noder jebkuras uzziņu aplikācijas, kā, piemēram, 1188.lv, ko pārsvarā izmantoju tieši šim mērķim: meklēju uzņēmumu kontaktinformāciju un atrašanās vietu, skatos laika ziņas, kā arī plānoju maršrutu līdz konkrētam uzņēmumam. Ikdienā izmantoju arī Waze aplikāciju, kas ir bezmaksas satiksmes un navigācijas lietotne, kas ļauj ātrāk un efektīvāk nokļūtu izvēlētajā galamērķi. Bieži lietoju arī Facebook un Linkedin aplikācijas, lai sazinātos gan ar draugiem, gan saviem klientiem. Brīvdienās manas iecienītākās aplikācijas paliek tās pašas, mainās vienīgi to izmantošana. Nemainīti brīvdienās mani interesē laika ziņas, bet papildus aplikācijā meklēju arī kādu restorānu, iespējams frizētavu un esmu priecīga, ka 1188.lv tagad piedāvā iespēju pieteikties uz šiem pakalpojumiem arī tiešsaistes režīmā. Savukārt, ceļojumos ārpus valsts pārsvarā izmantoju Booking.com aplikāciju viesnīcu rezervēšanai, kas dod iespēju salīdzināt labākos viesnīcu piedāvājumus konkrētajā valstī, kā arī ērti pārlūkot veiktās rezervācijas. Domāju, ka pirms došanās ceļojumā noderīgi ir iepazīties ar aplikācijām, kurās ietverta ceļojumu informāciju tieši par konkrēto valsti. Tas ļauj maksimāli efektīvi izmantotu laiku, kas ir atvēlēts ceļojumam. Aplikāciju izmantošana kļūst arvien aktīvāka, jo cilvēki visu vēlas uzzināt un sasniegt pēc iespējas ātrāk un ar tiem līdzekļiem, kas vienmēr ir pie rokas, piemēram, mobilo telefonu. Tomēr pieaugot aplikāciju un arī lietotāju skaitam, arvien būtiskāka kļūst to funkcionalitāte un saturs. Cilvēki arvien vairāk vēlas uzzināt visu interesējošo uzziņu informāciju vienviet.

Īpašniece Jeļena Serebrjakova, ceļojumu aģentūra "Nikos Travel"

Ikdienā ļoti bieži izmantoju dažādas mobilās aplikācijas. Ja dodos kādos ceļojumos, tad labprāt izmantoju tādas aplikācijas, kas piedāvā kartes. Pavisam nesen biju Karību salās, kur priekš salu apskates noīrējām mašīnu, tāpēc mobilās aplikācijas, kurās iespējams atrast kartes ar vajadzīgajiem ceļiem, bija ļoti noderīgas. Saviem klientiem iesakām aplikācijas iesakām tad, ja klienti paši jautā. Ja klienti ir jauni cilvēki, tad lielākoties jau viņi paši šīs aplikācijas ir izpētījuši un zina, kuras no tām viņiem var noderēt ceļojuma laikā. Taču, ja klients pats par aplikācijām neprasa, tad īpaši daudz par tām arī nestāstām, jo ne visi gados vecāki cilvēki izmanto aplikācijas. Domāju, ka ceļojumu laikā dažādas aplikācijas var būt ļoti noderīgas. Lielākā daļa pilsētu ir izveidojušas kādu aplikāciju, kas paredzēta tieši pilsētas viesiem. Piemēram, šādās aplikācijās var būt apkopoti sabiedrisko transportu grafiki vai arī pilsētu kartes. Esmu novērojusi, ka mobilās aplikācijas tiek izmantotas arvien biežāk. Īpaši populāras tās ir jaunu cilvēku vidū.

Klientu konsultante Sandra Lauberte, Education centre Durbe

Ikdienā izmantoju vairākas aplikācijas gan uzziņām, gan izklaidei, gan saziņai ar draugiem un kolēģiem. Vienas no mobilajām aplikācijām, ko izmantoju visbiežāk ir Delfi, Instagram, Facebook, Vk, Pet Rescue un Gmail. Savukārt, dodoties uz ārzemēm, man ir viena aplikācija, kas pārspēj visas un ko es noteiktu izmantot arī citiem. Šī aplikācija ir Redigo. Šajā aplikācijā pieejama noderīga informācija ikvienam ceļotājam. Ir iespējams iegūt kartes, kas darbojas gan tiešsaistē, gan arī brīžos, kad mobilais internets izslēgts vai tuvumā nav neviena WiFi pieejas punkta. Aplikācijā apkopota arī lietderīga informācija par dažādiem tūrisma objektiem, apskates vietām un pilsētām. Kā arī tā sniedz pamatinformāciju par valsti, ko plānots apmeklēt, par to kādi dokumenti nepieciešami, lai uz turieni dotos un to, kā sasveicināties un izrunāt citas pamatfrāzes konkrētās valsts valodā. Uzskatu, ka arī citiem cilvēkiem pirms došanās kādā ceļojumā būtu noderīgi papētīt, kādas aplikācijas var noderēt ceļojuma laikā.  Esmu novērojusi arī to, ka cilvēki aizvien aktīvāk izmanto dažādas aplikācijas. Iespējas, ko piedāvā dažādu aplikāciju izmantošana, noteikti ir gana lielas, lai aplikācijas izmantotu gan ikdienā, gan dodoties ceļojumos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70068002sec.