Viedoklis: Ar kādām problēmām nākas saskarties, īrējot auto?

Ceļošana reizēm var būt diezgan sarežģīta padarīšana, un ceļojot var gadīties dažādas problēmas un ķibeles. Arī īrējot auto ceļojuma laikā var notikt kaut kas neplānots, tāpēc ir svarīgi jau laicīgi zināt, ka darbojas auto īre un ievākt visu nepieciešamo informāciju, lai ceļojums aizritētu veiksmīgi. Tāpēc dažādiem tūrisma nozares pārstāvjiem jautājām, kādas ir visbiežākās problēmas, ar kurām nākas saskarties, īrējot auto.

Klientu servisa vadītājs Oskars Putns, autonoma "Avis"

Vislielākā problēma , ar ko saskaramies mēs un mūsu klienti, ir nesapratne par bojājumiem. Bieži viens cilvēki cenšas apstrīdēt to, kad bojājumi radušies – pirms vai pēc auto īres. Reizēm cilvēki cenšas apstrīdēt bojājumus pat tādās situācijās, kad viss ir skaidri redzams un nekādam diskusijām nemaz nevajadzētu būt. Bieži novērojam arī to, ka cilvēki neizlasa līdz galam līgumu, vai arī pārprot rezervācijas noteikumus. Reizēm pat ir tā, ka sajauc adreses un auto nodod nepareizajā vietā. Savukārt, visbiežāk cilvēki mums uzdod jautājumus par to, kā darbojas depozīti jeb drošības nauda un cik liela summa uz kredītkartes tiek iesaldēta. Paši nekādus īpašus norādījumus nedodam un nebrīdinām. Taču, dodot klientam auto, vienmēr uzdodam jautājumu: "Vai varam vēl kā palīdzēt?" un tad arī seko saruna, kad klients pats uzdod visus sev interesējošos jautājumus, un mēs viņam dodam ieteikumus par laikapstākļiem vai ceļa segumu.

Valdes loceklis Artūrs Bērziņš, autonoma "Hertz"

Tādas lielas un nopietnas problēmas, klientiem īrējot automašīnas, īsti nerodas. Visas mūsu automašīnas ir jaunas, tāpēc tehniskajā jomā nekādu starpgadījumu vai grūtību nav. Dažreiz neērtības sagādā saskaņotā paziņojuma aizpildīšana pēc ceļu satiksmes negadījuma. Par iemeslu tam ir valodas barjera, lai varētu vienoties ar otru iesaistīto pusi par negadījuma apstākļiem. Šādos gadījumos mēs telefoniski klientam palīdzam tikt skaidrībā ar situāciju, nepieciešamības gadījumā ierodoties notikuma vietā, un palīdzot aizpildīt nepieciešamās formalitātes klātienē. Ir gadījumi, kad pēc nomas mēs saņemam klienta izdarīto pārkāpumu soda kvītis. Bet šīs situācijas risinājums ir atrunāts līgumā, un līdz šim ar šīs situācijas regulējumu problēmas nav bijušas. Sezonas laikā vidēji trīs līdz četri klienti uzpilda automašīnas ar nepareizo degvielu. Tādos gadījumos mēs organizējam aizvietošanas automašīnu. Ir gadījumi, kad klients ieslēdz automašīnas atslēgas automašīnā. Arī šajā gadījumā mūsu tehniskais dienests ierodas ar rezerves atslēgām un palīdz klientam atvērt automašīnu. Pirms nomas klienti parasti uzdod jautājumus par atļauto ātrumu apdzīvotās un neapdzīvotās vietās, vai Latvijā ir ātrgaitas ceļi, kādi ir sodi par ātruma pārsniegšanu, kādu ceļu izvēlēties, lai ērtāk sasniegtu ceļojuma galamērķi u.c. Klientus brīdinām par lielajiem ceļu remontiem, pasākumiem, kuru laikā tiek slēgta satiksme vai iespējami intensīvu satiksmi kādā ceļa posmā. Ziemā vēršam uzmanību uz ceļu stāvokli un laika prognozēm.

Vadītājs Baltijas valstīs Arnis Jaudzems, autonoma "Sixt"

Digitālajā laikmetā, kādā dzīvojam, ceļotājam ir salīdzinoši viegli atrast visu nepieciešamo informāciju veiksmīgam ceļojumam Latvijā vai ārzemēs – tajā skaitā auto nomas pakalpojumiem, ceļu satiksmes noteikumiem un, protams, apskates objektiem izvēlētajā galamērķī. Visbiežāk klienti ir ne vien izplānojuši precīzu brauciena maršrutu, bet arī skaidri zina, ar kādu automašīnu vēlēsies braukt un kādas papildu ekstras padarīs ceļojumu ērtāku GPS navigācija un bērnu autosēdeklītis, ja plānots ģimenes brauciens, ir biežāk izvēlētie pakalpojumi, tāpat arī papildu apdrošināšana. Nododot nomas automašīnu, klientiem vienmēr atgādinām par izvēlētā auto degvielas veidu. Ja automašīna tiek nomāta ārzemēs, rekomendējam iepazīties ar attiecīgās valsts ceļu satiksmes noteikumiem, kas var būt atšķirīgi. Ceļotājiem aktuāls jautājums ir vienvirziena nomas iespēja, kas ļauj saņemt automašīnu vienā nomas punktā un nodot citā, tāpat klientus interesē iespēja nodot nomas automašīnu ārpus nomas punkta darba laika, atstājot auto atslēgas un dokumentus nodošanas kastē. "Sixt" klientiem vienmēr ir iespēja sazināties ar Latvijas pārstāvniecību – palīdzēsim rast atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem.

Direktors Agris Pumpurs, ceļojumu aģentūra "Ap Sauli"

Mēs sadarbojamies ar vairākām autonomas kompānijām, tāpēc, ja kāds no mūsu klientiem jautā par auto īri, tad iesakām tieši šīs kompānijas, piemēram, "Sixt" un "Avis". interese par auto īri ceļotāju vidū ir ļoti liela. Daudzi ceļotāji dod priekšroku aizlidot līdz ceļojuma galamērķim un pēc tam ceļojumu turpināt ar auto. Tā vietā, lai piedalītos organizētās ekskursijās, cilvēki labprātāk noīrē auto un paši izvēlas uz kurieni un cikos vēlas doties. Tas ceļojuma laika dod lielāku brīvību, jo tev nav jābūt atkarīgam no noteiktiem grafikiem. Tu pats esi sava grafika veidotājs. Diemžēl vēl joprojām nākas brīdināt savus klientus par auto īri Itālijā un vairākās zemēs uz dienvidiem. Tur ļoti bieži cilvēkiem rodas dažādas problēmas, jo dienvidniekiem gribas ceļotājus nedaudz apšmaukt. Tāpēc ir ļoti rūpīgi jāseko līdzi visam, ko vien var izsekot - tam kā izskatās auto, vai tam nav kādi skrāpējumi, kāds ir spidometra rādītājs, cik daudz degvielas iepildīts utt. Vislabākais ir nofotografēt visu iespējamo, kas vien varētu būt vajadzīgs, jo tad auto izīrētājiem būs grūtāk kādu piekrāpt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.8491962sec.