Viedoklis: Uz kādiem galamērķiem tūrisma speciālisti iesaka doties pavasarī? (Papildināts, 6 viedokļi)

Vēlējāmies noskaidrot uz kādiem galamērķiem tūrisma speciālisti iesaka doties pavasara mēnešos. Atbildes zemāk:

Aija Andersone, Direktore Travel RSP

Pavasarī cilvēki bieži izvēlas jau tradicionālas vērtības, lai noķertu pirmo siltumu. No Latvijai tuvā gala tā noteikti ir Itālija un Spānija. Pavasarī ļoti daudzi tūristi izvēlas doties uz Balkānu valstīm, piemēram Horvātiju, kur pavasarī ir ļoti atbilstošs klimats un pietiekami daudz apskates objektu. No tādiem tālākiem galamērķiem, bieži klienti izvēlas Amerikas Savienotās Valstis. Cilvēku interese jau ir dažāda, jo, ja uz Itāliju dodas noķert saules starus, tad uz ASV dodas, piemēram, paslēpot. Divi galamērķi, uz kuriem noteikti vēlētos aizceļot pavasarī, ir Islande un Skotija. Islande nav tas siltākais galamērķis pavasarī, taču tur ir ļoti skaista ainava. Tāpat arī Skotijā, kad zied pirmie rododendri. Šie divi galamērķi ir tādi, kurus varu ieteikt arī citiem un tie nemaz nav tik tāli.

Inita Šveide, Ceļojumu konsultante Balta Tours

Tūrismā tendences bieži mainās un viss ir atkarīgs no tūristu vēlmēm. Katra cilvēkā rosība, pieejamais laiks ceļošanai un finansiālais stāvoklis noteikti ietekmē ceļojumu. Taču nemainīgas tendences, kas vienmēr ir populāras, Latvijas tūristiem ir Eiropas valstu apceļošana. Tās arī ir valstis, uz kurām ceļot ir daudz drošāk, salīdzinot ar citiem galamērķiem. Tie ceļotāji, kuri grib izbaudīt sauli un siltumu, bieži izvēlas ari tālākus galamērķus – Apvienotos Arābu Emirātus, Šrilanku vai pat Vjetnamu. Taču, uz 2017. gada janvāri, situācija ir mainīga un biļetes pašlaik pērk uz dažādiem galamērķiem. Viens galamērķis, kuru varu pieminēt, ir Portugāle, kuru izvēlas dēļ tā, ka Aprīlī tur ir daudz siltāks nekā Latvijā un noteikti, arī jau minētā drošības situācija, ir stabilāka šajā valstī nekā citviet pasaulē.

Līva Freidenfelde, Mārketinga Menedžere Baltic Travel Group

Arī Baltijas valstīs 2017. gada pavasarī ir daudz interesantu un jaunu apskates objektu uz, kuriem doties tūristiem. Rīgā ir atvēries jauns modes muzejs, kuru ceļotājiem varētu patikt aplūkot klātienē, tāpat arī Tallinā ir daudz jaunu un aizraujošu gastronomisko piedzīvojumu, kuri jau ir ieguvuši savu popularitāti. Sadarbojamies ar LiveRiga, kas nozīmē to, ka aktīvi arī piedāvājam grupu braucienus saistībā ar Rīgas – Gaujas reģiona atzīšanu par Eiropas gastronomijas reģionu 2017 gadam. Esmu viens no tiem cilvēkiem, kam ļoti patīk ceļot un Latvijā esmu daudz apskatījusi, taču pavasarī ir dažādas idejas turpināt iepazīt Latviju. Viena no tām – Tērvete, kur nav vēl būts, lai apskatītu jauno Tērvetes restorānu, viesnīcu un alus darītavu. Visas iestādes apvienotas vienā jaunā un modernā uzņēmumā “Zoltners”.

Jūlija Rimļina, Valdes priekšsēdētāja SIA Atlantic Travel

Runājot par tuvāko laiku, vēlētos ieteikt Fuerteventuru, Kanāriju salu ar skaistām platām un smilšu tuksnešainām pludmalēm. Lidojumi februārī - trīs tiešie reisi no Rīgas. Vasarā, kā mēs jau redzam pēc agras rezervēšanas akcijas rezultātiem, vispopulārākie kļūs Itālijas kūrorti. Rimini - Federiko Felini dzimtene un augstākas klases Itālijas šopinga meka un Sicīlija ar tās pārsteidzošām ainavām un pasaulslaveno virtuvi. Itālija ir daudzšķautņaina - unikālas ekskursiju programmas, īpaša piekrastes kūrortpilsētiņu atmosfēra. Būšot Itālijā, jūties patiešām atpūtušies! Tapāt iesakām apmeklēt Grieķijas salu - Korfu, ko tik slavēja Džeralds Darrels un kas ir pazīstama ar savam lieliskām ainavām, maigu klimatu līdz par vēlam rudenim un siltu jūru. Jāpiebilst, ka gan uz Itālijas, gan uz Grieķijas kūrortiem no Rīgas ir tiešie reisi.

Indra Kārkliņa, Pārdošanas menedžere Air Tour

Pirmā lieta, kuru noteikti varam no Air Tour ieteikt, ir pavisam vienkārša un pieejama katra maciņam. Tās ir pāris nedēļas Budapeštā, Ungārijā. Šī pilsēta pavasarī piedāvā pasakainu kultūru, lieliskas viesnīcas un galvenais, saprātīgas cenas latviešu braucējam. Mūsu klienti arī bieži izvēlas tieši Budapeštu. Otra vieta, kur bieži brauc pavasarī ir Karlovi Vari un Čehija. Šeit arī variet atrast ko interesantu jūsu gaumei un maciņam. Tas atrodas netālu no mums, piedāvā labu servisu un tūristi ir jau iecienījuši šo galamērķi. Tiem, kuri vēlas doties tālākos ceļojumos, noteikti iesakām Madeiru, kur ir iespēja apskatīt skaistus dārzus, pavasara festivālus un citas nianses. Uz Madeiru gan jādodas ar pārsēšanos, taču tas ir to vērts. Un pavisam eksotisks piedāvājums ir, piemēram, Bermudu salas, kur pavasaris sākas Aprīlī un klienti, kuri ir tur braukuši, vienmēr ir bijuši apmierināti.

Inese Krūmiņa, Valdes priekšsēdētāja Travel Art

Viens no kvalitatīvākajiem piedzīvojumiem, kuru izbaudīt pavasarī noteikti ir Fēru salas. Caur Travel Art piedāvājam šo galamērķi mūsu klientiem un izmantojam tiešos lidojumus uz un no Fēru salām, kas Latvijā ir jaunums. Klienti var izvēlēties dažādas interesantas programmas gan grupām, gan individuālajiem ceļotājiem. Ceļojot ārpus grupas ceļojums pa sanāk jums lētāks, jo neizmantojat grupu ekskursijas, savu maršrutu izvēlaties paši. Attiecīgi tas ir arī tikpat ērti, jo mēs palīdzēsim jums izvēlēties dzīvokli, viesnīcu un automašīnu. Un otra lieta, noteikti ir pasaules čempionāts hokejā! Mēs palīdzam lauzt stereotipu, ka tikai vīrieši dodas skatīties čempionātu, tas ir pasākums visai ģimenei. Palīdzēsim arī attiecīgi jums izvēlēties apskates objektus, ja vīrs vai sieva ir ieplānojis doties skatīties čempionātu Koloņas, Vācijas, sporta arēnā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 18.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Coral Travel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17404413sec.