Viedoklis: Ko darīt rudens lietainajās dienās?

Viena no neatņemamām rudens sastāvdaļām ir lietus - kādu gadu biežāks, kādu gadu retāks, taču kur nu rudens bez lietainām dienām. Protams, var uzvilkt siltās zeķes, ieritināties divās segās un segu kaudzē vērot filmas - taču, ja nu tas nav pa prātam vai arī vienkārši apnīk, tad painteresējāmies ko vēl var sadarīt lietainās dienās.

Zane Kursīte, Rīgas Tūrisma informācijas centru vadītāja

Lai arī neliekas, ka lietainās dienās varētu būt daudz tūristu, piemēram vakar (pirmdien) pie mums bija ļoti daudz cilvēku. Tas varētu likties ļoti pārsteidzoši, bet nu tūristu apjoms jau nemainās, mainās tikai tas, ka lietainās dienās viņi vairāk meklē tādas vietas, kur ir jumts virs galvas! Mēs tad skatāmies kuri muzeji konkrētajā dienā ir atvērti, prasām cilvēku intereses un tad attiecīgi arī viņiem stāstam par iespējām! Piemēram, uz Nacionālo mākslas muzeju, uz Rīgas vēstures un kuģniecības muzeju. Ir arī cilvēki, kas konkrēti zina, ko vēlas redzēt - meklē Okupācijas muzeju vai Stūra māju. Ir cilvēki, kas meklē kur paēst latviešu tradicionālu maltīti. Ar kājām varbūt cilvēki staigā mazāk, bet tāpat jau tūristi kursē pa tūrisma vietām. Braukā ar autobusu biežāk.

Ja cilvēks lūdz pēc ieteikumiem kur paēst, tad mēs nedaudz virzam uz kādām vietām, bet skatāmies kādās cenu kategorijās cilvēks vēlas paēst, vai vēlas baudīt tradicionālu Latvijas virtuvi vai arī moderno. Nesakām "pastaigājat pa Vecrīgu, tad jau paši redzēsiet", protams, nē. Rudens un Ziemas sezonā daudz dažādi pasākumi plānojas Rīgā - koncerti, dažādi tirdziņi un tādas lietas!

Maija Upeniece, Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centra speciāliste

Protams, ka Rēzeknē ir ko darīt lietainā laikā! Viena no labākajām lietām ir doties uz kino - ja paveicas, tad var iekrist kāds īpašs kino seanss. Vakar Rēzeknē varēja vērot starptautiskā īsfilmu kinofestivāla "Open Place" labākās filmas. Ja nepaspējāt vakar, tad vēl nekas nav nokavēts, jo 2. oktobrī plkst. 18.00 Latgales vēstniecībā GORS aicinām vēlreiz! Rādīsim visas godalgotās filmas un arī īsfilmu "Reiz Rēzeknē"! Taču dienās, kurās neiekrīt kino, tad mums ir sākusies teātra sezona! Šodien ir Rēzeknes tautas teātra izrāde latgaliešu valodā "Pupas". Izrāde ir ļoti kolorīta un interesanta, to var skatīties un baudīt. Mums ir arī teātris "Joriks", kas sācis sezonu - piemēram šo sestdien būs kārtējā pirmizrāde "Uzmanību, durvis aizveras". Tāpat Gorā notiek pasākumi - sestdien būs Latvijas Nacionālā baleta "Kopēlija". Svētdien, savukārt būs Miķeļa tirgus! Taču nedēļas nogalē jau atkal būs lielisks laiks - saule lutinās un viss būs kārtībā!

Tāpat pie mums ir Latgales Kultūrvēsturiskais muzejs ar ļoti skaistu izstādi - viena daļa no Jāzepa Pīgožņa balvas ainavu glezniecībā. Otra daļa ir Preiļos. Ļoti koša un krāsaina izstāde - gleznās var izbaudīt visu gadalaiku krāsas, ne tikai pelēko! Lai gan mums arī pelēkais patīk - tad var novērtēt to, kas krāsains! Līdz decembrim var apskatīt arī Latgales kongresam un Latvijas simtgadei veltīta izstāde "Pāri slieksnim". Tur noteikti jādodas uz jāvelta gana laiks, lai iedziļinātos un izprastu to mūsu vēsturi! Lieliska iespēja caur izstādi uzzināt daudz ko jaunu un pēc tam pašam arī justies daudz labāk - par to, ka uzzināts kas jauns!

Sanita Soma, Madonas novada TIC Tūrisma darba organizatore

Ja cilvēks lietainā dienā vēršas pie mums ar jautājumu ko var darīt, tad mums ir tāda priekšrocība, ka pats TIC atrodas Madonas muzejā - līdz ar to pirmais, ko varam ieteikt ir skaidrs - izstaigāt muzeju, ar kuru esam zem viena jumta! Madonā ir arī daudz tādu mazāku aktivitāšu, kas ir zem jumta - piemēram, Madonas Karameļu darbnīca, arī keramikas darbnīcas! Tur lietus netraucēs tik stipri! Bet, viennozīmīgi, varam just, ka tādā ļoti spēcīgā lietū, apmeklētāju ir mazāk. Cilvēki domā kā labāk atpūsties mājās, padarīt mājas darbus! Taču, protams, ja ir plānotas ekskursijas grupās, tad laiks viņu braucienus neietekmē. Šonedēļ, piemēram uzņēmēji brauc pieredzes apmaiņas braucienā uz Madonas novadu, kā arī visas Latvijas bibliotekāri trešdien dosies uz Madonu! Arī skolēnu grupu ekskursijas notiek bieži... Bet tur jau grupas organizators saplāno braucienu - mēs tikai varam ieteikt, ja līst lietus un negribas iet divu kilometru taku uz Gaiziņa kalnu, tad var ātrāk uzkāpt pa stāvāko kalna nogāzi augšā un tur ir liela lapene, kur var saiet pat vesels autobuss cilvēku - un tur var sarīkot pikniku! Tur tad būsiet zem jumta un lietus netraucēs tik ļoti!

Madonā arī norisinās daudz dažādu pasākumu - īpaši daudz vēl ir aktīvās atpūtas pasākumu. Par visiem tiem iesaku informāciju meklēt Madonas mājaslapā. Mēs arī, piemēram, paši organizējam sava novada pagastu apceļošanu - arī to turpināsim šajā nedēļas nogalē. Cilvēki brauc ar savām mašīnām un braucam iepazīt konkrētu pagastu, klausoties kāda interesanta vietējā stāstījumā. Tāpat tuvojas Putnu dienas, kas arī pie mums ir ļoti nozīmīgas, jo Madonas novadā ir daļa Lubāna ezera.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.29489493sec.