Viedokļi: Kas piedāvājumā Latvijas muižās un pilīs?

Sākoties siltajai sezonai, arvien biežāk un biežāk cilvēki vēlas izrauties no pilsētas steigas un mūru ieskautās sajūtas. Dodoties ārpus lielajām pilsētām, lieliska vieta, kur apmesties, ir muižas un pilis. Tajās var ļauties nesteidzīgam ritmam, mieram un klusumam, baudot dabu, kā arī var nodarboties ar aktīvo atpūtu. To, kāds īsti ir pieprasījums un apmeklētāji Latvijas muižās, kas jauns muižām piedāvājumā, sākoties siltajai sezonai, vaicājām Latvijas muižu pārstāvjiem.

Ieva Ņevečorova, Ungurmuižas valdes priekšsēdētāja

Muižā notiek jau mūsu tradicionāli iesāktie kultūras pasākumi. Sākot ar klasiskās mūzikas koncertiem, Operas svētkiem, Šūbertiādi. Katru mēnesi notiek arī mazāki kulūras pasākumi. Jau tagad esam atklājuši vairākas mākslas izstādes un vasarā gaidāma grandioza mākslas izstādes atklāšana, kurā piedalīsies 17 Latvijas mūsdienu mākslinieki. Apmeklētāji, kas pie mums jau ir bijuši, var braukt atkal un atkal, jo katru reizi pie mums var ieraudzīt kaut ko jaunu. Tāpat tiks turpināta sienas gleznojumu restaurācija, kurā varēs vērot restaurētājus, atjaunojot senos sienu gleznojumus.

Populārs pasākums ir “Sajūtu dienas Ungurmuižā”, kas ir jogas nodarbības. Tās notiek reizi mēnesī muižā, vasarā ir plānots šīs nodarbības pasniegt brīvā dabā, parkā. Pēc tam ir arī brančs. Pēc tam tiek piedāvātas dažādas papildus meisterklases, kurās klienti var sevi turpināt gan lutināt, gan pilveidot. Piemēram, šomēness būs skrubju pagatavošana, ir bijušas arī mandalu zīmēšanas meisterklases. Šis ir ļoti pieprasīts piedāvajums, tāpēc domājam to attīstīt arī nākotnē.

Visnoslogotākie esam nedēļas nogalēs, bet vasaras sezonā, piemēram, cilvēki precas arī darba dienās, tāpēc svinības notiek neatkarīgi no nedēļas dienas.

Mūsu muiža ir piemērota klusuma un dabas mīļotājiem. Vasaras sezonā muižā pieejama velosipēdu noma. Var doties izbraukumā pa tuvāko apkārtni, baudīt dabu. Protams, tālāks galamērķis ir Cēsis, kas noteikti ir apskates vērts. Mums tuvāk ir dažādas dabas apskates vietas – akmeņkaļu darbnīca, strausu audzētava, Vējiņu pazemes ezers, dažādas klintis un ieži, kas ir aplūkojami abos Gaujas krastos.

Nevar izteikti iedalīt kādu apmeklētāju grupu. Ir gan aktīvi pāri, gan arī seniori, pasaules apceļotaji, kas tagad vēlas pabaudīt mieru un klusumu, izbaudot muižas atmosfēru. Pagājšgad vairāk sāka apmesties ģimenes ar bērniem, to var novērot arī šogad.

Edgars Vizulis, Skrundas muižas valdes priekšsēdētājs

Arvien vairāk viesiem cenšamies piedāvāt un popularizēt vairāku dienu piedāvājumus. Tās ir dažādas jau iepriekš nokomplektētas piedāvājumu pakas, kurās iekļauta nakšņošana, ēdināšana un citi piedāvājumi, atkarībā no katra klienta izvēlētās pakas. Paliekot muižā vairākas dienas, vismaz divas naktis, ir iespējams izjust esošo atmosfēru un kārtīgi atpūsties, izrauties no ierastās vides. Parasti cilvēki ierodas vakarā, pārnakšņo vienu nakti un jau nākamajā dienā dodas prom, bet šādā gadījumā īsto muižas atmosfēru ir grūti sajust. Pašlaik mums ir arī īpašais piedāvājums – divas naktis par vienas nakts cenu. Tādejādi popularizējam un iedrošinam cilvēkus uzkavēties muižā ilgāk.

Sezona mūs ļoti ietekmē. Tas, kāds ir pieprasījums aukstajā sezonā un kāds ir siltajā sezonā, ir kā diena pret nakti. Vasarā uzņemam daudz ceļotājus, arī ārzemju viesus. Skrunda ir ļoti maza pilsētiņa, vietējais apgrozījums ir minimāls. Tas ļoti ietekmē mūsu muižu!

Paliekot muižā, var apmeklēt populārākās tūrisma vietas gan Kuldīgā, gan Liepājā, gan Aizputē. Var braukāt apkārt un baudīt Latvijas skaisto dabu. Pie mums muižā ir pieejams gan mini golfs, gan velosipēdu noma, parks, var nodarboties arī ar sporta aktivitātēm. Drīzumā tiks pabeigta arī blakus ēka, kurā būs pieejami vairāki numuriņi un arī neliels spa komplekss ar baseinu, burbuļvannu, saunu. Ir arī dīķis, ir iespēja grillēt gaļu, piemēram.

Gunta Laursone, Jaunmoku pils valdes locekle

Šobrīd jau esam uzsākuši sezonu, ir atvērta arī kafejnīca, paplašināta terase. Kopš 14. aprīļa pie mums notiek Vislatvijas trofeju izsāde 2018. Noslēguma pasākums būs 20. maijā, kas sakritīs kopā ar Muzeju nakti. Tuvojas arī Putnu diena, kā arī 9. maijā jau trešo reizi notiks Dabas diena. Šie ir pasākumi, kas piesaista skolēnu auditoriju. 

Šogad ļoti veiksmīga bijusi arī ziemas sezona, jo bijuši daudzi pasākumi. Par vasaras sezonu vispār nevaram sūdzēties. Šogad jūlijs un augusts jau ir pilns ar rezervācijām, arī septembrī tiek veiktas rezervācijas kāzām.

Izteikta auditorija, kas apmeklē muižu, nav, bet bieži brauc ģimenes ar bērniem, arī vecāka gadagājuma cilvēki. Protams, bieži tiek rīkoti korporatīvie pasākumi un kāzas.

Noslogojumu starp nedēļas nogalēm un darba dienām cenšamies izlīdzināt ar dažādām akcijām, piemēram, darba dienās piemērojot atlaides. Viesi iegriežas arī darba dienās, bet nedēļas nogales ir ļoti, ļoti saspringtas.

Cilvēki visbiežāk paliek divas dienas, ļoti reti ir gadījumi, kad viesi uzturās, piemēram, nedēļu. Viens no faktoriem, kas to ietekmē, ir tas, ka atrodamies tuvu Rīgai, otrs varētu būt tas, ka cilvēki pie mums iegriežas, jo muiža ir viens no ceļojuma pieturpunktiem, pēc tam dodas tālāk.

Palikšana muižā ir pilnīgs pretstats palikšanai viesnīcā. Šeit ir klusums, miers, svaigs gaiss. Aura ir kaut kas īpašs. Pie mums var patiešām atpūsties un atslēgties. Izīrējam arī riteņus, ar kuriem var doties izbraukumā. Mums tuvumā ir arī jūra. Ziemā cilvēki apmetas viesnīcā un brauc uz Milzkalnu slēpot, bet vasarā cilvēki paliek viesnīcā un brauc uz jūru. Iespējams, ka tas ir mūsu draudzīgo cenu dēļ, jo tas noteikti sanāk izdevīgāk, nekā apmesties Jūrmalas viesnīcās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15699506sec.