Viedokļi: Vai vasaras sezonā Rīgas viesnīcās pieejamas brīvas vietas?

Saule, Vecrīgas ieliņas, terases un zaļi parki... Siltajā sezonā vienmēr var novērot tūristu pieplūdumu, kas nozīmē to, ka šis laiks viesnīcām ir īpaši saspringts. Kas tieši ietekmē viesnīcu noslogojumu vasaras sezonā? Lai uzzinātu, kā Dziesmu un Deju svētki ir ietekmējuši viesnīcu noslogojumu un par ko Rīgai vajadzētu vairāk piedomāt, lai piesaistītu tūristus, vērsāmies pie viesnīcu pārstāvjiem.

Inga Cinīte, Hotel TIA direktore

Vislielākais noslogojums šovasar, protams, ir Dziesmu un Deju svētku laikā. Šajā periodā mūsu viesnīcā jau vairākus mēnešus visi numuriņi ir rezervēti. Rezervācijas cilvēki sāka veikt ļoti savlaicīgi.

Vasara vispār ir ļoti noslogots periods. Ierodas daudz tūristu grupas. Aptuveni 90% no viesnīcas numuriņiem jau ir rezervēti. Protams, ir arī neapstiprinātas rezervācijas, kas vēl gaida rindā, jo rezervācijas var atcelt līdz 30 dienām pirms ierašanās, tāpēc pašlaik arī grūti spriest, kā viss realizēsies. Bet no pieredzes varu teikt, ka pēdējos gados nekas diži nemainās un vasarā noslogojums ir liels.

Tūristu pieplūdumu vienmēr rada starptautiski pasākumi, piemēram, dažādi kongresi, semināri, izstādes un mūziķu uzstāšanās. Mūsu viesnīca atrodas netālu no "Arēna Rīga", tāpēc arī starptautiski sporta pasākumi, sacensības rada lielāku pieprasījumu.

Vēl joprojām izteikti rezervācijas tiek veiktas Booking.com, aptuveni 80% no rezervācijām tiek veiktas caur šo mājaslapu. Visos pārdošanas kanālos cena mūsu viesnīcas numuriņu rezervēšanai ir vienāda. Cilvēki izvēlas rezervēt caur Booking.com, jo tas ir starptautiski vispopulārākais pārdošanas kanāls, populārākā mājaslapa viesnīcu rezervēšanai.

Lai piesaistītu vairāk tūristus, Rīgai vajadzētu vēl vairāk piedomāt pie infrastruktūras uzlabošanas, pie norāžu izvietošanas, tās papildināt. Pat latviešu valodā iztrūkst norādes, par angļu valodu vai kādu citu svešvalodu pat nerunāsim. Izdevīgi un aktuāli būtu izveidot arī starptautisku kongresu, konferenču centru, kā arī atbilstošu koncertzāli. Protams, Rīgā nepieciešams arī mūsdienu mākslas muzejs. Tāds tagad jau ir katrā lielā Eiropas pilsētā, Rīgā arī tāds noteikti ir nepieciešams.

Līga Elsiņa–Zuicena, Bellevue Park Hotel Riga mārketinga nodaļas menedžere 
Jau tagad var redzēt, ka Dziesmu un Deju svētku periods ir noslogots, gandrīz visa viesnīca jau ir rezervēta. Cilvēki rezervācijas sāka veikt jau pagājušā gada rudenī.

No vasaras mēnešiem augusts mūsu viesnīcā ir visnoslogotākais un izteikts ir arī nedēļu nogaļu noslogojums. Augustā daudzi viesi ierodas, lai baudītu Rīgas svētkus. Tas arī ir saspringts periods.

Mēs cenšamies panākt, lai viesi veic tiešās rezervācijas. Mums ir arī sava lojalitātes programma, lai piesaistītu klientus veikt šo tiešo rezervāciju. Bet vispār rezervācijas ir ļoti dažādas – tiešās, caur Booking.com, caur ceļojumu aģentūrām. Rezervācijas tiek veiktas arī caur sadarbības partneriem, kas rezervē numuriņus kādam savam konkrētam pasākumam, kas mēdz būt kaut kas specifisks vai kāds sporta pasākums.

Lai piesaistītu vairāk tūristus, Rīgai būtu nepieciešams kāds īpašs, unikāls apskates objekts!

Irita Zīverte, Rixwell pārdošanas menedžere

Kopumā šī sezona visās Rixwell viesnīcās izskatās daudz labāk nekā pāgājušajā gadā. Protams, var redzēt, ka Dziesmu un Deju svētku laikā ir izteiktāks pieprasījums. Rezervācijas tiek veiktas ļoti dažādi – tūrisma aģentūras grupu rezervācijas veic daudz laicīgāk, bet individuālie klienti vasaras sezonas rezervācijas sāka veikt ap martu, aprīli. Skatoties uz šo sezonu, varētu pat teikt, ka mums viesnīcu ir pārāk maz! Ir ļoti liels pieprasījums gan no grupām, tūrisma aģentūrām, gan no privātpersonām. Šogad vairāk ir attīstījušies tieši konferenču klienti. Tas nozīmē, ka Rīgā vairāk notiek starptautiski apmeklētas konferences un izstādes, kas piesaista cilvēkus.

Visvairāk rezervācijas tiek veiktas no Vācijas, Lielbritānijas, Krievijas. Ir novērots, ka lietuvieši un igauņi vairāk veic tieši pēdējā brīža rezervācijas.

Kopumā mēs cenšamies, lai viesu noslogojums Rixwell viesnīcās ir vienmērīgs, bet ir dažādi gadījumi. Var novērot arī viesu tendenci, ka vispirms tiek rezervētas labākās viesnīcas, piemēram, Vecrīgas viesnīca. Tas arī atkarīgs no paša klienta, no budžeta, jo katrs izvēlas viesnīcu atbilstoši savam budžetam. Tas ir svarīgs faktors viesnīcas izvēlē. Bet neesam novērojuši to, ka kādā viesnīcā noslogojums būtu daudz lielāks nekā pārējās.

Klienti visbiežāk veic rezervācijas caur Booking.com, bet arī mūsu mājaslapas rezervēšanas sistēmā ir novērojams pieaugums.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29034305sec.