Viedokļi: Kura Latvijas pilsēta pelnījusi kļūt par Eiropas kultūras galvaspilsētu?

Iespēja kļūt par “Eiropas kultūras galvaspilsētu Latvijā 2027” vilina vairākas Latvijas pilsētas – vēlmi gatavot priekšlikumus šī titula iegūšanai jau paudušas Liepāja, Kuldīga un Cēsis, un, iespējams, arī Daugavpils. Nenoliedzami šīs pilsētas kultūrvēsturiskā mantojuma ziņā ir pelnījušas šādu iespēju, bet, vai pietikts spēka un kapacitātes izdomāt pasākumu programmu un izmitināt pēc kultūras izslāpušos eiropiešus?

Anta Jokste, “Estravel Latvia” vadītāja

Visām šīm pilsētām ir potenciāls kļūt par Eiropas kultūras galvaspilsētu, ja raugās no kultūrvēsturiskā mantojuma un apskates objektu apceļošanas viedokļa. Taču, ja kāda no šīm pilsētām iegūs šo titulu, ir jāraugās ne tikai uz pasākumiem, apceļošanas iespējām, bet arī uz izmitināšanas kapacitāti.

Manuprāt, Liepāja infrastruktūras ziņā būtu piemērotākā kandidāte šāda titula iegūšanai. Gadījumā, ja šis tituls tiks piešķirts Liepājai, tad, iespējams, arī nacionālā lidsabiedrība “airBaltic” varētu atkal atvērt savus lidojumus uz šo pilsētu.

Inta Šoriņa, Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja valdes locekle

Liepāja noteikti būs ieguvēja, īstenojot darbu pie pieteikuma sagatavošanas. Darba ietvaros tiek mobilizēti spēki, idejas, izvērtēta pilsētas varēšana sadarbības projektu veidošanai starp nozarēm, kā arī stratēģiski skatīties, kā ar Kultūras galvaspilsētas programmas īstenošanu iespējams veicināt pilsētas ekonomisko attīstību, dialoga veicināšanu ar vietējiem iedzīvotājiem un ikvienu iesaistīt pilsētas attīstības un kultūras procesos.
Gribētos domāt, ka gadījumā, ja pilsēta iegūst šo statusu, mēs varētu runāt par mērķtiecīgi veidotiem projektiem, pasākumiem, ieguldījumu infrastruktūrā, sabiedrības izglītošanu, pētniecību, vidi radošām idejām un to izpausmēm, kas precīzi īstenos iepriekš uzstādītos mērķus.

Jeļena Serebrjakova, ceļojumu aģentūras “Nikos Travel” valdes priekšsēdētāja

Visas šīs pilsētas ir cienīgas būt par Eiropas kultūras galvaspilsētu, bet, ja man būtu jābalso, tad noteikti priekšroku dotu Daugavpilij. Daugavpilī ir Marka Rotko mākslas centrs un labi attīstīta tūrisma infrastruktūra. Mums ir bijušas vairākas tūristu grupas, arī no Vācijas, protams, pirms pandēmijas, un tūristiem ļoti patika Daugavpils.

Gan Latvijas, gan ārvalstu tūristiem patīk Latgales reģions, un, manuprāt, tas būtu jāattīsta un jāstrādā pie lielākas atpazīstamības, jo ārvalstu tūristiem, pat no Lietuvas, šobrīd pazīstamākas ir tikai Rīga, Jūrmala un Sigulda, bet arī Latgale, it īpaši Daugavpils, ir ļoti interesanta.

Andra Magone, pašvaldības aģentūras “Cēsu un kultūras centra” direktore

Cēsīm būtisks ir process, ejot ceļā uz Eiropas kultūras galvaspilsētas titulu. Atrast, kas mums ir interesants, kas savādāks – ko mēs varam piedāvāt Latvijai un Eiropai. Tituls jau ir tikai galvenā balva par šo noieto ceļu.

Protams, Eiropas kultūras galvaspilsētas tituls rada atpazīstamību un palīdz piesaistīt uzmanību, bet tas nenozīmē, ka pilsēta varētu kļūt par masu tūrisma galamērķi. Mums ir svarīgi sakārtot lietas, radīt jaunus pakalpojumus un piedāvājumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50157094sec.