Viedoklis: kura valsts šogad piedāva karstākos vasaras atvaļinājumus?

Latvijas vasara šogad iedzīvotājus nav priecējusi ar kārtīgu svelmi, siltiem saules stariem un iespēju baudīt patīkamus vasaras vakarus pie dabas vai kādas pilsētas kafejnīcas terasē, malkojot vēsus dzērienus - laikapstākļi šovasar kopumā līdz šim ir bijuši diezgan nepatīkami. Arī tiem, kuri savu atvaļinājuma laiku bija plānojuši pavadīt kādā siltākā zemē, dažos gadījumos ir nācies krietni apdomāties, jo atsevišķās valstīs norisinājās kādi nepatīkami starpgadījumi. Kā piemēru tam var minēt tūristu iecienīto Grieķiju,  kura šo vasaru aizsāka ar nopietno valsts budžeta problēmu risināšanu. Vaicājām Latvijas tūroperatoru un tūrisma aģentūru pārstāvjiem - kāda īsti ir šī brīža situācija ar ceļojumiem uz Grieķiju, Ēģipti un citām problēmu skartajām zemēm, kuras līdz šim tik loti bija iecienījuši tūristi no Latvijas, kādas alternatīvas vai ieteikumus vasaras ceļojumiem šobrīd piedāvā vadošie tūroperatori un aģentūras, kā arī - kuri ir šī brīža populārākie galamērķi?

Enriko Ružickis, Novatours pārdošanas direktors:

Problēmas nav ietekmējušas cilvēku interesi par šīm valstīm, joprojām liels skaits tūristu dodas uz tādam zemēm kā Grieķija vai Ēģipte, kas šobrīd it kā atrodas saspīlēta situācijā. Šobrīd daudz citu alternatīvu piedāvājumu nav, jo liela daļa klientu ceļojumus iegādājas iepriekšpārdošanā, līdz ar to šobrīd ir iespējams dabūt pārsvarā tikai to, kas ir palicis pāri. Nav iespējams runāt par to, ko klienti varbūt gribētu, bet par to, kas šobrīd ir pieejams. Pieejami ir arī citi ierastie maršruti, piemēram, Turcija, Bulgārija, Krēta, kā arī jaunāki – Korfu un Almerija, tūristi šīs iespējas izmanto. Savukārt Ēģipte parasti ir pieprasīta ziemas mēnešos, ko tūristi parasti sāk izplānot sākot ar oktobri. Protams, vasara šogad nav silta, un šis ir vasaras atvaļinājumu laiks ir visā Eiropā, līdz ar to arī cenas nav zemas. Daudzi uzskata, ka ar šī brīža situāciju Grieķija paliks lētāka, bet tā nav. Varbūt paši tūristi pēc tam ziņo, ka kādi produkti ir palikuši lētāki, taču, kas saistīts, piemēram, ar viesnīcām vai ekskursijām, viss ir palicis nemainīgs. Arī bankas strādā, ir iespējams gan norēķināties ar karti, gan veikt naudas izņemšanu bankomātos.

Jeļena Serebrjakova, Nikos Travel īpašniece

Šobrīd ļoti pieprasīti ir braucieni ar autobusiem tepat uz kaimiņvalstīm, Lietuvu, Igauniju. Tā kā ir skolēnu brīvlaiks, daudzi brauc, piemēram uz delfināriju, Tartu. No silto zemju piedāvājuma, viennozīmīgi pirmajā vietā ir Turcija. Šobrīd pat bieži rodas situācijas, kad zvana klients un vēlas pasūtīt biļetes uzreiz – uz nākamo, aiznākamo dienu. Arī no Grieķijas īsti neviens nebaidās, daudzi klienti, kas dodas uz, piemēram, Krētu, šī brīža krīzes problēmas nejūt. Ir jau arī cilvēki, kas tomēr zvana, prasa, nedaudz baidās, bet aizbrauc tāpat  un atgriežas ļoti apmierināti. Visi problemātiskie notikumi jau parasti notiek galvaspilsētas apvidū, Atēnās, Grieķijas salās parasti viss ir diezgan mierīgi. Ieteiktu klientiem jau laicīgi sākt apdomāt iespējas ziemas mēnešu braucieniem, laicīgi pasūtīt biļetes, teiksim, uz Kanārijām. Ja ne tagad, tad varbūt vasaru mēģināt noķert vēlāk- ziemā.

Arno Ter-Saakov, Alida Turs prezidents

Nav absolūti nekādu problēmu ar braucieniem uz Grieķiju, visi joprojām dodas, nekas nespēj to ietekmēt. Tas, ka šobrīd ir kaut kādas problēmas ar ceļojumiem uz šo zemi ir baumas un nepatiesība. Arī ar bankām neredzu nekādu problēmu, mums ar to nav nekāda sakara. Ja nu kāds tomēr kāds baidās doties uz Grieķiju krīzes dēļ, tad, vajag atcerēties, ka mūsu valūta ir eiro. Varbūt savlaicīgi var jau pirms brauciena izņemt skaidru naudu, samazinot risku iekulties problēmās. Joprojām vispopulārākie galamērķi ir Turcija – Antālija, tāpat arī Grieķija – Krēta un citas salas. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29230499sec.