Viedoklis: Cik daudz par Latviju zina pasaulē vadošās tūrisma izstādes ITB Berlin apmeklētāji?

Tūristu skaits, kas ierodas apceļot Latviju, iepazīt mūsu valsts kultūras bagātību un vēsturisko mantojumu, ik gadu pieaug. Tūrisma nozares profesionāļi ik gadu piedalās izstādēs, kurās motivē intereses izaugsmi par Latviju. Jautājām tiem, kādi ir interesentu populārākie jautājumi, viesojoties Latvijas stendā.


TIC vadītāja Una Libkovska, Ventspils Tūrisma informācijas centrs

ITB Berlin izstādē piedalos jau vairākkārt un, atgriežoties no tās, ir patīkami secināt, ka Latvijas atpazīstamība ir kļuvusi vēl plašāka. Kā zināms, arī statistikas dati liecina, ka tūristu skaits pēdējos 3-5 gados mūsu valstī ir pieaudzis. Izstādes apmeklētāji kuplā skaitā visas tās norises dienas interesējās gan par Latviju, gan par Baltijas valstīm kopumā. Populārākie jautājumi no izstādes apmeklētājiem bija par satiksmi – par prāmjiem, jahtu ceļojumu iespējām. Daudzi jautāja par veselības tūrismu, kā arī interesējās, vai Latvijā ir Nacionālie Dabas parki un dabas takas, kur var doties pārgājienu mīļotāji. Tāpat daudzi jautājumi izskanēja par velomaršrutiem Kurzemē – par to, vai celiņi ir marķēti un cik daudzveidīgi ir šie maršruti. Tā kā pamatā ceļotāji izvēlas iepazīt visas trīs Baltijas valstis, jautāts tiek arī par ceļošanu ar automašīnu. Visvairāk Latvijas stendu apmeklēja Vācijas interesenti, kā arī Somijas, Igaunijas un pat Āzijas apmeklētāji. Pirmās trīs izstādes dienas tika veltītas biznesa partnerībai, kuru laikā tiek slēgti sadarbības līgumi. Patīkami apzināties, ka jautājumi "Kas ir Latvija un kur tā atrodas" principā nu vairs ir reti sastopami. Tā vietā interesenti jautā, kādas ir atšķirības starp visām trim Baltijas valstīm un kas ir tie objekti, kurus noteikti jāredz ikvienam.

Atpūtas braucienu nodaļas vadītājs Normunds Lams, ceļojumu aģentūra "Baltic Travel Group"

Patīkamākā atziņa, ko esmu atvedis no izstādes ir sajūta, ka Latvija kā tūrisma produkts ir ļoti atpazīstama un pievilcīga. Tā kā pamatā darba attiecībās komunicējam ar biznesa vides cilvēkiem, secinu, ka ārvalstu esošie un potenciālie biznesa partneri labi pazīst Latviju un Baltijas valstis. Tūrisma nozares profesionāļi ir pazīstami ar Latvijas kvalitātes zīmi, tādēļ ir patīkami būt vienam no šīs valsts vārda nesējiem pasaulē. Populārākie jautājumi, kas izskanēja izstādes ITB Berlin laikā, bija par jaunumiem – kādas inovācijas ir tūrisma objektos, vai ir jaunas apskates vietas. Daudzi jautājumi, kas tika vērsti mūsu virzienā, izskanējuši ar domu sadarboties ar Latviju biznesa līmenī. Baltic Travel Group intensīvi darbojās, bez apstājas tiekoties ar potenciālajiem klientiem izstādes laikā, ka jāatzīst – darīt un redzēt bija patiešām daudz ko! Kopumā novērojama tendence, ka izstādes apmeklētāji meklē jaunus ceļojumu virzienus, kas saistās ar pēdējā laika draudiem bīstamajos reģionos. Kā, piemēram, Turcijas valsts tika pārstāvēta ar vienu nelielu stendu un žurnālistiem. Acīmredzami, šobrīd tiek meklēti jauni risinājumi tūristu uzticības stiprinājumam. Kopumā izstādi vērtēju kā ļoti pozitīvu, jo esam patiešām interesants mērķis ceļotājiem un saviem biznesa sadarbības partneriem. Vien neslēpšu, ka tūristu skaits, kas brauc tikai uz Latviju, ir salīdzinoši mazāks par skaitu, kas izvēlas ceļot uz Baltijas valstīm kopumā. Te jāatzīmē kāds trūkums - Latvija pamatoti var lepoties ar daudzām viesnīcām, kas spēj nodrošināt naktsmītnes lielam skaitam tūristu sezonas laikā, savukārt disbalansu rada tieši viesnīcu trūkums Igaunijā un Lietuvā, kas intensīvas sezonas laikā ir mīnuss izvēles veikšanā tiem tūristiem, kas vienlaicīgi vēlas apceļot visas trīs Baltijas valstis. Tādēļ ceru uz situācijas maiņu un pozitīvu attīstību – tieši tāpat raugos uz jauno sezonu kopumā, jo Latvija ir lielisks tūrisma produkts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81518388sec.