Viedoklis: Kā Latvijas pilsētas gatavojas velotūrisma sezonai?

Ir sācies pavasaris un Latvijas ceļos parādās arvien vairāk cilvēki, kas izbauda velopriekus un dodas tuvākos un tālākos maršrutos. Jautajām Latvijas pilsētu Tūrisma Informācijas Centru pārstāvjiem, kā tie gatavojas uzņemt velotūristus savā pusē.


TIC vadītāja Irēna Kjarkuža, Preiļu Tūrisma Informācijas centrs

Preiļu puse var lepoties, jo pilsētas viesiem, velotūrisma mīļotājiem un arī mūsu aktīvajiem iedzīvotājiem, esam sagatavojuši 7 dažādus maršrutus, kas ir marķēti un tiem ir izveidotas kartes, kuras var apskatīt gan mūsu mājaslapā, gan arī dabūt, viesojoties Tūrisma Informācijas centrā. Maršruti tapuši, sadarbībā ar Dekaini.lv, kas piedāvā arī laivu maršrutus un īri visiem ūdens piedzīvojumu kārotājiem. Veloprojekta ietvaros, iespējams arī iznomāt velosipēdus, lai ikviens gribētājs var baudīt mūsu pilsētu un novadu, iepazīstot to īpašā veidā – braucot ar velosipēdu. Ik gadu 1. maijā pilsētā rīkojam velobraucienu kurā gan jauni un veci, gan lieli un mazi var doties pilsētas apkaimes iepazīšanā. Maršruts katru gadu tiek veidots citādāks, kā iepriekš un to izstrādā Preiļu pilsētas sporta organizatori. Mīļi aicinām ikvienu ciemoties pilsētā, kas der gan gardēžiem, jo esam Latvijas siera galvaspilsēta, kā arī pilsētā, kur gan lieli, gan mazi uz mirkli var iejusties pasaku valstībā, kur mīt lelles, karaļvalsts princeses un prinči!

Sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Strazdiņa, Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Jelgavas pilsētā, novadā, kā arī Ozolniekos ir izveidoti aptuveni 10 marķēti velomaršruti, tādējādi velosipēdu cienītājiem radīts lielisks veids, ka iepazīt pilsētu  un tās apkaimi. Maršrutus iespējams lejupielādēt mājaslapā visit.jelgava.lv, kā arī saņemt noderīgu informāciju, viesojoties pie mums, tūrisma centrā. Maršruti un brošūras atrodamas latviešu, krievu, angļu un vācu valodās. Esam novērojuši, ka velosezona ir sākusies un pirmie velotūristi jau ir viesojušies pie mums un jautājuši par maršrutu iespējām. Ik gadu sniedzam noderīgu informāciju ne vien Latvijas ceļotājiem, bet arī velobraucējiem no Vācijas, Polijas un citām valstīm. Viņi vienmēr jautā, kādi ir interesantākie ceļi, pa kuriem nokļūt nākamajā, pašu izvēlētajā mērķī. Sparīgi gatavojamies vasaras sezonai un kā katru gadu, arī šogad Jelgavā paredzēts smilšu skulptūru festivāls, interesanti piedāvājumi gardēžiem, un citi pasākumi.

TIC attīstības vadītāja Andra Magone, Cēsu Tūrisma attīstības un informācijas centrs

Jāatzīst, ka mūsu pilsēta, lai arī ir ārkārtīgi romantiska un tajā valda skaista vēsturiskā plānojuma elpa un vide, paši savu maršrutu, kas vijas cauri pilsētai, vēl neesam izveidojuši. Šobrīd aktīvi risinām jautājumu par ceļu pārplānošanu, lai varētu pilsētu pielāgot draudzīgu velosipēdistiem – gan vietējiem, gan pilsētas ciemiņiem. Tomēr, tā kā šo velotūrismu nevaram pilnībā izslēgt, jo tas gūst aizvien lielāku popularitāti, sadarbojamies arī ar citiem novadiem un cenšamies kaut daļu posma iekļaut arī no mūsu puses. Sasparojāmies un izveidojām arī vienu ļoti skaistu veloposmu Vairas pagastā, kas nodēvēts par "Vairas ainavām".  Maršruts ir marķēts un atbilstoši sagatavots, lai tā posmā gūtu visu vajadzīgo informāciju. Ceram, ka gatavojoties Cēsu jubilejas svinībām, paralēli izveidosim pilsētu draudzīgāku velobraucējiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.21543288sec.