Viedoklis: Kas dzērienkartēs slēpjas zem nosaukuma «krāna ūdens»?

Apmeklējot vietējos restorānus, kafejnīcas, kā arī bārus, remdējot slāpes, jo īpaši karstā laikā, nereti palūdzam arī ūdeni. Apskatot dzērienkartes, viegls negāzēts ūdens, ko pasniedz no karafes, tek dēvēts par "tape water" jeb krāna ūdens. Aptaujājām restorānu pārstāvjus, lai noskaidrotu, kas slēpjas zem šīs pozīcijas un cik bieži viesi jautā pēc šī ūdens.

Direktore Dana Gritāne, "Restorāns 3"

Mūsu restorānā ir izveidota īpaša ūdens attīrīšanas sistēma un krāna ūdens tiek dēvēts par avota, tādēļ viesiem nav ne mazākā iemesla satraukumam par nosaukuma burtisku tulkojumu. Katram mūsu viesim veidojam individuālu pieeju un noskaidrojam to vēlmes attiecībā gan uz ēdieniem, gan dzērieniem. Piedāvājam arī citronu, kas sniedz papildus atsvaidzinošus sajūtu. Šobrīd pieprasītāki par visiem citiem dzērieniem ir mūsu pašu gatavotie morsi jeb limonādes – īpaši iecienīts ir rabarberu morss. Pielāgojamies sezonai un, izmantojot Latvijas dabas garšu, veidosim līdzīgus dzērienus arī turpmāk – no zemenēm, jāņogām, upenēm, cidonijām, smiltsērkšķiem un citiem augļiem un ogām. Vēl ļoti aktuāla šobrīd ir mūsu gatavotā gaiļbiksīšu aukstā tēja. Tiem, kas vēlas iegādāties konkrēta tilpuma ūdeni, ir iespēja izvēlēties negāzēto "Lielbātas" vai atspirdzinošo un gāzēto "SanPellegrino" ūdeni. Ikviens var baudīt sev vēlamos slāpju remdētājus – šobrīd aktuāli kļūst arī atspirdzinošie dzērieni, alus, baltvīns, tomēr kā novērojām, skābenās augļu un ogu limonādes ikreiz gūst vislielāko popularitāti.

Īpašniece Astrīda Arklone, restorāns "Taverna"

Savā latviskajā restorānā ikvienam sniedzam iespēju baudīt gan gāzētu, gan negāzētu avota ūdeni, ko iegādājamies no mūsu uzticamā partnera "Venden". Esam droši par tā nemainīgo kvalitāti un droši ļaujam tajā pārliecināties arī mūsu restorāna viesiem. Lai arī vispieprasītākais ir vienkāršs ūdens bez īpašām piedevām, šad tad kāds palūdz kādu latvisku piedevu. Tad pievienojam piparmētras vai kādas konkrētajā laikā ražā esošās ogas. Protams, papildus atsvaidzinošo sajūtu sniedz arī citrons. Īpaši pieprasīts pēdējā laikā kļuvis arī šī brīža dārzu karalis – rabarbers, kas vērtīgs ar daudziem vitamīniem. Ar lielāko prieku remdējam gan latviešu, gan ārzemju viesu slāpes saulainajā un karstajā pavasarī un vasarā.

Restorāna vadītāja Ilze Silova, "Gastrobārs T73" un "Sezona"

Protams, ka mūsu restorānos ir iespējams veldzēties un ikviens var pasūtīt arī tā saucamo "krāna" jeb avota ūdeni. Lielākiem pasākumiem ārpus mūsu restorāna, piemēram, banketiem, mēdzam arī šo ūdeni pārdot. Mūsu restorāna viesi ir īpaši iecienījuši ūdeni ar citrona, gurķu, piparmētru, ogu un augļu garšām. Restorānā "Sezona" ir iespējams iegādāties ūdeni, ko mums sagādā "Eden", savukārt "Gastrobārā T73" ļaujam veldzēties ar "Sudraba ūdens" sagādāto ūdeni. Pie biznesa pusdienām glāzi ūdens ir iespējams saņemt bez maksas. Ikvienam ir iespējams iegādāties arī ūdeni pudelēs – gan gāzēto, gan negāzēto. Šobrīd, kad ārā valda tveice, īpaši iecienītas ir mūsu pašu gatavotās atspirdzinošās limonādes ar sezonālajiem augļiem un ogām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Latvija
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44389701sec.