Četri koši galamērķi karnevāla svinēšanai Karību salās

Vārdu “karnevāls” parasti saista ar Riodežaneiro, bet Karību salās tam ir tikpat liela nozīme. Katrai Karību salai ir sava vēsture, virtuve, kultūra, šie faktori ietekmē arī salā notiekošo karnevālu. 

Daži karnevāli notiek februārī, citi vasarā, bet viena lieta tiem visiem ir kopēja – iespēja izjust karnevāla burvību kā vietējam iedzīvotājam.

Kurakao
Dunoši afrikāņu ritmi pārņem visu karnevāla teritoriju. Mūzika un karnevāla atmosfēra ir dzīvīga, bet ne tik “pikanta”, kā uz citām salām. Tādēļ šo karnevālu ir iespējams apmeklēt kopā arī ar bērniem. 

Karnevāls risinās februārī, lielu uzmanību pievēršot atklāšanas un noslēguma parādēm. Vairāk nekā 60 soļojošu grupu straume maršē lejup pa Vilemstades ielu, ievedot skatītājus filmu cienīgos skatos. Divas lieliskas vietas, kur baudīt šo skatu ir Carnival Dome pie parādes sākuma un Carnival Tribune tās beigās. Kurakao mērķis ir sniegt prieku un ļaut izklaidēties ikvienam tās apmeklētājām, viņu filozofija – “dzīvo un ļauj dzīvot”. 

Trinidada
Trinidada ir Karību jūras valstu karnevālu meka. Februārī nesavaldīgā, multikulturālā izrāde sākas ar J'ouvert (svinībām par godu dienas iesākumam), tajā cilvēki viens otru apmētā ar krāsām. Svinības kulmināciju sasniedz brīdī, kad ielās iziet parādes dejotāji – vairāki tūkstoši trūcīgi tērpti dejotāji vienojas pulsējošā soca dejā. Cita Trinidadas karnevālam raksturīga lieta ir mūzikas instrumenti, ko vietējie gatavo no tērauda pannām. Tām par godu notiek vairāki konkursi, kuri noslēdzas karnevāla sākumā.  

Svētā Lūcijas sala
Pazīstama pēc saviem augstajiem kalniem, elpu aizraujošajām pludmalēm un pasaules klases džeza festivālu, Svētajā Lūcijas salā karnevālu organizē vasarā pirms gavēņa, kā pēdējo iespēju izklaidēties. Šis karnevāls ir mazāks, vairāk intīms, bet, kā jau visos karnevālos ierasts, tā kulminācija ir dalībnieku parādes. 

Barbadosa
Karnevālu Barbadosā gluži nevar saukt par karnevālu šī vārda vistiešākajā nozīmē. Barbadosā karnevāls ir ražas svētki, turklāt šie svētki ir tik nozīmīgi, ka tos atzīmē kā visas valsts svētkus. Kā jau var noprast, svētkus svin ražas novākšanas beigās, augustā. Soca mūziķu konkursi, dejotāju parādes, ražas karaļa un karalienes kronēšana un laivu braucieni ir tikai daļa no neskaitāmajām izklaidēm, kas veido šo karnevālu. Turklāt jūs pat varētu sastapt popzvaigzni Rihannu, kas bieži vien atgriežas dzimtenē tieši karnevāla laikā!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46600914sec.