Pieci aizraujoši galamērķi īstiem dabas un dzīvnieku mīļiem

Nevarat savu dzīvi iedomāties bez dzīvnieku klātbūtnes? Vēlaties sastapties aci pret aci ar pandu, šimpanzi vai pat vali? Tad noteikti iepazīstieties ar pieciem visnotaļ aizraujošiem galamērķiem, kuros jūs sagaidīs dažādi interesanti dzīvnieki!

Šimpanžu vērošana Tanzānijas džungļos
Pateicoties pētnieces Džeinas Gūdalas pētījumiem par šimpanžu uzvedību, izveidots Gombes nacionālais parks Tanzānijā, kurā varat aplūkot šimpanzes brīvā dabā. Sēžot šeit starp džungļu kokiem, iespējams vērot, kā šimpanzes aprūpē viena otru, izmanto rīkus, lai iegūtu pārtiku, un veic citas cilvēkiem tik raksturīgas darbības. Lai arī katras atvēlētās dienas šimpanžu vērošanas laiks ir ļoti īss, tomēr tā ir pieredze un sajūtas, ko atcerēsieties visu mūžu. 

Brauciens suņu pajūgā Skandināvijas arktiskajos plašumos
Sāmu tradicionālais taigas balto, plakano līdzenumu un aizsalušo ezeru šķērsošanas veids – iesēšanās pūkaino Sibīrijas haskiju vilktajās ragavās. Šeit viss izskatās sirreāli – tik tikko var atšķirt ledus kalnus, sniega apraktās priedes, aizsalušos ezerus. Ja jums nepietiek ar izbraukumu suņu pajūgā, varat pavadīt laiku kopā ar sāmiem, kļūt par liecinieku tradicionālajai ziemeļbriežu audzēšanai, vienlaikus vērojot mazo haskiju apmācības, un vakaros – krāšņas ziemeļblāzmas.  

Lielo pandu aprūpe Ksianā, Ķīnā
Šie melnbaltie pūkainīši cīnās par izdzīvošanu, bet jūs varat viņiem izpalīdzēt, turklāt piekļūt pavisam tuvu un sadraudzēties – Lou Guan Tai ciemā, kas atrodas pusotras stundas braucienā no Ksianas, katru dienu ir iespējams barot un tīrīt pandu mītnes. Lai arī tas šķiet smagi un netīri, tā nebūt nav – viss smagums zudīs līdz ieraudzīsiet mīlīgās pandas rotaļājamies un graužot bambusa zariņus. Ja pandas vēlēsies, jūs varēsiet iesaistīties viņu rotaļās.    

Vaļu vērošana Kaikourā, Jaunzēlandē
Jūs atrodaties uz katamarāna. Vienā pusē atrodas kalnu milži, otrā pusē līdz pat horizontam plešas okeāns, aiz kura tas satiek dzidri zilās debesis. Pēkšņi ūdens paveras it kā okeāns sāktu vārīties. Jūs ieraugāt vaļa gigantisko galvu, no tās debesīs izšaujas ūdens strūkla. Nākošais, ko redzat, ir vaļa milzīgā Y-formas aste, kas ieslīd atpakaļ okeāna ūdeņos. Vai nav iespaidīgi? Valis atkārtoti iznirst un ienirst, līdz nespējat vairs to saskatīt. 

Haizivju un dzeloņraju barošana Austrālijā
Neraizējaties, šīs nav “Žokļu” stila lielās baltās haizivis, bet gan dresēti haizivju un dzeloņraju mazuļi. Apmeklējot ūdens centru Austrālijā, jūs gūsiet iespēju pabarot un paglāstīt haizivju un dzeloņraju mazuļus, kamēr tie kutina jūsu ūdenī iemērktās kājas. Dzīvnieku ēdienkartē ietilpst astoņkāji, nelielas zivis, gliemji, vēžveidīgie, ar kuriem jūs varat pabarot izsalkušās mutes. Tas ir pietiekami droši arī bērniem. Ja tomēr neesat pārliecināts, ūdens iemītniekus varat barot arī no baseina malas, bet, protams, tas nav tik jautri, kā būt ūdenī tik tuvu, lai varētu pārlaist roku pār ūdenī zaigojošo haizivju ādu. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Kaļķu vārti
,


Estravel Latvia
,


Trakai TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15431285sec.