Iepazīsti Puerto Princesa pazemes upi, kura atrodās Filipīnās

Dziļi pazemē uz  Palawan salas Filipīnās slēpjas Puerto Princesa upe. Upe ir UNECSO pasaules mantojuma objekts, jo šī ir garākā pazemes upe uz kuras ir iespējams kuģot. Lūk viss, kas jums jāzina par šo īpašo upi.

Pazemes upe? Kā tas iespējams?

Patiesībā upe plūst zem Svētā Paula kalnu grēdas, kas atrodas rietumos no Palawan salas. Upe tek cauri virknei kambaru un dobumu, kuri ir veidojušies vairāku miljonu gadu atpakaļ. Tā ir alu sistēma, kas zem kalna vijas aptuveni 24 km garumā, un pati upe tek caur kalnu grēdu 8,2 km garumā. Šī ir ne tikai viena no garākajām pazemes upēm, bet arī viena no nedaudzajām upēm, kas izplūst uz jūru. Upe un alu sistēma ir mājvieta diezgan sarežģītai ekosistēmai, kas ir pielāgota tā, ka ir iespējams dzīvot šādos apstākļos. Pie tam šeit ir atrodamas tādas sugas, kas nedzīvo nekur citus pasaulē. Piemēram, nekur citur pasaulē neredzēti lieli zirnekļi, krabji, zivis un čūskas. Tomēr vienīgie dzīvnieki, ko jūs varētu sastapt šajā alā ir sikspārņi un bezdelīgas.

Vai ir vērts doties ceļojumā Puerto Princesa pazemes upi?

Jā, pilnīgi noteikti. Tā ir interesanta pieredze un iespēja pārbaudīt savu baiļu līmeni. Brauciens pa šo upi ir kaut kas neaizmirstams un vienreizējs. Iedomājieties, jūs iekāpjat laivā un laivinieks ved jūs pa šo upi. Vienīgas gaismas avots ir lukturis, kas ir laivas priekšā, lai laivinieks redz kur airēt, tikmēr jūs dzirdēsiet klakšķus, spārnu švīkstoņu, ko rada sikspārņi. Dzirdēsiet ūdens pilienus, kuri atsitas pret ūdens virsmu. Ieraudzīsiet skaistas lāstekas, kuras veidojis kaļķakmens. Ja vēlaties apskatīt šo skaisto vietu, tad ziniet, ka jūs tiksiet ievests tikai līdz 4 km atzīmei. Un ja vēlaties apskatīt visu upi, tad ir jāpiesakās krietnu laiku iepriekš uz šo tūri. Tas ir tādēļ ka pēc 4 km atzīmes tālāk nav iespējams doties ar laivu, jums būs jāpeld pārējais posms. Pašas alas apskatīšana ir kaut kas skaists un neparasts, bet vēl ir iespēja apskatīt kaļķakmens krastus no jūras puses, pastaigāties pa nacionālo parku.

Kā var nonākt šajā alā?

Izkāpšanas punkts Filipīnās būs mazs ciemats Sabang, kurš atrodas aptuveni 40 km attālumā uz ziemeļiem no galvaspilsētas salas – Puerto Princesa. Jūs varat izvēlēties, vai palikt šajā pilsētiņā, vai doties tālāk uz galvaspilsētas salu un visu apskatīt. Varat apmesties Sabang piedāvātajās viesnīcās un kūrortos, vai arī pludmales būdiņās, kas šeit maksā lēti. Svarīgi ir ņemt vērā to, ka, ja vēlaties apskatīt pazemes alu visā garumā, tad jums ir jāiegūst atļauja, kuru iegūt var pāris dienās. Pa to laiku varat apmeklēt Sabang pilsētā piedāvātās ekskursijas, braukt ar laivu vai vienkārši sauļoties pludmalē.

Kas vēl jāzina ja vēlies doties šajā ceļojumā?

Tūre uz Puerto Princesa maksā aptuveni 1800 peso vienam cilvēkam. Šajā cenā ir iekļauts transports uz un no salas, atļauja doties tūrē pa alu, pats laivu brauciens, gids un pusdienas. Tiem, kas ir apmetušies uz Sabang salas, ir iespēja iegādāties tūri tur par lētāku naudu, jo cenā netiek iekļautas pusdienas. Kā arī ir iespēja nopirkt alas apskates biļetes tieši pie alas, kas maksā 40 peso vienai personai, tikai jārēķinās ka austiņas kurās tiks stāstīti stāsti par alu būs jāpiemaksā papildus summa. Pirms kāpsiet laivā jums tiks izsniegta ķivere, glābšanas veste un tā jums būs jānēsā visu tūres laiku, kura ilgst līdz 45 minūtēm. Atcerieties, ka alā jāsaglabā klusums un nevajadzētu sarunāties, jo pie alas grieztiem karājas ļoti daudz sikspārņi un ķivere ir paredzēta tam, lai viņu izkārnījumi neuzkristu jums uz galvas. Audio rokasgrāmatā jūs uzzināsiet par alu, upēm un dzīvniekiem, kas šeit mitinās, kā arī varēsiet izbaudīt mūziku, kas radīs atmosfēru laivu braucienam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rēzeknes pilsētas TIC
,


Dobeles novada TIC
,


Skrundas muiža
,


Atpūtas komplekss “Miķelis”
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16151309sec.