Fēru salās trūkst sieviešu - vietējie sievas meklē Āzijā

Fēru salas (Faroe Islands) ir arhipelāgs, kas atrodas starp Norvēģu jūru un Atlantijas okeāna ziemeļu daļu, apmēram pusceļā starp Norvēģiju, Skotiju un Islandi.

Salu kopējā platība ir 1400 kvadrātkilometru un tajās dzīvo aptuveni 50 000 iedzīvotāju. Salas ir autonoma Dānijas province kopš 1948. gada, kas arī lielāko daļu jomu pārvalda autonomi – sektori, par kuriem rūpējas Dānija, ir aizsardzība, policija, tieslietas, nauda un ārlietas. Salām ir arī savi pārstāvji Dānijas parlamentā.

Fēru Salas neietilpst Eiropas Savienībā vai Šengenas zonā, taču ceļojot starp Fēru Salām un jebkuru Šengenas valsti nav robežkontroles.

Tomēr šobrīd salas ir nonākušas īpatnējā situācijā – uz salas trūkst sieviešu, tāpēc salās dzīvojošie vīrieši dodas meklēt sievas ārpus salām. Kā iemesls šim fenomenam tiek minēts jauniešu aizplūšana no salām – tas arī ir iemesls, kāpēc samazinās salās dzīvojošo cilvēku skaits. Īpaši šis fenomens novērojams sieviešu vidū, kurām ārpus salām ir vairāk karjeras un izglītības iespējas. Šobrīd salās sieviešu ir aptuveni par 2000 mazāk nekā vīriešu. Tas, savukārt, liek vīriešiem doties meklēt sievas kur citur. Kā populārs galamērķis šobrīd ir izvēlētas Āzijas valstis – Taizeme un Filipīnas. Tas skaidrojams ar to, ka šajās valstīs ekonomiskā un demogrāfiskā situācija pamudina sievietes būt atvērtākām iespējai pārvākties pavisam uz otru pasaules malu, kā arī pavisam vienkārši - vīriešiem patīkot aziātes.

Šādi ceļojumi pēc sievietēm novērojami jau pāris gadus un šobrīd Fēru salās dzīvojot jau aptuveni 300 šādi atrastas sievas. Ierastākais ceļš pārim satikties esot caur interneta randiņu servisiem.

Kā lielākās problēmas ar šādu pārvākšanos, Āzijas sievas min klimata maiņa – Fēru salās esot ļoti auksts, salīdzinot ar klimatu Filipīnās vai Taizemē, kā arī kultūras atšķirības. Fēru salu pārvalde arī ir atzinīgi novērtējusi to, ka šādi tiek risināta esošā dzimumu proporcijas nevienlīdzība, kā arī paudusi gatavību dažādos veidos palīdzēt šīm sievietēm integrēties.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11482382sec.