Izmēģini šovasar sērfošanu – 10 interesanti galamērķi visā pasaulē

Sērfošana un sērfotāju dzīve līdzcilvēku acīs allaž bijusi tādas kā romantisma auras apņemta – okeāns, viļņi, saule, iedeguši, labi trenēti augumi, nevērīgs šiks, vakari pludmalē pie ugunskura, neizstāstāma kopības sajūta … Pasaulē ar sērfošanu ir aizrāvušies daudzi tūkstoši cilvēku, arī Latvijā netrūkst aizrautīgu jauniešu (bet sērferi, kā zināms, ir visu mūžu jauni), kam tuvs šis saistošais sporta un atpūtas veids. Tiesa, mūsu jūras piekrastē reti kad ir sērfošanai kaut nedaudz piemēroti apstākļi ,  ķert labos viļņus jādodas citur pasaulē.  Ja arī jūsu sirdī mīt klusa vēlēšanās spert pirmos soļus uz dēļa, varbūt tieši šī vasara ir īstais brīdis to beidzot īstenot!

Šim nolūkam, piedāvājam ieskatu labākajos sērfotāju galamērķos visā pasaulē. Daži no tiem ir īsti sapņu mērķa cienīgi, bet daži savukārt – gluži reāli sasniedzami.

1. Bairona līcis, Austrālija

Austrālija laikam ir katra sērfotāja “lielais sapnis”. Simtiem kilometru garas smilšu pludmales, simtiem aizrautīgu sērfotāju, jau kopš pagājušā gadsimta septiņdesmitajiem attīstījusies īpaša sērfotāju kultūra, bāri, veikaliņi. Mūžīgas saules, mūžīgu svētku sajūta.

2. Haleiva, Havaju salas, ASV

Arī Havaju salas pieder pie sapņu galamērķiem, bet Oahu salas ziemeļu piekraste ziemas sezonā pulcē arī pašus, pašus spējīgākos un drosmīgākos sērfotājus, jo šī vieta slavena ar saviem 15 metrus augstajiem, bīstamajiem viļņiem. Haleivas pilsētiņa, kas lepojas ar pasaules neoficiālās sērfošanas galvaspilsētas titulu, atslodzei piedāvā arī interesantas kafejnīcas un mākslas galerijas.

3.Santa Krusa, Kalifornija, ASV

Amerikāņi ir aizrautīgi sērfotāji, un arī labu sērfošanas pludmaļu viņiem netrūkst, jo īpaši Kalifornijā un Floridā. Viena no vecākajām un ikoniskākajām vietām ir Santa Krusa mazliet vairāk kā 100 kilometrus uz dienvidiem no Sanfrancisko. Šī pludmale ir atpūtnieku vidū iecienīta jau vairāk kā simts gadus, un šeit esot tā vien prasās uzēst visur tirgoto cukurvati, un izbraukt “amerikāņu kalniņos” piekrastes izklaides parkā.

4. Essauoira, Maroka

Marokāņu pilsētiņa Atlantijas okeāna krastā ar grūti izrunājamo nosaukumu piedāvā no standarta priekšstatiem gluži atšķirīgu, interesantu sērfošanas un kultūras pieredzi, un turklāt ir visai sasniedzams mērķis gan attāluma, gan cenu ziņā. Arī daudzi latvieši to jau iecienījuši. Noteikti izstaigājiet arī vecpilsētu – tā ir iekļauta UNESCO kultūras mantojumā, un apburs jūs ar savām šaurajām ieliņām, baltajiem namiņiem, veikaliņiem, darbnīcām, tirgus kņadu, garšvielu smaržu. Vēl viens pluss par labu Marokai, protams, ir iespēja baudīt bezgala garšīgos tadžīnas ēdienus.

5. Bundorana, Īrija

Īriju tik bieži nemin saistībā ar sērfošanas galamērķiem , taču arī, kā to mēdz poētiski dēvēt, Smaragda salas rietumu krastā dzīve par un ap sērfošanu sit augstu vilni. Bundorana jau četras reizes bijusi Eiropas Sērfinga čempionātu mājvieta, un neatpaliek arī pilsētiņas saviesīgā dzīve. Autentiskie, šarmanti vecmodīgie īru krogi aicināt aicina, turklāt  sezonas laikā šeit mēdz spēlēt arī labākās Īrijas rokgrupas.

6. Nosara, Kostarika

Jau pati Kostarika ir kā paradīze zemes virsū, un tādas ir arī tās Klusā okeāna un Karību jūras pludmales. Paralēli lieliskām sērfošanas iespējām, Kostarikas sērfotāju ciematos  ir savdabīga, relaksēta un draudzīga atmosfēra – cilvēki atpūšas, skrien, nodarbojas ar jogu, rīko piknikus kopā ar bērniem un suņiem, kurina ugunskurus, sagaida fantastiskus saulrietus. Ja jums laimējies tur nokļūt, noteikti nelaidiet garām iespēju arī doties uz kādu no nacionālajiem parkiem, kur brīvā dabā sastopama īsta savvaļas dzīvnieku bagātība.

7. San Sebastjana, Spānija

Vēl viens no relatīvi viegli sasniedzamajiem galamērķiem – basku pilsētiņa Sansebastjana Spānijā. Vasaras mēnešos šeit ir lieliski piemēroti apstākļi sērfošanas iesācējiem, bet rudenī tur labāk doties pieredzējušiem adrenalīna medniekiem. Vēl šis reģions slavens ar savu kulināriju; tapu bāri ir lieliski, bet pašus izsmalcinātākos gardēžus gaida pirmais trīs Mišelina zvaigznes saņēmušais restorāns Spānijā Arzak.

8. Montaņjita, Ekvadora

Ja esat tik uzņēmīgs, lai aizkultos uz tālo nostūri otrā pasaules malā – Ekvadoru, tad tur Klusā okeāna piekrastē jūs gaida paslēpts dārgums – sērfotāju, mugursomnieku, saules mīļotāju un dažādu dēkaiņu iecienītā Montaņjitas pilsētiņa. Šo vietu “smagā” komercializācija vēl maz skārusi, dzīve rit dabiski un nesteidzīgi, pieejamas lētas naktsmītnes hosteļos un vietējais ēdiens pa taisno no virtuves.

9. Tofino, Kanāda

Sērfošana nav tikai dienvidnieku privilēģija, un rūdītus viļņu pavēlniekus aukstums nebaida. Viens no iecienītiem sērfotāju galamērķiem atrodas Kanādā, Vankūveras salas rietumu krastā. Simpātiska, nedaudz laucinieciska atmosfēra. Mazajos restorāniņos jums būs iespēja pusdienot kopā ar vietējiem zvejniekiem, bet īsta vētra šajos krodziņos saceļas, kad tiek translētas hokeja spēles ar Vancouver Canucks piedalīšanos.

10. Batu Karas, Indonēzija

Šis mazais, necilais un ne visai tīrais miestiņš ar dažām pludmales viesnīcām  ir sērfotāju un mierīgas atpūtas mīļotāju rūpīgi glabāts noslēpums. Tūristu autobusi šeit nepiestāj. Lekni zaļi džungļi, tirkīza zils ūdens, baltas pludmales, miers un klusums … sēžot šādā viedā pat gribas sev iekniebt – vai tiešām tā var būt patiesība ?  

 


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15473294sec.