Uzzini, kuras ir pasaules iespaidīgākās hokeja arēnas

Nu jau par gadu desmitos nostiprinājušos tradīciju ir kļuvis fakts, ka maija pirmā puse Latvijā paiet hokeja zīmē. Mūsu izlases atzīstamais sniegums pasaules elites līmenī ir iedvesmojis vairumu Latvijas iedzīvotāju pasaules čempionāta laikā par aizrautīgiem hokeja līdzjutējiem; arī tos, kas pārējā gada laikā pret šo spēli ir visai neitrāli noskaņoti.  Tad nu, atbilstoši vispārējai noskaņai , būtu interesanti uzzināt, kuras ir pasaulē iespaidīgākās hokeja arēnas.

Lai arī mums (vismaz reizi gadā)  liekas, ka dzīvojam pasaules hokeja galvaspilsētā, paskatoties plašāk, tā diemžēl laikam nebūs taisnība. Visvērienīgākās aktivitātes par un ap hokeju notiek okeāna otrā krastā, ASV un Kanādā,  un koncentrējas, protams, ap slaveno Nacionālo Hokeja līgu. Pat visa Eiropa kopā nobāl šīs varenības priekšā.

Pēc statistikas datiem, pasaulē ir 51 hokeja halle ar skatītāju ietilpību virs 15 tūkstošiem, un tikai piecas no tām atrodas ārpus Ziemeļamerikas kontinenta. Absolūtais vairums no šīm hallēm  ir mājvieta kādai no NHL komandām, kas nozīmē arī vētrainu, daudzskaitlīgu fanu atbalstu.  Absolūtā līdere gan ietilpības, gan arī citu parametru ziņā ir Bell Center arēna Monreālā, iespējams, visu laiku titulētākās un slavenākās hokeja komandas Montreal Canadiens mājas arēna – 21 288 vietas.  Šī leģendārā vieta, kas turklāt atrodas pašā Monreālas centrā, kur pieejami arī neskaitāmi pievilcīgi krodziņi, restorāni un izklaides vietas, aptaujās regulāri tiek atzīta arī par fanu iemīļotāko arēnu. Tikai vēl viena arēna pārsniedz 20 tūkstošu fanu ietilpību, Joe Luis Arena Detroitā, Detroit Reg Wings mājvieta – 20 027 skatītāju vietas. Tālāk seko 8 halles, kuru ietilpība pārsniedz 19 tūkstošus, un tās atrodas Čikāgā, Filadelfijā, Kalgari, Floridā (divas), Otavā, Sentluisā un Bulafo.

Tikai piecas no mēroga ziņā iespaidīgākajām hallēm neatrodas ASV vai Kanādā, bet gan Eiropā – pa vienā katrā šīm valstīm – Vācija, Šveice, Čehija, Baltkrievija un Horvātija. Lielākā no Eiropas hokeja hallēm ir neviena cita kā … Lanxess arēna Ķelnē, kas tik daudziem Latvijas hokeja faniem saistās ar gan priecīgām, dramatiskām atmiņām no 2001.gada čempionāta, un kur arī pašlaik norisinās pagaidām tikai un vienīgi mūs iepriecinoši notikumi, un arī fanu aktivitātes sitot augstu vilni. Lanxess arēnas ietilpība ir 18 500 vietas, un kopējā sarakstā tā ieņem 17.vietu. 35.vietā ar 17 360 vietu atrodas O2 arēna Prāgā, 40.vietā ir Bernes arēna (17 031), bet pasaules lielāko arēnu sarakstu noslēdz Minskas un Zagrebas arēnas, kuru ietilpība ir nedaudz virs 15 tūkstošiem .

Uz šā fona mūsu Rīgas arēna ar savām 10 300 vietām, protams, izskatās pieticīgāk, bet ne jau lielumā vien tā sāls, to jau mēs visi zinām!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.44787502sec.