Gardēžu neprāts – 10 pasaules dārgākās degustācijas ēdienkartes

Ko tik pasaules kaislīgākie gardēži nav ar mieru atdot, lai tiktu pie jauna, nebijuša, satriecoša garšas piedzīvojuma! Kamēr Rīgā, Valmierā un citviet Latvijā ar lieliskiem panākumiem norisinās Pavasara restorānu nedēļa, kur par ļoti saprātīgām cenām var nogaršot mūsu vadošo šefpavāru radošās domas lidojuma rezultātus, tapušus no pavasara dabas veltēm, ir pasaulē vietas, kur par restorāna apmeklējumu jāšķiras no tūkstoša un vairāk eiro personai.

Lai vienā apmeklējuma reizē gūtu pilnīgāku priekšstatu par jauna restorāna stilu un piedāvājumu, gardēžiem parasti tiek ieteikts izvēlēties tā saukto degustācijas ēdienkarti, kur apkopots labākais, interesantākais no restorāna piedāvājuma, un kas cenas ziņā ir izdevīgāk, nekā pasūtot ēdienus atsevišķi. Tomēr ne visur … Businessinsider.com ir izveidojis sarakstu ar pasaules dārgākajām, ekskluzīvākajām un izaicinošākajām restorānu degustāciju ēdienkartēm. Cenas dotas par maltīti divām personām, ASV dolāros, neskaitot nodokļus un dzeramnaudu; kur iespējams, pievienotas arī piemeklēta vīnu piedāvājuma cenas.  

10. Saison, San Francisko, Kalifornija, ASV

$796 diviem, 8-10 ēdieni (piemeklēti vīni $298 personai)

No vietējiem produktiem gatavotie ēdieni mainās katru dienu, atkarībā no tā, kas sezonā pieejams vai izaudzis pašu dārzā. Pašlaik, piemēram, topā ir redīsu “brīnums” – grillēti, plaucēti, svaigi.

9. Restaurant Le Meurice Alain Ducasse, Parīze, Francija

$828 dieviem, 5 ēdieni

Greznais restorāns, kura interjers atgādina Versaļas pili,  piedāvā franču augstā stila virtuvi. Aktuālajā piedāvājumā ir omārs, ķiplokos un murķeļos cepts cālis, dārzeņi sāls garoziņā.

7 – 8 . L'Arpege, Parīze, Francija

$848 diviem, 12 ēdieni

Restorāna piedāvājums galvenokārt koncentrēts ap pašu saimniecībā audzētajiem dārzeņiem. Visi ēdieni nudien ir trīs Mišelīna zvaigžņu cienīgi, bet šefpavāra “kroņa numurs” ir … ola! Viegli novārīts olas dzeltenums ar saldo krējumu, kļavu sīrupu, etiķi un garšvielām. Tam grūti noticēt, bet ir gardēži, kas dodas uz Parīzi tieši šī garduma dēļ!   

7-8.  Alain Ducasse au Plaza Athenee, Parīze, Francija

$848 diviem, 12 ēdieni

Šis elegantais restorāns ir viena no skaistākajām vietām Parīzē, kur ieturēt maltīti. Ēdieni tiek gatavoti pārsvarā no vienkāršām sastāvdaļām, bet ir neaizmirstami.

6. Guy Savoy, Paris, France

$860 diviem, 11 ēdieni

Restorāna piedāvātās garšas, serviss, precizitāte, it visas nianses ir tik izcili, ka ir atstātās naudas vērti. 11 kārtu degustācijas ēdienkartē “Krāsas, tekstūras un garšas” iekļauj tādus izmeklētus gardumus kā artišoku zupa ar melnajām trifelēm un baloža cepeti.

5. Joel Robuchon, Las Vegasa, Nevada, ASV

$890 diviem, 17 ēdieni

Ikviens ēdiens šeit pagatavots ar izcilu meistarību, sniedz bagātīgu garšu buķeti. Pat maize ar sviestu liks viesu garšas kārpiņām no laimes dejot. Īpaši izceļams stores kaviārs ar maigu ziedkāpostu biezeni un sparģeļu želeju.

4. Kitcho Arashiyama Honten, Kioto, Japāna

$978 diviem, 12 ēdieni

Katrs izcilā šefpavāra Kunio Tokuaka ēdiens ir kā mākslas darbs. Maltītes no vietējiem sezonas produktiem tiek pasniegtas uz oriģināliem antīkiem šķīvjiem un galda piederumiem. No restorāna loga paveras skaists, relaksējošs skats uz kalniem un upi, bet lielākai intimitātes pakāpei viesiem tiek piedāvātas arī atsevišķas tamtami istabiņas.

3. Masa, Ņujorka, ASV

$1,190 diviem; 20-25 ēdieni (piemeklēti vīni $250 personai)

Izslavētais Ņujorkas suši šefpavārs Masa Takayama Amerikai piedāvā pašu labāko, ko spēj sniegt japāņu virtuve. Viesi atklātā tipa virtuvē var vērot pašu šefu visā godībā, virtuozi darbojamies ar produktiem. Šis šovs jau pats par sevi ir ko vērts.

2. Ultraviolet, Šanhaja, Ķīna

$1,742 diviem; 20 ēdieni, iekļauti piemeklēti dzērieni

Šis ultramodernais eksperimentālā tipa restorāns piedāvā piedzīvojumu visām maņām četru stundu garumā. Katram ēdienam piemeklēti ne tikai dzērieni ,bet arī skaņās, aromāta un vizuālie efekti.

1. Sublimotion, Ibiza, Spānija

$3,266 diviem; 13 ēdieni un piemeklēti dzērieni

Ibizas salā, Hard Rock Hotel dislocētais, šefa Paco Roncero vadītais restorāns piedāvā triju stundu garš piedzīvojums, kur 12 pusdienotājus apkalpo 25 virtuves un servisa darbinieki, un tas ietver visu iedomājamo un neiedomājamo – ar eksperimentālām tehnoloģijām gatavotu 13 ēdienu maltīti, piemeklētus kokteiļus, 360 grādu projekcijas, neona pusdienu galdus, un daudz citu pārsteigumu.


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.40275002sec.