Oriģinālas, pārsteidzošas, smieklīgas - 11 ievērojamākās Eiropas ledus arēnas

Latvijā vēl aizvien turpinās maijs, un jau tradicionāli šo gada mēnesi aizvadām hokeja gaisotnē. Iepriekšējā hokeja tēmai veltītajā rakstā noskaidrojām, kuras ir pasaules lielākās un dižākās hokeja arēnas, kā arī konstatējām, ka Eiropai šai ziņā ir grūti sacensties ar hokeja dzimteni Ziemeļameriku. Tomēr skaistas un ievērības cienīgas arēnas ir arī mūsu pusē. Kaislīgākie hokeja līdzjutēji, kas gadu no gada dodas atbalstīt Latvijas izlasi klātienē, droši vien vairākās no tām jau ir pabijuši.

Vaillant arēna, Davosa, Šveice

Šī varētu būt viena no skaistākajām hokeja hallēm ne vien Eiropā, bet arī visā pasaulē. Īpašs šajā ļoti izskatīgajā celtnē ir tas, ka tā celta no koka – gan ārpuse, gan iekšējā apdare, kas rada ļoti īpašu, unikālu atmosfēru. Arēna atrodas arī izcili skaistā vietā Šveices Alpos, 1560 metrus virs jūras līmeņa. Davosa ir ne tikai viens no ievērojamākajiem Šveices kalnu slēpošanas kūrortiem, bet arī rosīga hokeja pilsētiņa, ar kuras hokeja komandu HC Davos ļoti lepojas visi 11 tūkstoši pilsētas iedzīvotāji.

Ondreja Nepela arēna, Bratislava, Slovākija   

Slavenā slovāku daiļslidotāja Ondreja Nepela vārdā nosauktā arēna ir mājvieta vienīgajai slovāku komandai KHL – Bratislavas Slovan. Tā kā šajā arēnā norisinājās daļa no 2011.gada hokeja čempionāta spēlēm, tad pirms tam arēna piedzīvoja būtisku renovāciju. Ar savu unikālo stikla arhitektūru arēna no ārpuses ir bauda ikviena acīm, savukārt iekšpusē tās spēles atspoguļošanas tehniskās iespējas, rezultātu tablo un drošības sistēmas esot vienas no labākajām, kādas jebkad pasaulē uzbūvētas. Neskatoties uz visām šīm labajām īpašībām, zviedru atmiņās šī arēna droši vien uz visiem laikiem būs kā ļauns murgs, jo tieši šeit jau minētā 2011.gada čempionāta finālspēlē viņu izlasi ar 6:1 sagrāva somi.

Ericsson Globe, Stokholma, Zviedrija

Šī Stokholmas dienvidu daļā novietotā halle ir unikāla ar savu arhitektonisko risinājumu – no malas izskatās, it kā pilsētā būtu iedēstīts liels, balts globuss. Lielā, baltā buma redzama jau no tālienes, un šī droši vien ir pasaules amizantākā hokeja arēna. 

Ostravas arēna, Ostrava, Slovākija

Ostrava, līdztekus Prāgai bija viena no 2015.gada pasaules čempionāta norises vietām. Tā kā šis čempionāts kļuva par līdz šim skatītāju apmeklētāko, tad arī Ostravas arēnas vārds šai sakarībā ir ierakstīts hokeja vēstures lappusēs. No iekšpuses halles dizains ne ar ko īpašu neizceļas, ko toties nevar teikt par ārpusi – halles oriģinālā forma atgādina aizvērtu austeri. 

HK arēna, Turku, Somija

Turku multifunkcionālajā arēnā, kas kalpo arī kā koncertzāle, norisinājušās vairāku pasaules čempionātu spēles. No ārpuses halle izskatās pēc parastas sporta būves, taču iekštelpu elegantais dizains ar skaistajiem gaiteņiem un sarkanajiem paklājiem zem skatītāju vietām apmeklētājiem rada sajūtu, ka viņi ieradušies operā.

Lanxess arēna, Ķelne, Vācija

Šā gada pasaules čempionāta mājvieta ar savām 18 700 skatītāju vietām ir lielākā hokeja halle Vācijā un arī visā pasaulē ārpus ASV un Kanādas. Neskaitot hokeja komandu, šeit trenējas arī pilsētas handbola un basketbola komandas. Arhitektoniski Ķelnes arēna ievērojama ar savu metālisko arku, kas pamanāma jau pa lielu gabalu, un nedaudz atgādina arku pār slaveno Vemblija stadionu Londonā.

Lielais Ledus Doms, Šoči, Krievija

Halle tika būvēta speciāli 2014.gada olimpiskajām spēlēm, un īpaši labas atmiņas ar to laikam saistās kanādiešiem, jo tieši viņi šeit kļuva par olimpiskajiem čempioniem. Pēc olimpiādes arēna kļuva par KHL komandas HC Soči mājvietu. Nosaukums “Lielais” arēnai tika dots, lai raisītu asociācijas ar citiem pasaulē zināmiem Krievijas zīmoliem – Lielo Teātri, Lielo Baletu, un citiem dižiem Krievijas sasniegumiem. Visa Ledus Doma ovālās formas ārpuse noklāta ar LED spuldzītēm, kas ļauj uz tās attēlot veselas krāsu gleznas un īpaši efektīgi izceļas tumsā. 

Lužņiku mazā sporta arēna, Maskava, Krievija 

Vēsturiskā Lužņiku arēna, kas mūsdienu mērogiem ir salīdzinoši maza (8700 skatītāju vietas), ir celta 1956.gadā. Tās galvenais skaistums meklējams ārpusē, kas atspoguļo piecdesmitajos gados PSRS raksturīgo arhitektūras stilu, un vairāk atgādina teātri vai mākslas galeriju, nevis hokeja halli. Daudziem gan šis stils neiet pie sirds, tomēr Lužņiku arēna ir ievērojama ar to, ka ir spilgta sava laikmeta liecība. Mūsdienās par savu mājvietu to sauc KHL klubs Maskavas Dinamo. 

Zagrebas arēna, Zagreba, Horvātija

Horvātija nav tipiska hokeja valsts, tomēr viņiem ir viena no lielākajām hokeja arēnām Eiropā ar 15 200 skatītāju ietilpību. Arēna ir diezgan jauna – uzbūvēta 2008.gadā, bet viņu komanda Medvescak kopš 2014.gada spēlē KHL. Arēnai ir arhitektoniski interesants vizuālais risinājums – tas rada iespaidu, ka būve atrodas milzīga aizvēsturiska briesmoņa vēderā, un no abām pusēm to apņem ribas. Halles atmiņā paliekošais dizains saņēmis arī vairākas arhitektūras balvas.

Minskas arēna, Minska, Baltkrievija

Skaistā un modernā Minskas arēna tika atklāta 2010.gadā ar KHL All Stars spēli, un ir mājvieta Minskas Dinamo. Šeit risinājās arī galvenie 2014.gada pasaules čempionāta notikumi. Sporta kompleksā ir integrēts arī koka velo treks, kur 2013.gadā norisinājās pasaules čempionāts treka riteņbraukšanā.

Megasport arēna, Maskava, Krievija

Maskavas Megasport arēna nav pārāk liela (12 000 vietas), toties gan no ārpuses, gan iekšpuses izceļas ar krāsainu, priecīgu dizainu. Ārpusē izvietotās kāpnes ēku padara vienlaicīgi gan īpašu, gan smieklīgu, bet augstais jumts to vizuāli padara lielāku, nekā tā patiesībā ir. Arēnas iekšpuses dizains, daudzie krāsainie krēsli piedod pozitīvu, priecīgu atmosfēru. Savā celtniecības brīdī tā bija pirmā pēc ilgiem laikiem uzceltā arēna Maskavā, un 2007.gadā uzņēma pasaules čempionāta galvenos notikumus.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 19.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
2024. gada vasarā Latvija pirmo reizi uzņems FIA pasaules rallija čempionāta posmu. Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.27717495sec.