Kā izvairīties no apkrāpšanas, braucot ar taksometru?

Kad dodies ceļojumā, viens no pieprasītākajiem un izmantotākajiem veidiem, kā pārvietoties jaunā pilsētā ir taksometrs. Tas nodrošina ātru un ērtu nokļūšanu - un neprasa daudz laika vides pētīšanai. Taksi izvēlamies, ja ne visā atvaļinājuma laikā, tad vismaz pirmajā stundās, kad ir jānokļūst no lidostas uz viesnīcu.

Tomēr, ar takstometriem saistās arī daudz negatīvu stāstu. Par dažādām krāpšanām nākas dzirdēt bieži, jo taksometru vadītāji zina - tūristi bieži vien nezina situāciju, neorientējas vidē un maksās tik, cik no viņiem paprasīs. Kā saka - "ir aitas, ir slaucēji"!

Lai nenāktos palikt aitas lomā, lūk pāris ieteikumi, kā rīkoties, kad izvēlies pārvietoties ar taksometru.

Vispirms rūpīgi izvērtē vai taksometrs ir nepieciešams. Lielpilsētām tuvākām lidostām vienmēr ir izveidota laba infrastruktūra - metro, autobusi vai "shuttle busi", kas tevi galapunktā nogādās tikpat veikli cik taksometri. Par piemēru ņem Rīgu - 22 autobuss maksā tikai 1,15 eiro - kāpēc maksāt 10 eiro par to, lai ar taksi atbrauktu līdz "Origo"?

Bet ja izvēlies taksometru, tad noteikti raugies pēc oficiāla izskata taksometriem. Nekāp mazāk zināmos vai tādos, kas izskatās "lētāki" - īpaši vietās, kas nav Eiropa. Šajos taksometros vari saskarties tikai ar liekām problēmām! Tāpat pirms brauc, aptuveni aprēķini, cik tas maksās. Ar aptuvenu kalkulāciju ceļojuma laikā būs jāsaskaras bieži, tāpēc iepazīsties arī ar svešzemju valūtu un aptuvenajām cenām, lai izrēķinātu un iegaumētu takša pakalpojumu cenas. Neklusē un apspried to ar taksometra vadītāju - cik maksās brauciens līdz tavai norādītajai vietai. Ja nesarunājies svešvalodā, tad zvani uz viesnīcas administrāciju vai restorānu un jautā pēc kāda vietēja, kurš tev izpalīdzētu. Ja taksometra šoferis pateiks, ka brauciens izmaksā 10 eiro, būs daudz reizes mazāka iespēja, ka viņš galu galā paprasīs 30 eiro.

Pirms dodies braucienā, pārliecinies, ka tavā makā ir sīknauda,  lai nebūtu jāmaksā ar lielu naudas banknoti, jo var gadīties, ka savu atlikumu nedabūsi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.33240914sec.