Populārākās Eiropas «tūristu lamatas» un to labākās alternatīvas - 2.daļa

Jau šī raksta pirmajā daļā sākām jūs iepazīstināt ar tā sauktajām “tūristu lamatām” – vietām, kuru kādreizējo burvību mūsdienās stipri aizēnojušas masu tūrisma pārmērības – cilvēku pūļi, neadekvāti augstas cenas un pārlieka samākslotība. Bet, neskaitot iepriekš minētās, Eiropā vēl ir daudz vietu ar līdzīgu slavu. Šoreiz – vēl par astoņām šādām vietām. Un vienlaikus gribētos aicināt jūs pašiem būt domājošiem, saprātīgiem ceļotājiem, kuri, redzot, ka kāds objekts vai atrakcija tiek pārāk uzstājīgi reklamēts, padomās – vai tiešām man to vajag, un ko interesantāku varētu pasākt tā vietā.

Panorāmas rats “Londonas acs”, Anglija

Skati, protams, ir iespaidīgi, to nevar noliegt, taču ja vēlaties ietaupīt (lētākā biļete ir aptuveni 25 eiro, brauciens ilgst pusstundu), ne sliktāka panorāma paveras, piemēram, no Tate Modern galerijas skatu laukuma.

Kabarē izrādes “Mulinrūžā”, Parīze

Protams, šai Parīzes apkaimei leģendāra slava kā mākslinieku un brīvdomātāju pulcēšanās vietai, un arī Beza Lurmena filma bija lieliska, taču .. tas viss notika vairāk kā simt gadu senā pagātnē vai režisora fantāzijās. Taču šodien butaforiskā sarkano dzirnavu izkārtne haotiskajā apkārtnē izskatās diezgan necili, bet iekšā notiekošās kabarē izrādes nekā citādi kā par rafinētu lētticīgu tūristu aplaupīšanas mašinēriju nenosauksi. Neviens parīzietis savu kāju tur nesper. Ja noteikti vēlaties šāda tipa izrādi, labāk izvēlieties Crazy Horse. Bet vispār – padomājiet vēlreiz, vai tiešām nav labāku ideju, kā iztērēt aptuveni 100 eiro?  

Stounhendža, Lielbritānija

Par spīti šīs vietas fascinējošajai vēsturei, šodien tā diemžēl pārvērsta par vistipiskākajām “tūristu lamatām”. Cilvēku pūļi, nepārtraukta autobusu kustība, augsta ieejas maksa un suvenīru veikaliņi – vai tiešām jūs cerat šādā atmosfērā sajust kaut ko no seno ķeltu un sakšu maģijas? Daudzi apmeklētāji sūdzas, ka ierobežojumu dēļ pašiem akmeņiem pat netiek klāt, tāpēc pietiks, ja aprobežosities ar skatu no ceļa.

La Rambla, Barselona, Spānija   

Pilsētā, kur ik uz soļa aplūkojami Gaudi un citu autoru arhitektūras šedevri, modernās mākslas darbi, parki, dārzi, viduslaiku vecpilsēta un citi jaukumi, nudien nav vērts tērēt savu laiku parastai, tūristu pārpildītai kājāmgājēju ielai, kas mudž no lētu suvenīru bodītēm, nekaunīgiem ielu “māksliniekiem”, krāpniekiem un kabatzagļiem. Labāk rīkojieties kā dara vietējie – aizejiet pēc gardām svaigām tapu uzkodām uz nelielo tirdziņu  pievilcīgajā St.Andrē rajonā (Mercat de Sant Andreu).   

“Zemes mala”, Kornvola, Anglija

Pēc nosaukuma varētu šķist, ka Anglijas tālākais rietumu punkts varētu būt gleznaina, skarbas romantikas apdvesta vientuļa vieta, bet nekā tamlīdzīga! Šķiet, ka no šī atraktīvā statusa kādu taustāmu labumu sev cenšas iegūt pilnīgi visa vietējā pilsētiņa – veikali, suvenīru stendi, bāri, kafejnīcas – visi uzstājīgi cenšas nopārdot kaut ko “pēdējo”. Ne tik komercijas pārņemta alternatīva varētu būt Kornvolas rags (Cape Cornwall), kurš ietiecas Atlantijas okeānā tikpat tālu, un ir apveltīts ar līdzīgiem satriecošiem dabas skatiem.

Sardzes maiņa pie Bekingemas pils, Londona, Anglija

Tā, protams, ir viena no Londonas “ikonām”, tomēr arī šai atrakcijai ir savas ēnas puses – jums būs jāierodas ļoti laicīgi, lai tiktu pie vietas, no kuras vispār kaut ko var redzēt. Tad ilgāku laiku šī vieta stoiskā mierā “jānotur” pret simtgalvaina pūļa konkurenci. Un tas viss, lai redzētu pāris minūšu garo “izrādi”. Ja vēlaties gūt baudu no īsteni angliskas pieredzes, padzeriet pēcpusdienas tēju greznajā Ritz viesnīcā, kur tā tiek servēta kopš 1906.gada.

Sarkano lukturu rajons, Amsterdama, Nīderlande

Jums droši vien šķiet, ka tas būs neparasts, pikants, izklaidējošs piedzīvojums, taču patiesībā noskaņa ir diezgan depresīva. Slavenais prostitūtu kvartāls un tam pieguļošie vecpilsētas rajoni diemžēl ir pati kriminogēnākā pilsētas daļa, kur brīžam kļūst baisi pat gaišā dienas laikā, un ir sajūta, ka esi nonācis visu pasaules rasu un kontinentu narkomānu, padibeņu un noziedznieku midzenī. Labi tur jūtas tikai jēgu pārdzērušas vecpuišu ballīšu kompānijas. Ja vēlaties kaut ko pikantu, ieteicams iegriezties Erotikas muzejā (turpat netālu, bet tur iekšā nav visas apšaubāmās publikas), bet ja “patusēt” – sameklējiet vietējo vidū par stilīgu uzskatīto De Pijp rajonu.  

Tiso vaska figūru muzeji, jebkur pasaulē 

Vai tiešām, esot jums jaunā pilsētā, kur apkārt tik daudz interesanta, jūs vēlaties maksāt palielu naudu, lai piesmakušās telpās aplūkotu bezgaumīgos slavenību atveidus vaskā ? Tā vietā dariet jebko citu, patiešām – jebko!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15640402sec.