Atpūtas iespējas oktobrī

Atpūta oktobrī – kurp doties, ja vēlaties atpūsties pie jūras, kalnos vai ekskursijās. Ieteikumi, kur labāk atpūsties 2017. gada oktobrī...

Reti kurš no mums savam ilgi gaidītajam atvaļinājumam izvēlēsies lietaino oktobri, - visi cenšas tam izmantot vasaras vai pavasara mēnešus. Diemžēl ne vienmēr iespējams darbus atlikt malā tieši tad, kad vēlamies. Oktobris paliek oktobris. Laukā smidzina lietus, zem kājām čaukst kritušās lapas, no asa vēja nepasargā pat silts apģērbs, bet kabatā … biļete. Biļete uz vasaru. Un tā ir būtiska atšķirība no tā, kad jūs ierodaties no vienas vasaras otrā. Turklāt oktobrī parasti ir arī skolēnu brīvdienas, kad ir vērts ielūkoties karstajos piedāvājumos.

Iedvesmojies: labākie notikumi oktobrī

1. Līdz 3. oktobrim – alus festivāls Oktoberfest Minhenē

2010. gadā alus festivāls Minhenē – pasaulē vispopulārākais šāda veida sarīkojums – atzīmēja savu divsimtgadi. Ik gadu šajā Vācijas pilsētā sapulcējas aptuveni 6 miljoni alus cienītāju, kas vēlas nogaršot īpašo festivāla alu, ko tikai šajā laikā dara labākie vācu alus brūveri. Šādu alu gatavo Vācijā jau 1487 (!) gadus, un alkohola saturs tajā nepārsniedz 6,3%.

2. Līdz 9. oktobrim – otrs Vācijas alus festivāls Folkfest Stutgartē

Folkfest ir galvenais Oktoberfest konkurents, kas atšķiras no Bavārijā notiekošā Oktoberfest galvenokārt ar to, ka orientējas uz laika pavadīšanu kopā visai ģimenei un drīzāk ir ražas svētki, nekā alus dzeršanas bakhanālijas. Šeit cenšas radīt gaisotni, kas mudina uz nesteidzīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā, laukos, - dzīvi, kas pakļauta dabas likumiem.

3. Oktobra sākums – Veģetāriešu festivāls Taizemē

Neviens karnevāls Brazīlija vai tomātu kaujas Spānijā vērienīguma, krāšņuma un piesātinātības ziņā nelīdzinās Veģetāriešu festivālam, kas ik gadu norisinās Puketas salā. Sarīkojums ilgst 9 dienas, un visu šo laiku budisti šeit gan paši atturas no gaļas un zivju ēdieniem, cenšoties attīrīt savu fizisko ķermeni un stiprināt garu, gan mudina uz to citus. Vienlaikus notiek ielu gājieni, kuros demonstrē neticamus eksperimentus ar cilvēka ķermeni, piemēram, vaigu caurduršanu ar neskaitāmiem ķīniešu nažu asmeņiem un skrējienu basām kājām pa nokaitētām oglēm.

4. Oktobra sākums - Modes nedēļā Parīzē

Līdz ar Londonas, Ņujorkas un Milānas Modes nedēļām arī Parīzē notiekošā ir īsts ceļvedis nākamajā sezonā gan modes tendenču veidotājiem un stila noteicējiem, gan modes dizaineriem un modes preču tirgotājiem, gan visiem tiem, kas interesējas par modi.

Jāsaka atklāti, parastajam mirstīgajam nav iespējams tikt uz kādu no šīm modes skatēm, kur savus jaunumus piedāvā Cristian Dior, Chanel, Balmain, Nina Ricci, Louis Vuitton, Thierry Mugler. Tomēr šajā nedēļā pabūt Parīzē ir liels baudījums, jo iespējams pilnā mērā izjust šīs modes Mekas neparasto greznības, jautrības un bohēmas gaisotni.

5. No 23. oktobra – Fantāzijas festivāls Floridā

Subtropiskā Florida, kur oktobra pēdējā nedēļā sākas viens no brīnišķīgākajiem festivāliem Amerikā, kur 10 dienas valda skaista ķermeņa, krāšņu kostīmu un body-art kults. Monstru balle ar dalībniekiem čūsku, nāru un dēmonu tērpos, pašdarinātu bikini konkurss vai vakars skotu stilā – tie ir tikai daži no Fantāzijas festivāla daudzajiem sarīkojumiem.

6. 31. oktobrī – Vispasaules Helovīna svētki

Helovīns atnāk līdz ar pirmo īsto rudens tumsas iestāšanos jeb naktī no 31. oktobra uz 1. novembri, kad ir iespēja roku rokā ar raganām un vampīriem doties ielu gājienos, dejot naktskluba vai biedēt kaimiņus. Īpaši populārs šis nešķīsteņu salidojums ir ASV un Kanādā, bet to plaši mēdz atzīmēt arī Lielbritānijā, Vācijā, Francijā, Japānā un Austrālijā. Pēdējos gados Helovīna svētkus iecienījuši arī Krievijas iedzīvotāji, par spīti tradīcijas iztrūkumam un valdošās pareizticīgo baznīcas neapmierinātībai. Lai gan īstenībā par svētkiem Helovīnu var dēvēt visai nosacīti. Mūsdienās tas ir vairāk iemesls karnevālam, turpretim senajiem ķeltiem, kas Eiropā dzīvoja I gadu tūkstotī p. m. ē., šīs nakts tradīcijām bija dziļi sakrāls raksturs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45859599sec.